Přejít na obsah

huz46212

Členové_50
  • Příspěvky

    378
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele huz46212

  1. Ten strojek Ronda R150 je ale nějaký divný, skoro nikdo ho nemá a také doporučení na nošení min. 12 hod. denně, aby se dostatečně natahoval, je haluz. Max. odchylka až 30 sekund denně taky žádná sláva, i když to asi bude v reálu lepší. Třeba to někdo už koupil a poreferuje.
  2. Ty ručičky jsou u Aragonů fakt děsný, mají tam nově už řady se safírem a pod 200 dolarů (Enforcer), ale ohromný hodinky a ručičky jak z dětskejch Primek. Tritiovky taky lákají (teď mají v akci jak DF-45, tak Hercules), ale u nich je dost obava, jak dlouho je má prodejce někde ve skladu. Co ten jejich web sleduju, tak jsou tam v nabídce poměrně delší čas, což je vůči jiným modelům nezvyk. Aby nebylo to tritium na pár let, když třeba 5 a víc let už ležely.
  3. Já se spíš vyjadřoval k tomu banu, co Lukáš3 dostal právě za použití slova "datejust", než k tomu, co si který Číňan zrovna napíše do popisku k hodinkám za pár desítek dolarů (to totiž soudný člověk nebere vážně, páč mu musí být zcela jasný, že originál v ceně o pár řádů výš asi bude úplně o něčem jiným).
  4. @ Tichus Autor toho postu si slovo "datejust" zjevně nenapsal jen tak z dlouhé chvíle, ale protože sám výrobce to tak označuje (https://www.paganidesignwatch.com/pagani-design-pd-1645). Ochranná známka "Datejust" platí v USA a Evropě, nikoliv v Asii. Mimochodem ty hodinky jsou příšerný...
  5. @ nickolas Rozmnoženina pro osobní potřebu je zcela legální, zjevně nejsi příliš zběhlý v právní problematice autorského práva :P @ Bert Dík, už končím. Číňana nemám a ani se k němu nechystám a celá debata je jak vidno pouhá ztráta času, Radši se zase budu věnovat něčemu jinýmu, než je zdejší fórum "gentlemanů".
  6. No to určitě, stejně jako třeba ten, který si díla někde nafotí na kopírce sám, všichni se totiž jenom třesou, aby někde něco platili. Ty máš fakt dost a už ti ty homage zjevně lezou na myslivnu, takže ano - zkus žít trochu v realitě světa a ne v nějaké virtuální bublině o fejcích, homage a originálech :D
  7. @ AndyAaron Zdroj informace netřeba, protože Omega s tím modelem Seamaster 300 přišla jako první, tj. všichni po ní vč. Rolex s Milsub 5517 už dělali jenom kopírky, a to bez ohledu na to, jestli si to tak někdo přál nebo ne. S takovou by mohl pak tvrdit třeba San Martin (nebo někdo úplně jiný), že si lidí přejí Suby a proto je dělá :) @ pebe Jsi šťastný člověk, jestli ve svém životě máš všude jenom originál a ne něco, čím se pouze už někdo jiný inspiroval. S takovou si vlastně ani nekoupíš třeba kalendář s motivy Alfonse Muchy, protože je to přece kopírka a není nad originál, že? :D
  8. @ AndyAaron Co kdo chtěl snad u inspirace nerozhoduje, ne? Klidně to mohl Rolex odmítnout, když na věc přijde. Ale neudělal to a třeba ručičky obšlehl od Omegy velmi dobře. Ale je fakt, že toto na zdejším fóru moc lidí s nadšením brát nebude (hlavně ne skalní odpůrci homage), protože to vlastně ukazuje, že nejenom Číňan přebírá nápady :) @ pebe Jo, strojky mohly být v jejich pouzdrech a za jejich ceny, ale nikde není daný, že by to lidi nutně kupovali nebýt homage. To je jenom taková iluze, že ano. Osobně bych si třeba Seiko nekoupil, pokud tam bude minerál, takže i kdyby nebyla alternativa homage Deep Blue, tak jdu prostě k úplně jiné značce a tam pak třeba nebude ani ten Seiko strojek (hypotetický příklad).
  9. Ať si každý kupuje co chce, je to jeho věc, jeho peníze a jeho pocit. A příměr s podváděním studenta je poněkud mimo, protože zde se výrobci homage ničím netají a nic neskrývají, někdy navíc paradoxně i výrobce originálu vydělá (třeba již zmiňované Seiko díky tomu, že v homage jsou jeho strojky). Jinak Rolex se u modelu Milsub 5517 také insiproval u konkurence, konkrétně u Omega Seamaster 300, to jenom aby řeč nestála :D
  10. Což je pochopitelně pitomost, protože kdo chce originály, ten si je koupí, resp. kdo je nechce a vystačí si s homage, tak ho žádná osvěta k ničemu nepřiměje. A upozornění v nějaké sekci začíná připomínat dobu socialismu, kdy se v ČST pomalu před každý filmem z USA zjevila hlasatelka a snažila se něco uvádět na "pravou míru". Pochopitelně se tomu každý soudný člověk akorát zasmál a celý režim i s podobnou "osvětou" po zásluze zmizel na smetišti dějin. Sám za sebe teda můžu říct, že Číňana nemám, ale některé homage jsou vůči originálu povedenější, třeba Deep Blue MILITARY DIVER 300 (safír, vystouplé indexy, strojek Seiko NH36, 300m, heliový ventil) vs. Seiko SKX (minerál, bez vystouplých indexů, strojek Seiko 7S26, 200m).
