Přejít na obsah

jnm

Členové_50
  • Příspěvky

    207
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele jnm

  1. jnm

    Modrá Carrera

    Pěkný, taky se chystám si je vyzkoušet. Ta barevnost mě právě láká, černých nebo bílých hodinek už mám x, tohle by byla zajímavá změna. Tu Fangio limitku jsem myslel CV201C.FT6007, nejlíp na gumovým pásku. Strašně se mi líbilo, jak byly i nebyly černý, jak ručky stopek byly i nebyly červený, prostě rafinovanější než ty obyčejný. Dlouho jsem na ně měl políčeno, ale protože mě to čekání (skoro roční) přestalo bavit, nakonec jsem tehdy skončil u seamasterů od konkurence.
  2. jnm

    Modrá Carrera

    Protože za mě jsou fakt krásný.
  3. jnm

    Modrá Carrera

    Áááááá, tak jo, no. Po dlouhých 14 letech, konkrétně od jejich "Fangio" limitky, jsem se u TH zase jednou zamiloval. https://www.tagheuer.com/cz/en/timepieces/collections/tag-heuer-carrera/42-mm-calibre-heuer-02/CBN201D.FC6543.html
  4. Nehodinkový obchod, všechno v naprostém pořádku, doporučuju.
  5. Vše naprosto v pořádku, zboží dle dohody poslal ještě dřív, než mu přišly peníze, bylo perfektně zabalené a přesně dle popisu. Jednoznačně palec nahoru.
  6. Pozdě, ale přece - pár slíbených fotek. Nadšení zůstává.
  7. Díky za všechny reakce! Nadšení z hodinek zatím neustupuje, byť v současné době mám spíš míň příležitostí je nosit než jindy. Tak se na ně alespoň doma koukám a občas si s nimi "hraju" (natahuju je, seřizuju a tak). Víc fotek určitě přidám, ale protože jsem dost mizernej fotograf, musím se na tom s někým domluvit. Snad to stihnu ještě letos. Hned jak je budu mít, postnu je sem.
  8. Když před několika měsíci zemřel děda, zjistili jsme, že nám vnoučatům nechal "něco na přilepšenou". V takové chvíli člověk nejdřív vůbec nemyslí na to, co s penězi udělá, ale po čase ta myšlenka nějak přirozeně vytane na mysl a začne "trápit". Nechtěl jsem tu částku rozpustit v běžných výdajích jako daně, faktury za energie nebo jídlo pro děti , a řekl si, že ji radši utratím za něco hmatatelného, co mi udělá radost, chvíli to vydrží a bude mi dědu třeba i připomínat (mám sklony k sentimentalitě). Jednou v noci jsem při online prokrastinaci trochu popíjel a v alkoholovém oparu si vzpomněl na tyhle limitky, o kterých jsem před časem četl. Primky jsem vždycky chtěl a tyhle se mi fakt moc líbily. Navíc letošek (20) mají v datumce červeně zvýrazněný a pořadové sériové číslo roku (dvojčíslí) dědova narození bylo ještě neobsazené. Prostě začátek i konec, a mezi tím běh času. Bylo rozhodnuto. Dnes dorazily a jsem z nich nadšenej. Jsou přesně takové, jaké by měly být a dělají přesně to, co by dělat měly - ukazují čas, krásně vypadají a připomínají mi někoho, kdo sice letos odešel, ale nikdy na něj nezapomenu.
