Přejít na obsah

Milan59

Členové_50
  • Příspěvky

    234
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Milan59

  1. Koupil jsem Sealander 36mm v černý. DHL doručila za 4 pracovní dny od převzetí, to je super. Hodinky ale mají škrábance na spodní straně nožek - nechápu, jak se to někomu s rychloupínacími stěžejkami povede. Ze spodní strany sklíčka je malý kousek prachu a vedle nápisu "automatic" se na číselníku válí asi 3 za světla lesknoucí se tečky čehosi. Buď barva, nebo asi odpadlá lumi. Všechno je vidět normálně bez zvětšení, na hodinky s lupou nekoukám, tak sem zvědav, jestli mi je bez řečí vymění, zatím čekám na odpověď. Ten plastový obal ve kterým přijde zabalený pouzdro hodinek byl dost špinavý, myslím, že si někdo hrál s řemínky a pak hodinky vrátil a u Warda se na ně nikdo nepodíval. Nechce se mi věřit, že neumí nasadit řemínek bez poškrábání hodinek.
  2. Zdravím. Mohl by mi prosím někdo doporučit hodináře (ideálně v Praze, ať se vyhnu zasílání), který by mi mohl pomoct se starými Primkami? Jsou to kal. 50 typ 0111, vyhrabali jsme je u táty a rád bych je zprovoznil a nosil. Po natažení jdou, ale každou chvíli se zastavují a pak zase rozběhnou.
  3. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/online-valka-na-ukrajine-nejnovejsi-zpravy-idnes-cz.B1007797 Zpráva z 16:04.
  4. Jen dělají svou práci. To že každý soudný člověk odsuzuje co se děje neznamená, že by se měli lidi pasovat do jakýsi role "mstitele" a začít ničit cizí majetek, jako u nás např. Sberbank. To by taky za chvíli mohlo skončit tak, že úplně obyčejnýho Rusa co nemá s válkou nic společnýho a možná jí i odsuzuje někdo na ulici domlátí jenom proto, že se narodil tam, kde se narodil.
  5. Tiskovka předsedkyně EK: RT a Sputnik budou v EU zakázány, nové sankce namířené proti Bělorusku (konečně) mířený na jejich vývoz, EU zmrazí aktiva a transakce ruský centrální banky i oligarchů, SWIFT je odsouhlasený na vybraný banky.
  6. A údajně se obě strany dohodly na jednání. Jak může jedna strana konstruktivně jednat, když zároveň nepřímo vyhrožuje jadernými zbraněmi? Napoleonský komplex je u toho retarda evidentní.
  7. https://www.reuters.com/world/europe/germany-favour-targeted-functional-swift-curbs-russia-minister-2022-02-26/
  8. Orbán už souhlasil, z EU zbývá už jenom Německo.
  9. Itálie, Maďarsko i Kypr už jsou pro odpojení Ruska ze SWIFTu. Zbývají Němci, pokud si to dobře pamatuju.
  10. Kromě obavy z transformace v můru očekávám u Novavaxu ještě konspirace o tom, že bude lidi dělat neplodný. Přece jenom Gates dal do tý firmy asi 90 miliónů dolarů a jeho životní vizí je depopulace planety, to ví každý debil. Vakcína má podobný výsledky u těch prvních variant jako Pfizer/Moderna a údajně v nejbližších dnech budou zveřejněný i čísla k omikronu, který mají být podle jejich CEO dobrý. Zároveň pracují přímo na verzi proti omikronu, kdyby bylo potřeba. Do konce roku budou žádat o částečný schválení ještě v USA. Vedlejší účinky z větší části zanedbatelný - bolest okolo vpichu, hlava ad. Něco tady: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2116185?query=featured_home. Nepodařilo se mi najít prezentaci kterou udělali pro WHO a EMU, tam byly ty čísla trochu přehlednější. Jenom ty jejich akcie mě přivedou do blázince.
  11. Ty úplně vlevo jsou skvělý. Koukám na internetu a podle fotek je to model H101, je to tak?
  12. Online brokeři působící v EU budou mít ty "pojistky" asi plus mínus stejný. Hotovost co ti leží přímo na obchodním účtu máš pojištěnou do 20 000 EUR. Peníze, který už máš zainvestovaný v akciích a ETF nijak pojištěný nejsou, ale jsou vedený odděleně od majetku brokera u nějaký banky na samostatných účtech. Takže teoreticky by zainvestovaný peníze měly být v bezpečí pokud: 1) nedojde u brokera k nějakýmu vytunelování, kdy by vybral samostatně vedený účty, 2) nedojde k zhroucení banky, u který jsou zainvestovaný peníze vedený. Je to dost ubohý... Taky se o to zajímám a tohle jsem zatím vyzkoumal. Sám v tom ale jasno úplně nemám, takže je možný že v textu výše jsou uvedený nesmysly.
  13. To byla reportáž živě z Václaváku, ne?
