Přejít na obsah

Janko_Hrajko

Členové
  • Příspěvky

    27
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko, Casio, Prim

Návštěvy profilu

551 zobrazení profilu

Janko_Hrajko's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Janko_Hrajko

    GBX-100

    Ahoj. Moc děkuji za recenzi a postřehy!!! Jsem tak trochu konzerva, proto jsem vždycky chtěl mít hodinky a mobil oddělené, navíc jsem se na smartwatche dřív díval skrz prsty... Ať už to bylo kvůli paranoi, že mě začnou moje hodinky sledovat a "práskat" nějaké vyšší instanci, nebo kvůli spotřebě energie/výdrži. Od oznámení se mi GBX 100vky zdály jako podařený hybrid mezi digitálkama a smartwatchema a navíc se v jejich modulu konečně podařilo spojit pro mě důležité funkce (sekundový odpočet, který je možné cyklit pro intervalový trénink, východy/západy slunce pro focení a současné zobrazení odpočtu s aktuálním časem). Proto mě mrzí, že to tak dogabali. Nicméně už jsem dospěl k názoru, že jsem asi připravený na smarty . Nejspíš tak dám šanci Instictu od Garminu, nebo Pětce od Suunta. Mějte se.
  2. Ahoj. já po nich pokukuju už asi půl roku. Párkrát už byly i v prodejním vlákně... Ale ofiko u nás asi nejsou. Vím, že se dají koupit na amazonu, ale přeci jen, kde jsi je kupoval ty?
  3. Janko_Hrajko

    Seiko PADI

    Obdivuji lidi, co se pustí do moddingu, já sám si na to netroufám (ale taky jsem nováček v hodinkovém světě). Já mám černé želvy a moc se mi líbí, jak se do toho pustili uživatelé Shewcza a ABCDE (viz vlákno želvy v japonských hodinkách). A samozřejmě ty. DD je naprosto super věc a opravdu ty hodinky posouvají na vyšší úroveň, plus ty japonské znaky - parádní detail! Děláš si úpravy sám? Souhlas s fotkama! Na pepsiny jsem měl taky políčeno, ale nakonec to u mě vyhrály univerzálnější černé.
  4. Janko_Hrajko

