Přejít na obsah

Olda335

Členové_50
  • Příspěvky

    91
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Olda335

  1. To už se dostáváme hodně daleko od původního zadání :-) Ještě jsem narazil na tyhle, ale firma je jakási záhadná.
  2. To už je hodně málo, velikostí podobné mým starým PRIM a ty když si nasadím, mám pocit, že mám dětské hodinky. Jako optimum vidím 38-40 mm. Přeci jenom mám 190 cm a 90 kg, tak aby to nevypadalo, že jsem hodinky sebral na ulici nějakému dítěti :-) Hamiltony mají 42 mm a to už se mi zdá až dost, zatím vidím dobře, tak na ruce nepotřebuji orloj :-) Jen se děsím, co zase na netu najdu. Jen pro informaci, ten dotaz ze začátku vlákna jsem rozepsal loni v lednu a rok mi trvalo, než jsem ho dopsal a dal jsem :-) Prostě to hledání je nejhezčí.
  3. Díky. Ty poslední vypadají pěkně, jen ta datumovka by nemusela být. Mido se mi líbilo, když sem se tady registroval, ale pak mě to přešlo a možná jsem udělal chybu, že jsem se na ně znova nepodíval. Vypadá to, že rozhodnutí odložím a znovu si budu chvíli brouzdat internetem. Ono to hledání je stejně nejhezčí. Jak říká můj oblíbený autor: " Cenu má pouze cesta. Pouze ona trvá, kdežto cil je iluze poutníka, kráčejícího od hřebene k hřebeni, jako by smysl byl v dosaženém cíli. "
  4. Vážení, takže žádné další tipy? Myslel jsem si, že bude větší výběr. By mě zajímalo, která část zadání je nejvíce limitující. Bral jsem, že tohle je takový základ - ruční nátah, žádné blbosti, decentní ciferník. Už v 15 jsem od táty dostal Prim, které zadání splňoval :-) Dodnes fungují, jednu chvíli jsem i uvažoval, že koupi oblekovek splním tím, že je nechám renovovat, ale zatím si je nechávám. Když takhle vydržely přes 25 let, tak ještě chvíli vydrží :-)
  5. Co se týče Nomos Tangente, je to podobné jako se Stowa - tenhle typ pouzdra mi nic neříká. Připadá mi, že v tom segmentu, který se mi líbí moc velký výběr není. ještě jsem uvažoval o těchto: Ale raději bych ciferník bez cifer :-) Ale možná jen špatně hledám :-) tady jsou většinou v tématech automaty s datem, což ani jedno nechci. Když už automaty, tak tohle: Ale na ně si ještě chvíli musím počkat :-)
  6. Ty Hamiltony si nechám :-) docela jsem si na ne zvyknul. Junghans jsem vcelku úspěšně ignoroval, ale koukám, ze by to mohla byt chyba. Podívám se na ně, díky za radu. Stowa se mi kdysi líbila, ale vkus se mi změnil.
  7. Vážení, obracím se na vás s žádostí o radu. Lehce se mi posunula pracovní náplň a začínám trávit v obleku víc času, než jsem si kdy představoval a začínám pokukovat po něčem, co by se k saku hodilo. Mám teď Hamilton Traveller GMT a není to to pravé ořechové. Jsem teď více méně rozhodnut pro EPOS 3408, ale raději se ještě poptám, abych něco nepřehlédnul. Přeci jenom hodinek je po světě nepočítaně. Rád bych hodinky s: ručním nátahem (důvodem je hlavně menší výška, takže pokud se najde nízký automat, může být - třeba Nomos Zurich) průměr 40 mm (možná 41 mm, ale to už by musely opravdu být srdcovou záležitostí) bez datumu mimostředná vteřinovka cenový rámec cca 40.000- není fixní, může být i lehce nad, spíše pro představu, aby mi sem někdo nadal hodinky za 100 k. Jako bonbonek by mohla byt i rezerva natahu. Kdysi tady na fóru byla i na toto téma diskuze, teď ji jak naschvál nemůžu najít, ale naštěstí jsem si některé tipy napsal, tak pro představu dávám fotky. Dekuji vsem za rady a tipy. Favorit: Co se týče rezervy nátahu: Vím, je to automat a velikostí taky mimo zadání, ale jinak nemá chybu - snad mě chápete :-) stejně jako tohle: ale na ty budu muset ještě něco málo našetřit.
