Přejít na obsah

Adamus132

Členové_50
  • Příspěvky

    94
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Adamus132

  1. Včera jsem je zkoušel a jsou super. Těch pár milimetrů je fakt znát.
  2. No, lunetu mají, ale pevnou. Každopádně spíš preferuju datum než otočnou lunetu. A Sinn jsem myslel celkově jako značku. Nemusí to být 556ky, klidně 104 atd..
  3. No řekl bych, že asi zůstanu u těch Sinnů. Stále mě to k nim táhne a mají svoje kouzlo.
  4. Adamus132

    Squale

    https://blog.chronoshop.cz/bacha-na-ruce-nova-kooperace-squale-a-seconde-seconde/ Fakt se mi líbí.
  5. Ty nejsou špatné, ale Želvy jsem už měl, takže bych podobný asi nebral.
  6. Ještě dodám, že ty Nomos jsou za mě zpracováním a kvalitou naprosto luxusní. Jen bych je chtěl s proskleným dýnkem a čekací doba je na ně 6 měsíců, což úplně nedává smysl.
  7. V poslední době mě hodinky nějak přestaly brát a stal jsem se tzv. OWG. Určil jsem si, že budu OWG do té doby, kdy neseženu už nějaké pořádnější hodinky ve vyšší cenové hladině ( zhruba tak 30-50 tisíc a výš). Před pár dny se ve mně probudila jiskra a chytil mě předvánoční chronobundus. Rozhodl jsem se, že bych si tedy nějaké hodinky pořídil. Mám pár adeptů, ale nechci rozhodnutí uspěchat, jako dříve. Aktuálně nosím Lorier Neptune III. Své požadavky zkusím popsat níže. hodinky vhodné na každodenní nošení, s tím je spjatá i univerzálnost hodinek preferuji datum ideálně bych je bral na tahu jednodušší design, žádné limitované edice apod. (zjistil jsem, že mě netradiční nebo výrazné barvy a edice hodinek omrzí mnohem rychleji než třeba černá se zlatou) nebráním se společenským a leteckým hodinkám, ale asi preferuji potápěčské, kvůli lunetě cena ideálně okolo 30-40 tisíc Kč, pokud by se mi něco extra zalíbilo tak možná i těch 50k Co si myslíte o aktuálním výběru? Jaké hodinky byste si vybrali vy? Zatím mám jsem vybral tyto kousky:
  8. Prodám pár let staré Seika SNK809. Nabízím je na šedém perlon strapu a zeleném NATU. Kupoval jsem je v roce 2018 v italském obchodu. Hodinky jsem vlastnoručně leštil. Mají na sobě pár vlásečnic, které odpovídají stáří. Hodinky jdou několik minut denně do plusu. Cena: 2000 Kč V případě rychlé domluvy jsem ochoten smlouvat o ceně. Preferuji osobní předání na Praze 5
  9. Tady ještě odkaz: https://www.lorierwatches.com/products/neptune-siv
  10. Měl jsem Squale 1521 a byly fakt super. Ovšem stojí okolo 23k, takže je to možná lehce mimo limit. A tak mě napadá microbrand Lorier. Mám od nich jedny hodinky a divím se, že tu o nich prakticky nikdo nemluví. Vlastním konkrétně Lorier Neptune III už přes 3 roky a stále patří k mým nejoblíbenějším ve sbírce. Každopádně zpět k parametrům. Lorier se teď docela rozrostlo a nabízí teď ještě více modelů. Líbí se mi, že řadu, jako je například Neptune, postupně vylepšují a ty upgrady jsou fakt znát. Cenově stojí Neptuny 500 dolarů, takže s daní a clem to dělá dohromady 13k. Mají nově i variantu s datumovkou. Průměr pouzdra je příjemných 39 mm, výška 12 mm včetně vypouklého plexiskla, disponují strojkem Miyota 90S5 s 4 Hz frekvencí tzn. 28800 bph ( jedná se o vyšší řadu Miyota strojků), pak mají 200 metrovou voděodolnost, super luminiscenci BGW9 s nově osvícenou lunetou (včetně všech čísel), vrtané nožky a ocelový tah s mikroregulací. To zpracování tahu je fakt neskutečný. Připadá mi, že je tah i o úroveň výš než u SPB143. Jo a design je inspirovaný vintage divery z 60. let, takže za mě fakt super volba a v dané cenové relaci nemají podle mě konkurenci.
  11. Pecka! Přesně to jsem potřeboval slyšet. Díky!
  12. Tak to je super! Já mám asi trochu menší zápěstí, ale větší Želvy mi sedí fakt dobře. Tak nevím, jestli by mi seděly ty Pelagosy, když jsou o 5 mm delší.
  13. Mám tu otázku pro vlastníky Pelagosů. (in house caliber, 42mm, ideálně modrá) Zajímalo by mě, jak na ruce sedí 42 mm Pelagosy v porovnání s dalšími hodinkami? Jak se nosí třeba v porovnání s želvami? Klidně mi sem posílejte i fotky, zlobit se nebudu.
  14. Ten k nim sedne! Z jakého jsou roku?
  15. Jo, měl jsi pravdu. Asi nějaká chyba v matrixu, protože bych přísahal, že jsem je nastavoval přesně.
×
×
  • Vytvořit...