Přejít na obsah

Danielk

Členové
  • Příspěvky

    17
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

Návštěvy profilu

3 245 zobrazení profilu

Danielk's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Magrette Dual Time Rose Gold Na ruce dnes, fotka je včerejší.
  2. Co třeba zde: http://hodinar-frydl.sluzby.cz/zbozi/vojensky-remen-s-krytem-hodinek-sire-18mm-hnedy
  3. Danielk

    black & white

    Mě rozhodně . Výborná fotka i hodinky.
  4. Ve výjádření Longines není napsáno, že autorem "evolution" je výrobce. Třeba jsou to originální LLD, kterým někdo modifikoval dial. Připadá mi to pravděpodobnější, než že by výrobce takhle zasáhl do designu. Nevidím pro to důvod.
  5. Vážení kolegové, děkuji vám za rady. To Roman I: Máš pravdu. Koupím si asi postupně oboje. Začnu LLD a pak uvidím, jestli nedokoupím Eterny. Zvlášť děkuji za rady "šípková/se zelím". Budu se na ten film muset znovu podívat. Je zajímavé, jaký příběh se dá s LLD spojit ) Uplně je tam vidím, jak se přetahují o mrtvého kance...
  6. Vážení kolegové, dovolte mi vás požádat o radu při rozhodování mezi těmito hodinkami. Už před časem začal hledat další hodinky, které bych si koupil. Neměl jsem pevné zadání, rozpočet, termín, byla to zábava, ne práce. Denně jsem byl na Chronomagu a jinde a vybíral. Spíše jsem hledal co mě zaujme, k jakým hodinkám bych mohl mít dlouhodobý vztah (snažím se vzdorovat chronobundu). Nebaví mě opakovaně kupovat a prodávat. Postupně jsem zjistil, že mě na hodinkách, kromě technických parametrů, přitahuje příběh a že mě musí něčím skutečně zaujmout. Zároveň jsem hledal hodinky spíše německé nebo swiss made. Není žádná značka, kterou bych preferoval, u některé jsem schopen si něco vybrat, u jiné ne. Nakonec jsem postupně dospěl k alespoň nějakému zadání: - Divery. Nepotápím se, jen se mi tento typ hodinek líbí, a co kdybych s nimi třeba spadl do vody ... do hloubky 200m... - Hodinky, které si mohu vzít k neformálnímu oblečení i k obleku. K obleku spíše na pracovní jednání, skutečné společenské hodinky mám jiné. - Mechanické, automaty, protože divery. - Strojek kvality odpovídající cenové úrovni. Předpokládám ETA nebo nějaký in-house. Není to něco,co by pro mě bylo klíčové, ale rád si nechám poradit. - Průměr kolem 42mm, s nižším pouzdrem, bez korunky vlevo, aby klouzaly pod manžetu košile - Se standardním připojením tahu/řemene, abych je mohl střídat a dokupovat - S cenou maximálně do 60 000Kč, abych se je nebál nosit a vzít do vody (když jsou to divery ) - Chci je mít dlouho, udělám si tak svoje vlastní vintage Ale možná zadání jen zpětně zdůvodňovalo výběr... Nakonec jsem dospěl k Longines Legend Diver. Jsem z nich nadšený, viděl a zkusil jsem je naživo. Líbí se mi a sedí. Zaujal mě příběh a fakt, že jde o docela věrný remake původních compressoorů. Jestli verzi date/non date nechávám na okamžitém rozhodnutí, líbí se mi oboje a cena se dost liší. Všechno šlo dobře a už jsem jen čekal na vhodnou příležitost k nákupu. Ale pak jsem na Chronomagu uviděl Eterna Kontiki. Konkrétně typ Eterna Kontiki Date. Hodně mě zaujaly jak příběhem, tak i samy o sobě. Z řady barevných kombinací se mi líbí několik. Ale neviděl jsem je naživo ani nezkusil. Odpovídají v podstatě mému zadání a jsem jimi hodně zaujatý. Přečetl jsem o nich co bylo na internetu dostupné, včetně několika článků typu "Compare LLD x Eterna Kontiki" . Proto bych si vás dovolil požádat o radu při výběru mezi těmito hodinkami: Longines Legend Diver nebo Eterna Kontiki Date Uvítám spíše faktická doporučení a zkušenosti, vím, že rozhodnutí je emocionální a je na mně. Děkuji a těším se na vaše názory
  7. Danielk

    SEIKO 5 SPORTS ATLAS

    Ahoj, psal jsem si s prodejcem a potvrdil mi, že do ČR dodá.
  8. Danielk

    SEIKO 5 SPORTS ATLAS

    Ahoj, mám Seiko 5 Atlas bílé, materiál všech ručiček je stejný. Stříbrný kov, bez náznaku zlaté. Pokud je vrátíš a budeš kupovat znovu jinde, tak třeba zde Prodejce je spolehlivý, cena bude i s poštovným poloviční než v ČR a půjde o verzi vyráběnou v Japonsku.
  9. Posílám odkaz na cvičení na liště. Kromě zvýšení síly v prstech se hodně zvětší obvod zápěstí.
  10. Hodně pěkný desing. Opravdu zajímavé hodinky.
  11. Koupil jsem Seiko Atlas White (SKZ207J1) prostřednictvím ebay v aukci od Pokemonyou. Včetně poštovného byla cena 158USD. Dnes je FedEx přivezl - do 4dnů od zaplacení! Vypadají úžasně. Děkuji, tyfo, za Tvojí recenzi, jinak bych se vůbec o tak úžasných hodinkách nedozvěděl. Pokusím se je ustanovit do pozice definitivní hodinky ) a chvíli je tam udržet.
  12. Vybíral jsem si hodinky se stejným zadáním - dospěl jsem k těmto: CITIZEN PROMASTER SCUBA DIVER'S (odkaz) . Cena kolem 100$ na ebay. Používám je jako hodniky na sport - kolo, snb, kajak, lezení, úplně vyhovují.
×
×
  • Vytvořit...