  11. Spojovat VOBy natvrdo a ještě je natvrdo přejmenovat na MPG je prasárna největšího zrna, navíc takřka s jistotou, že v místech přechodů jednotlivých VObů dojde k výpadkům a výsledný soubor bude parametrově nekorektní. K těmto účelům slouží celá řada softů, třeba freeware DVDVob2Mpg (http://www.dvdvobtompg.com/), kde stačí vybrat požadované VOBy, cílovou složku, zatrhnout "Convert input files and add them to one single file" a dát "Convert to MPG".
  12. Hodinky jsou z Číny, ale tritium od MB Microtec.
  13. @ Vanilla Vykašlal bych se na nějaký obcházení ceny, protože důkazní břemeno je u tebe. Hodinky budou ležet v celním skladu a ty musíš doložit jejich cenu, vč. třeba výpisu z účtu, jak byly placený. A při nějakých pochybnostech je prostě celníci neuvolní, bude se to protahovat a nikde si nic nevystěžuješ. Taky mě to štve ty pálky, co si tento nenažranej stát bere, ale bohužel. Smířit se s tím nebo kupovat v EU.
  14. To byl příklad, pilotky najdeš na Ali na každým rohu v nepřeberným množství variant (velikost, kalibr, sklo, tahy a pásky). A klidně si můžeš i sám nějaký poskládat, koupit se dá k tomu úplně všechno. Celkem škoda, že se Geckota z UK vydala cestou swiss kalibrů a cenově tak vyskočila na dvojnásobek co dřív, protože některý modely byly poměrně povedený. Skladem už zbyl vlastně jenom jeden v té velikosti 40mm: https://www.nejpanskehodinky.cz/pilot/geckota-k1-l05-limitovana-edice--75-kusu/
  15. U pilotek bych se nebál ani čínské produkce typu STEELDIVE (ADDIESDIVE apod.), třeba tyto se safírem a strojkem Seiko NH35 za pár šupů: https://www.aliexpress.com/item/4001166722941.html
  16. Pokud se zastaví a stojí, pak to na baterku vypadá. Ale když chvíli jdou, pak zase ne a tak furt dokola, tak to vypadá na mizerný strojek. Jinak i Seiko občas dělá šunt, už jsem měl v ruce dva kousky Seiko Solar, kde se strojek choval stejně jako u výše zmíněné Rondy 515. Chvíli šel, pak zase ne, nepravidelnost zastavování se. Jestli někdo umí quartz dobře, pak je to Citizen, kromě vybitého článku u Eco-Drive jsem nikdy nezaznamenal žádný problém.
  17. @ Tomáš Olomouc Rada je, se těch hodinek se shitoidní Rondou 515 zbavit a buď přitlačit za kalibr ETA nebo jít ideálně do Japonce. Jinak funkci EOL kalibr 515 nemá, takže vybitá baterie se pozná až podle úplného zastavení.
  18. Ty nejsou Pepsi, což byla jedna z podmínek.
  19. Vypadají dobře a navíc mají uchycení tahu schovaný, takže není problém tam dát cokoliv s rovným zakončením. I když ten mesh je parádní a ještě má plnou sponu zapínání, takže ho netřeba měnit :)
  20. Ty Citizeny budou mít lug to lug tak 47, což oproti 49 není příliš rozdíl.
  21. Plech. Mně z toho všeho, vzhledem k ceně, pořád nejlíp vychází ty Deep Blue DIVER 1000 GEN2 40MM se strojkem Seiko, safírem, keramickou lunetou (a na origoš gumě, kterou chceš), to vše za 229 € (+ doprava 15 €) z EU distribuce. Navíc jsou teda max. Pepsi, to jen tak někdo nemá :D
  22. Tragický to není, protože to za ty prachy prostě nikdo neřeší. A komu to vadí, ten jde do jinýho kalibru. U těch tebou vybraných Citizenů by mně za ty prachy ale rozhodně vadilo minerální sklo (byť za cca 2t. Kč ho lze vyměnit za safír), plechová luneta a místo tahu guma. Ale to je tvoje věc samozřejmě, když se ti líbí, tak do nich :)
  23. Ono je na tom nejhorší i to, že sám Citizen do svých modelů vesměs cpe 82xx místo 9xxx. A po kalibru 8315 s rezervou chodu 60 hodin a hackingem se úplně slehla zem. Kdysi byl exkluzivně u Deep Blue MASTER 1000 2.5, dneska už se ta řada neprodává a jinde jsem ten kalibr nenašel. Měl sice taky neduh v podobě koktající sekundovky, ale těch 60 hod. už bylo lákavých.
  24. Začít z ničeho se povedlo třeba Jasněně a vlastně i MPM, takže všechno jde. Jenom si to chce uvědomit realitu trhu a nečekat, že zemička jako ČR je schopna uživit nějakého údajně exkluzivního výrobce hodinek, který navíc svoji exkluzivitu buduje jenom na oplachování letitých kalibrů z dob komoušů, případně používání quartzové Rondy za pár šupů. S tím opravdu není šance uspět.
  25. U Miyoty 82xx nikdo neřeší životnost, ten strojek se prodává za pár desítek dolarů. A otázka, proč ho někteří výrobci dávají do svých dražších modelů by spíš měla znít, proč jsou ty modely dražší, když je v nich právě Miyota 82xx :-)
×
×
  • Vytvořit...