Přejít na obsah

diode

Členové_50
  • Příspěvky

    57
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli diode

  • Datum narození 7.4.1983

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Brno

Návštěvy profilu

3 258 zobrazení profilu

diode's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Na ruce mám svoje první Zenithky, spojené se vzpomínkou na jedinečný víkend v Praze s nocí strávenou v La Bodeguita Del Medio.
  2. Nemám potřebu komentovat tvoje rozsáhlé encyklopedické a slovníkové znalosti umění. Múj komentář se týka spíše toho, že o umění se musí hovořit s nadhledem a pokud se ti něco nelíbí, tak to neznamená, že to není estetický přínos pro někoho jiného. Nemířím proti tobě. Na druhou stranu by jsi měl Ty mít dostatek sebevědomí, aby jsi se nemusel hájit rozsáhlým elaborátem (jako jsi to udělal teď), když tě někdo okomentuje. Na jednu stranu hovoříš o nadhledu a porozumění ? na druhou stranu vnucuješ svůj absolutní pohled ? to není v debatě moc zdravé a přínosné.
  3. Prouky: zkus si udělat napřed pořádek v pojmech ? oháníš se tu slovem umění ? ale to není od slovního základu "něco umět" ale "Vytvářet něco umělého" tedy každý, kdo přetvoří, nebo iterpretuje realitu na základě svého názoru, je umělec. Jen v ČR bohužel slovo umělec dostalo priorativní nálepku. Šmahem jsi odsoudil práci konceptuálních umělců ? ale ono se to z povzdálí snadno zaškatulkuje tímto způsobem. Jsem z uměleckého prostředí a moc dobře vím, že k jednoduchosti a minimalsmu forem se často dostává letitým procesem a vývojem osobnosti. Samozřejmě existuje čistě komerční umění ? ale i to má své kupce a pro ně i danou hodnotu.
  4. To bych viděl skoro jako snahu zavděčit se. 10 let dělám design porfesionálně a můžu s jistotou vyčlenit ze spektra všech zákazníků jistou skupinu ? né zrovna malou ? která vyslověně vyžaduje u produktů jako jsou hodinky, oblečení, telefony atp. jistou dávku přeplácaného nevkusu ? je to částešně dáno tím, že chtějí být vyjmeční a současně okázele prezentovas svoje "nové hračky". stačí si koupit časopis jako je např. LUXURY GUIDE ? to je podnikatelské baroko na druhou.
  5. včera jsem viděl český film "A bude hůř" o světě "mániček" za socialismu ? výborné a velmi naturalistické ? doporučuji. My link
  6. Ahoj, opravdu se může stát, že kočky takto začnou kadit mimo toaletu. a) Většinou to bývá tím, že jsou v nějakém stresu, že je v jejich přirozeném prostředí nějaká změsa (nový prafém, nový prací prášek, nové žrádlo) kočka tak dává najevo svoji nespokojenost. Druhou věcí je, že kočky jsou velice čistotné ? a je možné, že nějaká nečistota zůstala v záchodku ? rozhodně doporučuju vyhodit stelivo, pořádně horkou vodou umít záchod (bez saponátu!) a nechat důkladně vyschnout. c) Použivám raději stelivo bez vůně ? některé kočky na to jsou citlivé. d) předpokládám, že to děláš ? ale v každémpřípadě pravidelně měnit stelivo (pokud používáš silikát, tak cca 2x měsíčně)
  7. diode

    Tag Heuer Microgirder

    Škoda jen, že tu práci na těch hodinkách nevěnovali celkovému dojmu ? působí to na mě jako nějaká "pracovní verze" ta číslice 2000 je naprosto mimo ? je to jako pásek u kalhot s velkým logem. Dokažu si takovou komplikaci představit uplně v jiném kabátě. Nevim jestli se TAG poslední dobou neposouvá do jakéhosi technicistního exibicionismu, ale tenhle model mu k tomu docela pomáhá ? už ty Carrery s barevnejma pruhama byly mimo a teď tohle.
  8. potěšila mě pozitivní reakce drahé polovičky na nový byt :?)
  9. Totální zvrácenost hypotéčního trhu :?( v tom aby se.....
  10. Telefonát z finančního úřadu o nedoplatku DPH za 3 kvartál loňskoého roku ? ultimátní tón oznamukící do telefonu "Zaplaťte to dneska, nebo bude pokuta" ???> odpolední telefonát s omluvou že to byl omyl
  11. Čekal jsem, že tato skupina bude někomu chybět. Prosím, nechápej co zde píšu jako teorii, je to debata. Nezávislí jsou vzácné úkazy, jako když je někdo výtečný matematik a zároveň spičkový kuchař a houslista - nepravděpodobné, ale možné. Namám na ně teorii a ani ji mít nechci.
  12. V podstatě hovoříme o tom samém, rozdíl je jen v tom, že ty o tom hovoříš více ze sociologického pohledu a já zase z markentingového - a troufám si tvrdit, že se v názoru na toto téma v podstatě potkáváme. Ten post post post post post moderní vývoj je daň za rychlost šíření informací a pořád nabírá na obrátkách a kulminace v nedohlednu. Ale nakonec zase přijde doba, kdy budou lide v galerii obdivovat bilá plátna s nepatrnou perforací od skalpelu.
  13. Dnešní produkce skutečně nekontrolovaně chrlí hodinky do všech směrů a ony přeplácané hodvadiny jsou jen další háček na koupěchtivé a to je právě to zmiňované stigma nevkusu dnešní doby. Neznevažuji práci designérů, kteří vstoupí do vod času a vytvoří svoji vizi hodinek. Takový počin je vskutku úctyhodný ? tvrdím však, že tam vždy musí být onen prúnik, který zmiňuješ. Musí to na něco navazovat a někam to musí směřovat. Tradice a kontinuita jsou přidané hodnoty, které sebelepší moderní design nepřekoná. Podotýkám, že ve své uvaze se nezaměřuji na "levné quarzky"
×
×
  • Vytvořit...