  14. Zrození, úmrtí, zimní slunovrat...není to jedno? Hned sem dostal chuť na mazanec, vypadají pěkně.
  15. Jako někdo kdo často zmiňuje čísla a statistiky mě zaráží, že jim vůbec nerozumíš. Nebo možná rozumíš, ale holt to překrucuješ jak se ti to hodí do krámu. Je naprosto irelevantní, jaká byla situace loni. Za současnýho stavu a současný podoby viru je prokázané, že neočkovaní mají několikanásobně vyšší šanci skončit v nemocnici a zahltit tak zdravotní systém. A to podle různých zdrojů 10x a vyšší. Např. zde (odkaz): Unvaccinated 12-34 year-olds in Washington are • 5 times more likely to get COVID-19 compared with fully vaccinated 12-34 year-olds. • 17 times more likely to be hospitalized with COVID-19 compared with fully vaccinated 12-34 year-olds. Unvaccinated 35-64 year-olds are • 5 times more likely to get COVID-19 compared with fully vaccinated 35-64 year-olds. • 18 times more likely to be hospitalized with COVID-19 compared with fully vaccinated 35-64 year-olds. Unvaccinated 65+ year-olds are • 5 times more likely to get COVID-19 compared with fully vaccinated 65+ year-olds. • 10 times more likely to be hospitalized with COVID-19 compared with fully vaccinated 65+ year- olds. • 11 times more likely to die of COVID-19 compared with fully vaccinated 65+ year-olds. Nebo zde (odkaz):
  16. Zvýrazněná část je naprostý nesmysl. Životem ve společnosti se automaticky vzdáváš "absolutní svobody" a zároveň jsi v určitých oblastech povinnen dělat to, co se ti řekne, jinak přijde sankce. Nechat rozhodovat lidi podle jejich uvážení v komplexních a složitých oblastech je absolutní nesmysl končící anarchií. Pro oblasti, který výraznou měrou zasahují celou společnost, jsou a vždy musí být vytyčený pravidla státem. Konkrétně v tomhle případě jde o očkování, který prokazatelně snižuje riziko těžkýho průběhu covidu, a teda snižuje zatížení nemocnic a neomezuje běžný výkon zdravotní péče a zákroků. Zajištění dostupnosti zdravotní péče pro občany je jednou ze základních povinností dnešního moderního státu, a proto je důraz na očkování naprosto v pořádku.
  17. Pán zemřel dva dny po očkování = očkování zabíjí. Očkovaná paní lítá do práce s teplotou = očkovaní jsou nezodpovědní. A pak zakončíš text citátem o inteligenci. Že tě hanba nefackuje.
  18. Červená pod vodou zmizí jako první, hned po ní oranžová (modrá drží nejdýl), takže barvit těmahle odstínama minutovou ručku je pouze estetický a nemá to co dělat s reálným využitím pod vodou (pokud nejsou v kombinaci s kontrastním ciferníkem). Ve tmě je důležitý kontrast víc než barva, takže nejlepší pro viditělnost v hloubkách je bílý ciferník a černý ručičky nebo obráceně. https://manoa.hawaii.edu/exploringourfluidearth/media_colorbox/2717/media_original/en https://www.watchuseek.com/threads/colors-at-depth.441391/ (kartičky vlevo jsou fluorescenční)
  19. https://www.statista.com/chart/25589/covid-19-infections-vaccinated-unvaccinated/ https://www.vdh.virginia.gov/coronavirus/see-the-numbers/covid-19-in-virginia/covid-19-cases-by-vaccination-status/ https://www.sciencenews.org/article/covid-coronavirus-vaccines-hospital-cases-rates-unvaccinated https://www.denik.cz/cesi-v-cislech/ockovani-proti-koronaviru-funguje.html?fbclid=IwAR2b3NDUGkMNNo64tAklH29W6pgMjO5oFqDGdYh5ZE1OS7aez9RvIuoCEY0
  20. A proč by ti tvůj chorý mozek řekl, že sis koupil kopírku? Nikdo nemá monopol na kulatý indexy. Co jinýho je tam podobný? Minutovka je u Certiny proporčně mnohem lepší, vteřinovka v týhle podobě je u diverů naprosto běžná a nic jinýho tam podobný, natož okopírovaný, není. Osobně bych ale bral zelený nebo modrý, mají krásný sunburst a nevypadají tak tuctově. Nápady: https://baltic-watches.com/en/products/aquascaphe-sb01 (vícero barev) https://www.lorierwatches.com/products/neptune-siii-black-gilt https://en.yema.com/products/yema-superman-heritage-u-s-edition-ysup2019c41
  21. Případně jestli to nedělá u všech hodinových indexů, tak může být nepřesně natištěný ciferník. Tak jako tak, pokud je to odchylka max 2-3 minuty, osobně bych to neřešil.
  22. @NavrosDíky. Prostředníky nemají, takže nový jedině přes jejich stránky, případně sledovat ebay apod.
×
×
  • Vytvořit...