Přejít na obsah

venc

Členové_50
  • Příspěvky

    112
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli venc

  • Datum narození 6.4.1964

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Plzeňsko
  • Fanoušek značky
    Rolex, Seiko a nejen těchto.

Návštěvy profilu

1 236 zobrazení profilu

venc's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. venc

    Novinky Orient

    Jo, už jsem to našel, svolávací akce. Prý měnit ciferníky nesmí ani AD, jen výrobce. Vzali to vážně, což je dobře.
  2. venc

    Novinky Orient

    Tak to je fakt úlet (ta 26. minuta). Je to i na jiných verzích než na bílé?
  3. venc

    Novinky Orient

    Když jsem na ně koukal na videu, tak jsem zjistil, že nemají na lunetě v tom počátečním trojúhelníku lumi bod, ale "jen" bod tvořený vynechanou barvou, tedy kov. To mě dost štve, jinak bych do nich nejspíš šel. Uvidíme, jestli to dokážu zpracovat nebo to bude nepřekonatelný. Je to asi blbost, ale znáte to sami, někdy prostě padne závora...
  4. Náhodou jsem narazil na jednom bazaru na Orienty, které nejsou moc k vidění a podle manželky není divu, protože jsou ošklivé. Na mě ale dýchla doba, kdy Orient takto své hodinky vyráběl - metalické a dost výrazné barvy, masívní pouzdro a jasně zelená lumi v ručkách (která ale moc nesvítí). Bylo rozhodnuto, koupil jsem je. K mému příjemnému překvapení se ukázalo, že kromě odřeného zevnějšku jsou uvnitř poměrně zachovalé a tak putovaly na očistnou kůru. Zatím se z ní nevrátily, protože je problém sehnat ložisko rotoru nátahu a prý potřebuje výměnu. Takže zatím rychlé fotky původního stavu, docela se na ně těším, jak se budou projevovat v provozu. Mimochodem, zjistil jsem z netu, že se vyráběly ve 4 barvách - zelená, červená, modrá a tahle hnědá. Prostě klasika od Orientu.
  5. venc

    CERTINA OWNERS CLUB

    Baterkový už jsem tu před časem ukazoval, teď něco v automatu. Opět trochu obstarožní model, ale zachovalý a pohodlný. ETA 2824-2 to jistí.
  6. venc

    Ukážte svoje Certiny

    Jedny postarší DS automaty, průměr 38 mm, v překlápěcí sponě pružný člen, který dovoluje korekci obvodu v případě např. otoku ruky apod. Skoro jako u potápek připnutí na neopren . Ale jinak pohodové a odolné hodinky, WR 100 ale bez šroubovací korunky. Naprostá klasika. Fotka nic moc z mobilu.
  7. venc

    Novinky Orient

    Mně se World Map líbí, dokonce všechny barevné varianty. Asi bych se nakonec rozhodoval mezi modrou a zelenou, ale potřeboval bych si je vyzkoušet, přece jen jsou dost velké. Na každý den to nebude, ale když mě popadne chuť nosit zase něco "klasického", tak tohle by mohlo být ono. Protože už dost pamatuju, tak právě tento styl Orientů, ještě v původním vydání, se mi vždycky líbil.
  8. Ještě dodám co každý určitě ví - cal. 7700, ref. 408.201, 7 jewels a nárazuvzdorné uložení KIF, viz údaje z katalogu. Jsou zachovalé, kromě krabičky ale nic dalšího nebylo, třeba záručák a sáček
  9. Tak po dlouhé době jsem taky přišel ke stopkám Heuer, sice skromnějším než Tolja, ale krabičku mají stejnou
  10. Už jsem ukazoval v Certina Owners Club - Certina DS quartz, klasika menšího průměru, typická pro Certinu v minulosti. Současné modely jsou na můj vkus moc velké a těžké.
  11. venc

    CERTINA OWNERS CLUB

    Tak zase trochu historie, i když nedávné - model DS quartz, lehké, příjemné a klasické
  12. Před časem jsem viděl na YouTube (myslím) několik dílů takového zajímavého měření různých starých vojenských přístrojů, nejen hodin a nejen z letadel. Šlo o ruské výrobky, ale stejné se vyráběly i u nás, jen nevím jestli se stejnou svítící barvou. Záření z nich nebylo vůbec zanedbatelné, hlavně u věcí z období do padesátých let. Dokonce i takové ty přepínače se svítícíma koncema, co byly v tancích a jiných vozidlech, dávaly určitou dávku. Asi se ještě po světě pohybuje dost zářících přístrojů, včetně hodin a hodinek a zvlášť s barvou s obsahem radia. Opatrnost je asi na místě.
  13. Klasika na "zlatém" Hirschi. Trochu jsem o té kombinaci pochyboval, ale docela pasuje.
  14. Zajímavé výsledky. Docela by mě zajímalo, jak jsou na tom třeba potápky, které používaly tritiovou barvu. Nebo současné Trasery nebo Luminoxy s tritiem. Měření je přece jen něco jiného než ujištění výrobce .
  15. venc

    SARB033 - porucha

    Jen malý příspěvek z vlastní zkušenosti. Taky jsem dal svoje Seika s 6R15B do Koscomu na servis a protože mi je po vyčištění vrátili se seřízením cca -15 s/den, zkusil jsem je seřídit na lepší a hlavně plusouvou úroveň. Že to je bez vibrografu na víc pokusů nemusím asi opakovat. Schválně jsem si udělal tečku lihovým fixem u regulační ručky, abych věděl, kde se vůči původní poloze pohybuju a když jsem měl být už na hodnotě malinko do plusu, tak najednou hodinky "zdivočely", začaly dělat cca 2,5 - 3 minuty do plusu, měly divný zvuk a divný tvar vlásku při chodu. Ten tvar byl takový, že se začal vlásek jakoby víc zatahovat na jedné straně k setrvačce, zatímco na opačné zase víc vybíhal. Mám to už poměrně vypozorované, jak to bylo "dobře", takže jsem pojal podezření, jestli se nedotýkaly závity vlásku. Někdy se to děje vlivem nečistot, ale to u mě nebylo. Spíš jen takové lehké a asi nepravidelné dotýkání. Vzal jsem pinzetu a OPATRNĚ zkusil odklonit tu část vlásku, která vycházela z regulační ručky směrem od setrvačky, spíš jen takové malé popostrčení. A opravdu to pomohlo, nejspíš se vlásek nějak zaseknul v regulační ručce a tím popostrčením se srovnal do správné polohy. Od té doby jdou hodinky jako dřív, kdy sice vykazovaly podle polohy odložení určitou variabilitu, ale nic dramatického. Zkusil jsem i hledat na netu a podobný případ řešil někdo u 7S26, tedy téměř shodný oscilátor. Doporučuju tedy vzít opravdu slušnou lupu a při dobrém osvětlení se podívat, jestli závity vlásku nejsou tak blízko při kmitání, že hrozí jejich kontakt. Vliv takového kontaktu na přesnost a pravidelnost chodu je velký. Znovu zdůrazňuju, že při dotýkání se vlásku je třeba mimořádné citlivosti, hrozí deformace, které vlásek nadobro zničí.
×
×
  • Vytvořit...