  9. Přesně tak. Právně vzato je to sice egal (jestli A pošle B peníze na účet, anebo jestli A dá B přístup k penězům na svém účtu), ale je to v zásadě nedohledatelný, tedy neprokazatelný. Taky počkám na číslo účtu a trochu pomůžu, patřím do zmíněné kategorie otců dvou dcer "těžká měkota"
  10. Poradíte mi někdo, kam se obrátit v případě poruchy na jednom z kotoučů double-winderu Modalo? Ideálně nějakej tip na šikovnýho elektro-opraváře v okolí Plzně, možné ale i KV nebo v krajním případě Praha, samozřejmě úplně nejlépe opraváře, kterej ví, co to winder vůbec je a už někdy nějakej viděl Netuším, jak moc (ne)logický může být tahat winder k hodináři...? Nechce se mi věřit, že by to po cca 3 letech už bylo na odpis a zrovna teď, když jsem dokoupil čtvrtý hodinky Předem díky všem!
  11. Pánové, nebývám tu moc často a už vůbec nestíhám číst na fóru vše, co by si přečtení zasloužilo, takže i toto vlákno jsem našel až dnes, s půlročním zpožděním I takto opožděně ale hluboká a upřímná poklona (!) všem zainteresovaným, tohle je v mých očích občanská společnost v tom nejlepším slova smyslu. Doufám, že příště možnost zapojit se už neprošvihnu. K dopisu od paní advokátky - možná to nic neznamená, ale z vrozené zvědavosti (= vlezlosti ) jsem číslo jednací uvedené v dopise projel aplikací InfoSOUD na webu ministerstva spravedlnosti. Trochu mě překvapilo, že kromě zmíněného "Vyřízení věci" k 23.04.2012 je tam k datu 30.04.2012 uveden další krok označený jako "Obživnutí věci - po zrušení konečného rozhodnutí". V nápovědě systému se uvádí: "Událost je zaznamenána v okamžiku, kdy dojde ke změně stavu věci z vyřízené, příp. pravomocné, skončené (tzv. odškrtnuté), na obživlou. Věc obživne např. ve chvíli, kdy po podání opravného prostředku (odvolání, odporu, stížnosti apod.) je původní vyřizující rozhodnutí vydané ve věci úplně nebo částečně zrušeno. Příslušný soudce pak nařizuje další jednání ve věci a soudní řízení pokračuje, příp. půjde o nové projednání věci." Možná to vůbec nic neznamená a je to jen nešťastný označení nějakýho běžnýho administrativního úkonu. Ale třeba se tam zase něco děje (protistrana?), takže kdo jste s paní advokátkou v kontaktu, možná by to za jeden telefonát stálo. To "zrušení konečného rozhodnutí" zní trochu hrozivě. Pokud bych jen zbytečně plašil, předem se omlouvám za víření vod tam, kde by si všichni zúčastnění zasloužili spíše oslavné víření bubnů.
  12. jnm