  8. Ahoj. Tak přikládám fotku za tmy, trvalo to dlouho - měl jsem z toho obavu a taky nevím jak na to :-)takže výsledek tomu odpovídá. Jinak šlapou pěkně, při pravidelném nošení je odchylka necelá minuta za týden. vytažení korunky má dvě pozice - při prvním povytažení nastavuješ datum a GMT, další vytažení slouží k nastavení času aktuálního. Takže k maximální spokojenosti chybí jen ta velikost, kdyby to pomohlo, tak je vyperu na 60 a třeba se srazí :-) Jinak to vypadá, že chvilku ponosím a pak se pokusím prodat a v mezidobí budu vybírat náhradníka :-)
  9. Ještě jedna fotka, která z úvodního příspěvku vypadla.
  10. Vážení. S lehkým časovým odstupem bych se s vámi rád podělil o svoji radost z pořízení nových hodinek. O decentních hodinkách už uvažuji dlouho, v podstatě od zaregistrování na foru, ale vždycky přišlo něco, co mne od finálního rozhodnutí pozdrželo, navíc vkus se trošku vyvíjel (potápky, pilotky, ...) až teď asi nastal pravý čas a tak jsem si pořídil: Hamilton Traveller GMT. Koupil jsem je tady na foru, jednání o uzavření obchodu bylo rychlé a korektní a v podstatě přes víkend po několika zprávách a telefonátech bylo vše vyřízeno. Hodinky jsou krásné, doufám, že tak působí i na mých neumělých fotkách, ale nejsou rozhodně definitivní a to z jednoho prostého důvodu a tím je jejich velikost. Prostě si na těch 42 mm nemůžu zvyknout, přijde mi, že i g-shocky vedle nich vypadají titěrně J horší to pak je, když si vezmu Trasery, které mají 40 mm a navíc lunetu, takže ciferník je snad poloviční Pokud nosím Hamiltony delší dobu, je vše v pořádku, kochám se jejich leskem, důstojným chodem vteřinové rafičky, perfektním zpracováním a občas si je dám k uchu, abych si poslechl, jak pěkně tikají. No ale pak jsem nucen, v rámci zachování jejich zdraví, si vzít nějaké bytelnější strojovny a v tu ránu mi přijde, že nosím na ruce orloj Vím, že trend poslední doby je dělat hodinky tak velké, aby bylo možné je používat i jako nástěnné, ale zjistil jsem, že s tímto trendem asi nebudu schopen jít, hold jsem stará konzerva. Takže to vypadá, že se časem ocitnou ve vlákně prodám nebo vyměním A možná si na ně zvyknu, uvidíme, jsou totiž vážně hezké - ciferník není úpně hladký, modrá ručička druhého času se krásně leskne, mají dokonce luminiscenci, která teda nevím, kolik toho vydrží, do období temna si beru zásadně Trasery, u těch je jistota, že vydrží cokoliv :-) a přesnost je taky ucházející. Za týden se opozdily oproti rádiem řízeným géčkám o minutu, což je dobré. Radši bych teda kdyby se předbíhali, ale co už :-) P.S. Po pravdě už mám na stole papír, kam si píšu, co u těch příštích ?definitivních? nesmím opomenout :-D
  11. Olda335

