Přejít na obsah

RichBen

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli RichBen

  • Datum narození 28.7.1951

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Lemania MVS, Vostok Amfibia Classic-420380, Pobeda, Prim Sport II, Orient Calender, Zepellin LZ-127, Corgeut Sea-Diver, Swiss Military, AVI-8 Lancaster Bomber, UZI tritium, Citizen titan eco-drive

RichBen's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Vážení experti, Jsem jen málo zkušený fanda, ale tohle vlákno je velmi poučné, tedy i zajímavé a vede k filozofování a úvahám nad ůhly pohledů. Myslím si, že je třeba zohlednit historii a dědictví, chcete-li, kdo koho a jak zásadně inspiroval. (například Breguet pohltil Lemania a kalibry Lemania se staly kultovními pro nejznámější řady mj, Omega) Kdo zavedl převratné technologie a také kdo je schopen je za rozumné peníze dál relativně masově produkovat. Vede to i k zamyšlení nad hodinkami jako je užité umění, sběratelský objekt, investice, pracovní nástroj, každodenní nezbytnost, odolnost, přesnost a mj. něco k čemu mám osobní vztah a dokážu tedy z lásky prominout i nedokonalosti. Další kategorií jsou dary, zejména od lidí , které už nemůžeme potkat, tedy i dědictví. Ale, abych se vrátil k původnímu tématu. Řadil bych několik kategori: a) Značky nebo kalibry podle historického významu hodinářství (i zaniklé, či pohlcené) Značky podle cenového průměru / kvality s vyloučením levných a nesmyslně drahých (to může být úsměvně relativní) c) Značky podle rozumné vysoké užitné odolnosti (potápěčské, letecké, vojenské, pracovní, sportovní) d) Určitě by bylo dobré zkoumat přesnost s oddělením - mechanika / automat, quartz, radio a komb. pohony vto. elektronických. e) Tržní oblíbenosti (procento podílu na trhu) (Značky a významné rodiny modelů) f) Nejkvalitnější-nejodolnější s ohledem na užitnou hodnotu a nejnižší cenu. no je to nekonečný příběh..... a omluvte prosím moji neodbornost
  2. Já nejsem žádný expert, ale ta rada nekupovat je asi na místě. Osobně bych radil něco jako Seiko, Orient a samozřejmě i Victorinox nebo Traser.
  3. http://www.pointtec.de/zeppelin/7680-1/ je tam link na download
  4. Velmi děkuji za přesměrování na živé vlákno. Je tam opravdu hodně informací ale i dohadů. V každém případku však už budu psát jen tam. Myslím si, že na některé otázky tuším náznak odpovědí a tak to napíšu až tam. Děkuji.
  5. Bohužel, odpovědí na moje hloupé dotazy jsem se zatím nedočkal.
  6. Tak asi jednoznačně na ALIEXPRES. Kupuju tam pravidelně a vše ok
  7. Vážení, Vlastním jedny Lemania MVS originál ze zásob armády v Karlíně. Jen bych se chtěl zeptat, 1) jaký je k nim originální řemen? Bylo to tady rozebíráno i s anglickým příkladem. Stejně se mi to moc nezdá. 2) Jak jste řešili radiaci lumi, která asi není až tak moc , ale na lemania stopkách byla na celé velké ploše cifeníku a vyléčila by nádory u mnoha pacientů.... osobně jsem to před desítkami let měřil a byla to hrůza. Jedny se ted nabízejí na Crono 24 za 15T. 3)Co znamená zkratka HoL? Děkuji a těším se na odpovědi na moje hloupé dotazy.
  8. Vážení zde, V důchodu se mimo jiné bavím na internetu hodinkářskými tématy a velmi mne zaujaly čínské hodinky Sea-Gull 1963 v několika modifikacích. Některé jsou origo z číny, některé z Hon-Kongu (prý padělky), jiné z německa. Je v tom hokej. Obrovský rozptyl cen na Ali-Baba dokonce přes 600 USD v evropě taky 300 euro. Vím, že je tady o tom vlákno.... Nevím kde a jak dobře případně koupit a neudělat chybu. Raději bych osobní zkušenost. Když to půjde tak tuhle zprávu dejte jinam.
  9. Tak tedy veliké diky, oslovilo mne to, ale bohužel jsou mimo moje možnosti. zejména vintage navigator, mj. systém stěžejek, prostě super.
  10. No já mám na ruce právě PRIM sport II, které jsem dostal kdysi ke 30. narozeninám od matky. Dlouho ležely v šuplíku, ale nedávno dostaly v Litoměřicích nové sklo a byly vyčištěny. Bohužel nemohu sehnat originální korunku, která by je utěsnila alespoň proti dešti. Nechápu, proč Elton nevyrábí náhradní díly. Hlavně, že chtějí tisíce za repasi. Já osobně jsem zabrousil poškozený ostrý chrom superjemným brouskem na nože a mohu to jen doporučit. No a včera dorazil ze Singapuru za 3 USD krásný pětiočkový kvalitní ZULU James Bond. Domnívám se, že je s tímhle ciferníkem hezky sladěný? Jaký máte názor?
  11. Koupil jsem si tam Amfibie - Oranžový potapěč. Naprostá spokojenost, telefonoval jsem s majitelem a byl velmi vstřícný a zodpověděl i řadu dotazů.
  12. Musím říct, že obchod, komunikace a řešení problému se ztrátou cenného psaní je na vysoké úrovni. Jsou prostě super! Utratil bych tam mnoho peněz, pokud bych je měl.
×
×
  • Vytvořit...