    Seiko PADI

    Rozsypaný čaj na třetí hodině? :-) Vypadají fajnově!
  5. Ahoj, promiň za pozdní odpověď. Snad ještě pro Tebe bude aktuální... Vybral jsem si želvy. Černé želvy :-). Zkoušel jsem i samuraje, ale tak nějak mi byly blíž Želvy. A musím říct, že nelituji! Jsou pohodlné a dobře vypadají. Ale upřímně, měl jsem zaostřeno i na edici Save the Ocean (též želvy) - i tak jsem vděčný za černé, jsou univerzálnější, ale hlavně, už jsou na ruce. I Samuraje si zaslouží šanci, ale spíš v té původní, starší, verzi. Navíc se mi zdály ku podivu větší a v daný okamžik míň foremné. Jak říkáš, spoj to s návštěvou Helveti! To je nejlepší způsob, jak si ověřit, zda ti sednou spíš želvy, nebo samuraje. Jirka je fajn chlap a určitě se líp rozhodneš po tom, co budeš mít oboje hodinky na ruce. Já osobně věřím, že si časem pořídím i ty Samuraje :-D
  6. Ahoj všem! Rád bych napravil jednu záležitost z dubna... Poměrně nedávno jsem propadl zálibě, která vlastně dala vznik tomuto fóru - hodinkám. Do tehdy pro mě nic neříkající záležitost, která by neznamenala nic jiného, než rozmařilost, se změnila v něco víc. Radost z řemesla (i když v mém případě se "sériovými" Želvami...), z tradice a z prostého utrácení peněz mě oslovila a změnila můj pohled na život (ať se to zdá patetické jak chce :-)). Vybíral jsem si, zda se mými prvními automaty stanou Samuraje, nebo Želvy od Seika. Měl jsem to štěstí, že jsem se mohl dostat do kontaktu s Jirkou a prohlédnout si jak Samuraje, tak Želvy. I mimo běžnou pracovní dobu! Domluva s Jirkou byla snadná a jednoduchá. Byl vždy vstřícný a nápomocný, ať už se jednalo "jen" o prohlídku, nebo samotnou koupi hodinek. Za sebe můžu Helveti a Jirku jen a jen doporučit. Samozřejmě sleva pro členy Chronomag fóra je super, ale ten osobní přístup a vstřícnost je k nezaplacení :-). Za mě má Helveti a Jirka 10 z 10. Až budu vybírat další orloje na pazouru... ;-) Držím palce a přeju všechno nej, Jirko! P.S. Mrzí mě, že jsme nemohli pokecat víc. Návštěva Tvého obchodu byla pro mě byla super záležitost, ale cestování napříč "ČSR" je prostě nálož. Určitě se ještě zastavím a nakoupím!
  7. To vůbec není zač. K černým želvám asi moc pasovat nebude, ale v rámci vlastenectví a národního cítění bych si ho mohl pořídit... Na národní svátky obleču trikolóru a pak půjdou želvičky zpět na gumu. Nebo kůži
  8. Nechci být hnidopich, ale pouze za předpokladu, že je foceno z rubové strany (pokud myslíš trikoloru nad svým příspěvkem).
  9. Díky za další názory! 2chose: Já osobně doufám, že mi ty želvy taky líp padnou. I když samuraje jsou taky fajn. SKXka plánuji, jako tooly. 2Jethro: Jo jo, i to je jeden z důvodů, proč chci právě je.
  10. Původně jsem chtěl ještě něco dopsat, ale dobře to shrnul kolega nade mnou. I s těmi odrazkami. Jisté úskalí ale představuje právě tělo entry level foťáku - kromě toho, že nemá motor na ovládání manuálního objektivu, tak bude mít i omezené možnosti bezdrátového ovládání blesku, což ale není až takový problém - dá se řešit kabelem. Každopádně, se vším se dá vypořádat, pokud vymyslíš způsob, a tělo vlastně není až tak důležité! Daleko větší důraz je kladen na kvality objektivu. Ještě jedna poznámka ke stabilizaci - v případě, že fotíš ze stativu, nastavíš předsklopení zrcátka a samotnou expozici pustíš přes dálkové ovládání, je dobré stabilizaci vypnout. Automatická stabilizace může, v uvozovkách, hledat problém kde není a je tak spíše na škodu, než k užitku. To samé s automatickým ostřením - před samotnou expozicí zaostři na požadovaný bod a po zaostření vypni automatické ostření (na objektivu) - pokud bys spustil expozicí bez vypnutí ostření, foťák by sám zase začal ostřit, přičemž nevíš na co. V konečném důsledku tak vlastně fotíš na manuální režim. Já sám fotím tímto způsobem. Nejprve nastavím předsklopení zrcátka, automaticky zaostřím na žádoucí bod, vypnu stabilizaci a ostření, clonu nastavím tak, abych měl vše tmavé a normálně exponovaný hlavní motiv a poté z dálkové spouště fotím. Jistě, je to pokus omyl, ale i tak je to dobrý způsob. Jen bych měl zmínit, že mám na to makro manuální objektiv, na kterém manuálně nastavuji clonu a tudíž i hloubku ostrosti. Je třeba si hrát a zkoušet...
  11. Díky za příspěvek, to jsem potřeboval slyšet . Jasně že se pochlubím Hned po Velikonocích zajdu Helveti, vyzkouším co se dá, nechám uležet týden a jdu do hodinek - podle toho, jak na mě zapůsobí. Zatím jsem teda pro želvy, nejspíš černé s potenciálem modu na DD s AR a keramikou, jako shewcza - ty hodinky vypadají famózně. Taky si myslím; je to super značka. Sice to nejsou švýcary, ale světu hodinek toho dali tihle japončíci hodně. A mají i svoji duši, jestli to tak můžu říct A za ty prachy hodně muziky. SKX přijdou časem, nebo 5 (aby si splnil povinost vlastnit pepsiny
  12. Ahoj, jsem rád, že jsi založil vlákno s vlastními fotkami, určitě budu pravidelný návštěvník. Hlavně když nahodíš další fotečky želv Ale abych mluvil k tématu: Z obecných rad, které jsem dříve vyčítal z různých fór, se prý vyplatí při focení makra kontrolovat ostření přes display foťáku, kde si zaostření zkontroluješ (i když máš čitě manuální objektiv bez motoru) díky zelenému rámečku, případně přiblížením lupou... S tím se pojí další věc - krytka hledáčku. Ta by měla bránit teoretickému vniknutí parazitního světla do foťáku právě přes hledáček. Až pořídíš stativ (dobré je k makru pořídit takový, kde můžeš foťák přichytit i "vzhůru nohama" - mezi nohami), aktivovat předsklopení zrcátka - když bys fotil na dlouhou expozici, vlivem pohybu zrcadla může dojít k roztřesení foťáku, i když je upevněn na pevném stativu. Samozřejmostí by měla být dálková spoušť, ta dost pomáhá. No a blesk - to je velké velké plus (do začátku určitě stačí lampičky, dioda na mobilu apod., ale nemají takové možnosti jako blesk). Musím do postele a brzo do práce, ale zítra ještě něco připíšu...
  13. Díky za názor! Zatím se kloním k želvám. Pokud se ale ukáže, že jsou na mě příliš velké a vypadal bych v nich směšně, tak si vezmu samuraie. Jak píšeš, menší ruka lépe snese samuraie.
  14. Monstra jsem měl v hledáčku taky, nicméně, teď se rozhoduji právě mezi želvama a samuraji. Zdejší inzerci nezatracuju, ale chtěl bych teď nové hodinky. Později určitě zavítám i tam.
×
×
  • Vytvořit...