    SEIKO 5

    Když mi pošleš e-mail, můžu ti poslat katalogy Seiko 2009 a 2012 jako pdf, starší katalogy viz můj odkaz v předchozím příspěvku.
  12. Olda335

    SEIKO 5

    Díky za radu, já myslel spíš nějaký v elektronické podobě, ale pokud je jen papír, nedá se nic dělat. Jinak díval jsem se i na jiných fórech a pokud dobře chápu, žádný "univerzální" katalog neexistuje. Vždycky jsou v něm pouze hodinky, které Seiko prodává v daném regionu. http://forums.watchuseek.com/f281/vintage-catalogs-pdfs-300444.html Tady na tom odkazu by měly být nějaké starší katalogy Seiko.
  13. Olda335

    SEIKO 5

    Nevíte někdo, zda existuje nějaký katalog Seiko 5? Svého času jsem na netu našel katalog Seiko, ale o Seiko 5 v něm není ani čárka.
  14. Ahoj. Nemohl bys na ně vložit i nějaký odkaz - na stránkách Frederique Constant je nemůžu najít :-(
  15. http://www.seiko-watch.co.jp/p_search/detail/do.php?no=SARC007 - co tyhle? Ale zatím nevím, kde je koupit :-)
  16. Primarne jsem chtel rucni natah s vnejsi lunetou, ale to asi neexistuje. Jinak pokud zustanu jen u rucniho natahu, je mi to jedno -ja nemam nijak vyhraneny vkus - proste se kouknu a bud se mi to libi nebo nelibi. Mozna je to divne, ale nedokazal bych napsat, ze jedine hodinky, ktere se mi budou libit, jsou mehcanicke, s datem , centralni vterinovka, hnedy kozeny pasek. Je to stejny jak s neznym pohlavim, nekdo ma vyhranen vkus a me se bud dotycna libi nebo nelibi a jeslti ma vlasy zeleny, oranzovy nebo hnedy je nepodstatny - krasu dela az ten celek. Takze asi tak. Ty predchozi vlakna jsem studoval, jde mi spsi o to sehnat co nejvic inspirace, protoze i kdyz forum prochazim porad dokola stejne nachazim novy a novy fotky
  17. No že bych sehnal něco s ručním nátahem a vnější lunetou, to už vzdávám. Takže to asi dopadne tak, že teď koupím oblekovky a pak někdy časem si udělám radost nějakým automatem s lunetou. Prozatím sem našel následující kandidáty: STOWA MARINE Original Jacques Etoile Saximus (metropolis by se mi líbil víc, ale je nad limit) Meistersinger Davosa Kdyby někoho ještě něco napadlo, budu rád za tip.
  18. Přeji všem hezký podvečer. Právě jsem prodal loni v prosinci koupené Marcello. Hlavním důvodem prodeje bylo, že mi nesedí kombinace automatů s datem. Většinu času nosím Trasery a nebo teď nově koupené G-shocky. Důvodem je to, že se mi stále nepodařilo dospět=zklidnit a tak často dělám věci, které by se automatům nemusely líbit. Proto byly na ruce spíše sporadicky a tudíž jsem často musel šroubovat korunku a dávat čísílko v datumovém okýnku do souladu s realitou. Marně však teď hledám nástupce. Moje představa: ruční nátah - u těch může být i datum bez data vnější luneta indexy a rafičky se superluminovou nebo něčím podobným průhled na strojek - je to skoro tak uklidňující jako koukat do ohně alternativa by byl automat -u toho by datum nesměl být cena - cca 20.000,-- Zatím všechno co jsem našel s ručním nátahem byly spíš oblekovky - možná u nich skončím, ale to už fakt začnu mít pocit, že stárnu :-) Hezkejch hodinek s venkovní luntou tady na fóru je spousta, ale všechno automaty s datem a některý i se dnem. Děkuji všem za tipy.
  19. Ahoj. Mám Traser Classic Alarm v PVD úpravě - mám je něco přes rok a naprostá spokojenost.
  20. Tak jsem si taky pořídil jedny "géčka". Konkrétně GW M850 - chtěl jsem hlavně něco se solárem - když teď proti němu ČEPS tak bojuje :-) a to řízení rádiem beru jako bonbónek navíc. Jen se obávám, že brzo bude vprodejní sekci můj inzerát na prodej Traser - dvoje hodinky do nepohody neunosím a aby mi jen tak ležely na stole, na to je jich škoda. Přec jenom jsou to kvalitní hodinky. No uvidíme. Fotku přikládám jen orientační - na focení hodinek nemám vybavení.
  21. Koupil jsem je na ebay za 200 liber - cena víc než příjemná hlavně vzhledem k tomu, že jsou nenošené - i při podrobném zkoumání jsem nenašel ani škrábanec. Majitel psal, že má hodinek asi 50 a něco už muselo z domu. A přesně ty chronografy, které jsi sem dal mě k této značce dovedly :-)
  22. Tak jsem se stal hrým majitelem Marcello C Nettuno 3. Od doby kdy jsem se tady zaregistroval jsem urazil pěkný kus cesty. Díky změnám v práci jsem upustil od oblekovek - prostě je neunosím a díky investici do domu i od chronografů. A protože jsem po nějakých mechanikách stonal - koupil jsem si tyhle. Beru je jako pokus jestli jsem vůbec hoden mechanické hodinky vlastnit a protože se můj názor usadil na mínění, že hezčí hodinky než potápky nejsou. Tak vězte, že další cíl jsou Omega PO. Za účelem jejich nákupu už sem si založil zvláštní odkládací konto:-) A tady aspoň jedna fotka:
  23. A co tyhle: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=140304403738 kdyby vydržely ještě půl roku-jdu do nich.
  24. Mrkni na Jacques Etoile: http://www.jacquesetoile.com/en/watches/lissabon_saxi.html Spolu se Stowa Marine original moji horcí favoriti - už jen dodělat ten druhák, abych si je měl k čemu koupit :-)
  25. No vida-díky za tip, všechno tady prostě nestíhám - jdu to prozkoumat :-)
×
×
  • Vytvořit...