    Sea dweller

    Díky moc! V současné době mi jde ale spíš o ty méně ceněné :)
  13. jnm

    Sea dweller

    Zjistil jsem, že jsem na tom vlastně úplně stejně jako Jeremy. Mohl by prosím někdo hodit odkaz coby odpověď na tu otázku, plís? Díky.
  14. Copak to nosí pan exprimátor? http://plzen.idnes.cz/foto.asp?r=plzen-zpravy&foto1=ALT369dc4_142111_1241210.jpg
  15. Tak nějak jsem doufal, že dostanu radu typu "zkus s tím zatřást ze strany na stranu" nebo "neboj, to samo přejde a pak bude fungovat dalších 10 let v pohodě" a tak. Takhle se vzhledem k mojí nástrojové vybavenosti a pověstné šikovnosti obávám, že bez ohledu na počet skrutíků by se mi ani to nemuselo podařit, a i kdyby, tak případné vytažené dráty bych už určitě nedostal zpátky dovnitř. O motorech ani nemluvě Tvoje rada je asi dobrá, ale funguje jen v rukách někoho, kdo ví, jak je používat
  16. Na baterku i na adaptér, pořád totéž (i když subjektivně mi připadá, že snad klepe čím dál tím míň, tak třeba se to úplně odnaučí ). Šachtu na baterie má a podle všeho jde opravdu o jediný způsob, jak se dostat dovnitř. Tak jsem ji odšrouboval a kouknul tam, ale je tak malinká, že jsem viděl jen shluk drátů a víc nic (nevím proč jsem si při tom vzpomněl na ten vtip o gynekologovi, co spravoval svoje auto ze zvyku skrz vejfuk ). No to je právě ten problém. Krabice je hodně solidní a pevná, jedinej šroubovací otvor je šachta na baterky, kterým se pro svou velikost ne náhodou říká tužkové. Fakt tam není vidět nic. A dlátem do toho jinudy nepůjdu, to ho radši nechám klapat
  17. Prosím prosím o radu. Před pár měsíci jsem si prostřednictvím tohoto fóra pořídil vrtič Modalo (je to tento typ) a před dvěma dny začal při motání zničehonic divně "klapat". V porovnání s rychlostí vrtění docela rychle (cca 4x za sekundu). Ozývá se to z jeho nitra, tj. nejsou to ani hodinky, co na něm jsou, ani to točící se kolo samotné. Dělá to sice nepravidelně (při některé sekvenci točení je potichu, jak býval), ale docela často (spíš klepe, než že by byl potichu). Před asi dvěma týdny jsem poprvé od jeho koupě vyměnil zapnuté točící kolo (mám zatím jen dva automaty, co se mi vejdou na jedno), aby se opotřebovávaly přibližně stejně. Když teď ale zkusmo pustím to druhé (tedy to, co v pohodě běželo celou dobu od pořízení), tak už klape taky a to jede naprázdno. Nemáte s tím někdo zkušenost? Mám se pokoušet to otevřít? Běží mi to v obýváku, takže mě to při spaní neruší, ale samozřejmě mě to docela štve
  18. Právě jsem se zamiloval. Fantastický hodinky!
  19. To je jasný. Ono to není ani tak na mě, je to vůči všem, protože mě konkrétně na tu obecnou nabídku jen upozornili, páč znají moje libůstky Možná je nakonec klika, že teď z finančních důvodů nemám na koupi ani pomyšlení.
  20. Bohužel ne, hodinky jsem ještě ani neviděl, mám jen, co jsem postnul.
  21. Jojo, vypadá to tak, díky! Akorát jsem si vždycky myslel, že to číslo za tečkou je u TH identifikátor řemínku, zatímco v tomhle případě má vliv na hodinky jako takový, což mě trochu zaráží...
  22. No jo, sakriš, ale co jsou tedy ve skutečnosti zač? Vždyť těch Carrer zas tolik typů není...?
  23. Zdravím všechny a prosím o pomoc. Přikládám fotku TH Carrer i s garanční kartičkou, na níž je napsanej jejich (údajnej) typ (wv211a.fc6203), kterej jim ale podle mě neodpovídá - tyhle hodinky by například měly mít jen indexy, což tyhle nesplňujou. Ale na fake zase podle mě nevypadaj. Ani na ofiko stránkách jsem nic nenašel Jediný, co jsem našel a co se tomu vzdáleně blíží, jsou jakési "wv2112.fc6169", což ale zase nacházím jen na docela podivnejch stránkách bez pořádných fotek. Nevíte někdo, co jsou zač? (Narovinu - byly mi nabídnuty ke koupi, ale bohužel je nejsem schopen identifikovat. Neptám se vás na "správnou" cenu, ani nezjišťuju předběžný zájem Jsem jen prachobyčejně bezradnej, i když odpověď bude asi strašně jednoduchá ).
  24. jnm

    Portuguese 7 days

    Asi nebudu úplně politicky korektní, ale myslím, že je důležitý i to, kolik je kolegovi let, resp. na kolik se cítí, jak se chová a jak chce působit navenek Podle mě jsou tyhle hodinky v černý barvě spíš pro staršího, usedlejšího, seriozního chlapíka, kterej si je vědom svý pozice a "ceny", což tyhle hodinky krásně podtrhnou, zatímco v bílé spíš pro mladšího, co rád působí výrazně, dynamicky a nevadí mu na sebe (přinejmenším na svou ruku) přitáhnout pozornost, což tyhle hodinky taky fakt umí. Abych někoho nenaštval - netvrdím, že to platí i naopak, i mladým (duchem nebo tělem) se tyhle oblekovky můžou líbit v černý barvě, záleží na vkusu každého soudruha Ale podle mě ty černý hodinky "opticky zvyšují věk" :) Za sebe (čerstvé tři křížky na hrbu) říkám bílé. Jestli tedy už není pozdě
×
×
  • Vytvořit...