Přejít na obsah

CHRONOGRAF1

Členové_50
  • Příspěvky

    166
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Carl f Bucherer, OMEGA, ULYSSE NARDIN,

Návštěvy profilu

1 103 zobrazení profilu

CHRONOGRAF1's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Moony nejsou můj šálek kávy, a hesalit jsem nechtel. Ale PO mám. Odborníku
  2. " Záleží jen na tom, co si objednáš a jak si to zkontroluješ. " můžu se zeptat co jsi tímhle myslel ?? a pak děkuji za radu ke studiu, motám se aktivněji okolo hodinek už 25let a pokud to půjde rád si dám ještě jedno čtvrtstoletí navíc.
  3. Psal jsi, jak jsou například SEA GULL hodinky zajímavý - včetně historie. Nedalo mi to, a tak jsem si tu historii dohledal - krom toho že to vyrábějí za levný peníz, nic co by hodinářský svět posadilo na zadek. A to čím jsou zajímavý? dopadlo to jak jsem předpokládal, Čína made. Proto ten článek.
  4. Tady je výňatek recenze jedné stránky které hodnotí hodinky Sea Gull 1963, remake prvního čínského leteckého chronografu. Pokud budeš chtít velmi lehce lze dohledat. Cena se pohybuje cca 4000 - 5000kč. ale proč to sem dávám, vyrobit hodinky tak jak je článek prezentuje, to prostě nechceš. A opravdu se nechci dohadovat. Sea Gull 1963 - Hodinky si navzdory současnému trendu velkých hodinek zachovaly původní rozměry. Průměr 37,5mm je na dnešní dobu spíš menší, ale stále ještě nositelný a číselník si zachoval původní, velmi vydařené proporce (existuje i varianta s průměrem pouzdra 42mm, která dle autora tohoto článku není tak podařená). Při pohledu na hodinky pravděpodobně dojdete k závěru, že hodinky se spíše než do lítého boje hodí k parádní uniformě na slavnostní přehlídku. I materiálové parametry nenapovídají tomu, že by šlo o vojenské hodinky: vodotěsnost 3 atm (max. lehký déšť, popř. mytí rukou), žádná luminiscence (na odečítání času za tmy můžete zapomenout), plastové sklo (jemné škrábance vznikají snad i při křivém pohledu). Aby se mohl majitel pokochat průhledem na strojek, je možné přikoupit k hodinkám prosklené dýnko. Je škoda, že je „počmáráno“ nápisy a symboly, což pohled na hezky zdobený strojek narušuje. Strojek je hezky barevně zpracovaný, i když při podrobném zkoumání makrofotografií je patrné, že jednotlivé díly strojku čínští soudruzi nezpracovali tak pečlivě, jak jsme zvyklí u švýcarských výrobců (viz např. stopy po nástrojích na základně). Závěrem lze říci, že hodinky jsou vhodné pro člověka, který touží po mechanických hodinkách s chronografem a nevadí mu retro vzhled. Bonusem je vazba těchto hodinek na skutečné vojenské hodinky z roku 1963. Navzdory tomu, že jde o čínský produkt, nemusí se za něj majitel stydět, protože to není žádná kopie ani padělek. Hodinkám lze ale také přičíst několik mínusových bodů. Vypadají daleko lépe na fotkách než ve skutečnosti. Vzhledem k menšímu průměru je rozhodně nelze doporučit osobám s větším obvodem zápěstí. Pokud byste je chtěli nasadit v boji, musíte bojovat pouze ve dne, nesmíte se namočit a vzhledem k materiálu skla by bylo dobré se vyhnout kontaktu s předměty tvrdšími než plast. Také přiložený NATO pásek není příliš kvalitní.
  5. Ano tomu bych i věřil že tu byla spousta chytráčků, zrovna jednomu odepisuju.. a že nerozumím hodinkám? čínským tedy opravdu ne. Co ale vím, že si cestičku k Čínským hodinkám opravdu neprošlapu. Mimochodem myslel jsi problém se PSANÝM ( SLOVEM? ) a nebo psaním?
  6. Moc nerozumím tomu, co mi chceš říct. Co tady trapně maskuju ? A co že to nevím? zkus se zamyslet nad tím co napíšeš, než vstoupíš do debaty které evidentně nerozumíš.
  7. Sršíš vtipem, ale budiž. Faktem je, že čínské hodinky nezasluhují větší studium... a tím bych tuto debatu uzavřel.
  8. Aha, tak to je mazec slovy mistra Járy da Cimrmana - divím se tak, že se sám divím jak se divím..
  9. Už jen ten název vlákna - Etika pro ČÍNOMILY hledat v Číně etiku, to je jako na vietnamský tržnici hledat originální hodinky. ETIKA v souvislosti s ČÍNOU je hodně sprostý slovo. Je zvláštní že na spoustě čínských sr.... je nápis swiss made, zato na čínských hodinkách jsem nikde nezaznamenal, china made Nabízí se otázka proč, možná si ani nejsou jistí jestli ty jejich originální díly nebudou fake..
  10. Začínáš mě s těma BÉČKAMA fakt štvát.................. parádní.
  11. Začínáš mě s těma BÉČKAMA fakt štvát.................. parádní.
×
×
  • Vytvořit...