Přejít na obsah

statlowicz

Členové
  • Příspěvky

    16
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele statlowicz

  1. Zdravím, mám Alpina Alpiner 4 Automatic, původně byly na koženém řemínku, ale teď jsem jim chtěl dopřát ocelový tah. Koupil jsem tedy nějaký univerzální v rozměru 22 mm. Bohužel mám problém s tím, že skutečná šířka tahu je o něco málo větší. Článek na stěžejku se mezi "nožičky" hodinek sice bez problému vejde, naměřil jsem šířku 21,8 mm. Ale hned ten navazující článek má 22,4 mm a na druhé straně dokonce 22,6 mm. Vzhledem ke konstrukci pouzdra hodinek se tyto navazující články tedy nevejdou mezi "nožičky" hodinek a tah je tedy pro tyto hodinky nepoužitelný. Tah je zatím v ochranné fólii, ale pochybuji, že se po sundání dostanu na potřebný rozměr, protože články jsou i pouhým okem viditelně širší, viz foto. Vzhledem k tomu, že budu vracet do eshopu, tak fólii raději sundávat nechci. Rád bych tedy koupil něco jiného, takže můj dotaz zní, zda je běžné, že šířka navazujících článků může být nad udávaný rozměr šířky tahu, a že bych tedy raději měl prodejce vždy požádat o přeměření? Snad jsem to popsal srozumitelně, díky za odpovědi.
  2. Párkrát jsem měl dvoje hodinky, když jsem běhal do práce a měl jsem čerstvě po pořízení prvních automatů... Na druhé ruce Garmin. Ale přišlo mi to divný, byť byly oboje schované pod bundou Tak jsem toho po chvíli nechal a když mám "sportovní" den, tak holt mám i v hokně celý den jen ten Garmin.
  3. Parádní čtení. To s tou pohyblivou kotvou na ciferníku jsem netušil.
  4. Asi to vyhazování horších kousků :⁠-⁠)
  5. Pecka, přesně po těchto už nějakou chvíli koukám. Je to tedy tak, že v balení je kromě tahu i ten modrý řemínek?
  6. OK, díky. Shodou okolností jsem dnes večer šel kolem hodinářství, kde je měli modré i zelené ve výloze, barevně se mi obě varianty líbily. Zkusím tam někdy zajít vyzkoušet, třeba mi sednou.
  7. Můžeš prosím trochu rozepsat, co bylo za problém a případně uvést obvod zápěstí? Díky. Uvažuju o nich ...
  8. Rychlá domluva, odeslání bez prodlevy, doporučuji!
  9. Zítra by mi měl dorazit zde na fóru zakoupený vintage tah, tak jsou dnes na nějakou dobu asi naposledy na origo řemínku, s dovolením si tedy zde odložím
  10. Obchod proběhl bez problémů, rychle jednání, díky.
  11. statlowicz

    Ukaž své Alpiny

    Ahoj, tak jsem se taky stal alpinistou
×
×
  • Vytvořit...