Přejít na obsah

Petr R

Členové_50
  • Příspěvky

    595
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Petr R

  1. Dekuju, jsem si to myslel, nejsou tam problémy s větší sumou?
  2. Jaký je nejlepší způsob poslat USD z účtu u české banky do ciziny mimo EU na tamní účet v USD?
  3. V mém případě je to právě trochu specifické, ze potrebuju měnit USD/EUR na místní měnu a nechce se mi to nejdriv konvertovat na Kč a to vse při používání primárně CZ bank.
  4. Jasně, chápu. I hotovost a směnárny jsou nekdy řešení, které stále funguje
  5. Dekuju, koukám, ze všude je to víceméně stejne. Asi bude nejjednodušší zřídit si ucet v zahraničí.
  6. Dekuju za odpověď. Předpokládám tedy, ze jinak je to běžná praxe. Revolut by v tomhle případě taky pomohl?
  7. Přátelé, potřebuji poradit. Mám u ČSOB v rámci Premium EUR účet a zjistil jsem, ze když jsem z něj vybíral peníze ve třetí měně v bankomatu v cizině, tak se eura převedla na Kč a y pak na tu třetí měnu. Dělají to tak všechny české banky nebo zo mam zkusit jinde?
  8. Jo ten volant musím potvrdit, neni na veky
  9. Prius je uvnitř větší a sedí se v něm výš než v běžném hatchbacku, spis se to blíží SUV. V Ionig sedíš a natazenyma nohama na zemi. Jinak kvalitou budou oba stejný, jestli si vybavuju dobre, ma ionig přímé vstřikování, a i kdyz s tim u Hyundai/Kia nejdou takovy problémy jako koncern, tak při časté jízdě po městě to muže byt problem. S oběma se taky jinak jezdí, eCVT vs. dvouspojka. Mých 100 tis. km s priusem 3. gen. mi říká, ze kvalitativně je to top. Mimo běžný servis nic neřeším a jezdím s nim každý den, 99% město. O hodne kvalitnější než coroly a ostatní.
  10. Jo tak tam jsem se taky dost zdržel….
  11. Jak je možný, že Barrandovský most je otevřený od neděle, když se na něm skoro nic nezměnilo a teď jsem se dočetl, že se dělají dokončovací práce až do půlky září. Jako tohle lhaní oficiálních míst je už horší, než za komunistů.
  12. Idioti pracující na infolince T-Mobile. Napadlo mě, ze si pořídil od TM i televizi. Protoze používá Apple TV, opakovaně jsem se při jednání s pracovníkem na infolince ptal, jedtli je tato platforma podporovaná. Odpověděl, ze ano, po příchodu domu se ukázalo, ze to tak neni a paní na infolince mi k tomu, mimo jiné, rekla, ze ona by me tak mylně neinformovala a sluzbu musím zrušit na pobočce. Takze ja diky blbosti zaměstnance TM musím na jejich pobočku a vyřešit jejich chybu. Management této firmy je fakt na dve veci…..
  13. Strašně mi vadí to oslovení “Aby bylo jasno…..” z volebního sporu Petr Pavla. Vždycky si vzpomenu na vojenskou základní službu a kolikrát jsem tohle slovní spojení tehdy slyšel….
  14. No Roblox me úplně klidným nenechává . Me to spis štve, ze nevim, proc to najednou nefunguje.
  15. Tak to bohuzel nepomohlo, ale děkuji za tip.
  16. Nevíte, proč nefunguje schvalovaní nákupu aplikací dětem? Na webu usem nic nenašel, vše zkusil vypnout i zapnout s a když mě syn požádá, tak mi nic neprijde a ani kdyz na jeho telefonu zadam svoje apple id, tak nic.
  17. Jo tam jsem v neděli viděl něco jako rok 2023. To, ze bude dokončena v červenci samozřejmě zmizelo… asi taky ta původní byla postavena kvalitnější, než se myslelo….
  18. Rekonstrukce Barrandovskeho mostu se protahne o měsíc…. To už se u nás nedá fakt udělat nic poradně? Doufám, ze to ty progresivisty, co v Praze vládnou, smete do zapomnění.
  19. No s tím mužů jenom souhlasit, mas pravdu, mohlo to byt o dost horší
  20. TopGun 2. Podle recenzi nejlepší film poslední doby…. Jedničce to nesahá ani po kotníky. Kromě efektů je ten děj tragickej, útrpně dlouhý psychologický scény, opakovaný scény z jedničky, bombardování továrny v neznáme zemi, kde jsou v provozu F-14 (vyvezly se pouze do IRN, ale kde tam vzaly stíhačky 5-tě generace????), těžko uvěřitelné bitvy a manévry, prostě slátanina ukazující úpadek dnešního Hollywoodu. Nejhorší je ten přechod z prostředku výcviku do ostré akce, po krátkém seřvání od admirála a uvedený scénou v parádní u formě na pláži, kdy dost dlouho trvá, než se divák dozví, co se vlastně děje. Specifika US NAVY, kdy kapitán (námořní) je vlastně plukovník a jeho žáci poručíci jsou vlastně kapitáni, převedeno na armádu/letectvo/naše reálie je už spis záležitost dabingu. A to nejsem nejakej fanda tohoto žánru.
  21. Rychlé a příjemné jednání, mohu jen doporučit.
  22. Víš co je paradoxně zajímavý, že to, že je příjmení bulharský poznají bezpečně především Rusové a Ukrajinci. I na druhým konci světa se mě kolikrát někdo zeptal, když viděl příjmení, jestli nejsem z Bulharska a když jsem začal zkoumat, jak na to přišli, ukázalo se, ze jsou původem z RF/Ukr. No ale u nás jsem se setkal trochu d rovným přístupem, když jsem chodil s dětma na PCR testy, tak v půlce případů jsem byl dotázaných, jestli jsou Češi. A to vždy, když jsem jim podával českou kartičku pojišťovny jsem to asi s těmi jejich křestními jmény přehnal. A to se stejně čtou na východě o západě.
  23. Pravidla jsou jedna věc a realita jiná. V mezinárodních vztazích se hraje pouze podle pravidla krásného pravidla strany silnejsi, jak bylo napsáno v prohlášení Mým národům. Stejně tak mezinárodní právo je právo strany silnejsi. To je realita, lidem se však říká něco jiného:-)
  24. S těma premiérama je problém ten, ze jsou všichni ze zemi, který do EU vzali. Kdyby tam byl někdo ze země, která EU zakládala, bylo by to jinak. Protože to, ze se má vzít UA do EU se křičí nejvíc z východu, západ, kterej o tom rozhodne, se moc neangažuje. Opakovaně jsem slyšel Němce říkat, ze rozšíření na východ byla chyba a už ji nebudou opakovat, včetně toho, ze pro vstup jdou jasný pravidla a plnit je musí všichni. Tedy proč to píšu, odvaha je jedna věc, reálná politika jiná a ČR nebude nikdy zemi, která to rozhodne, protože my jejich vstup platit nebudeme…..
  25. Já vám nevím, do krovinorezu Stihl, jsem takhle tři roky lil namíchaný benzin z kanystru, protože ho používám vždy jenom jednou v létě ( ale teda zase intenzivně par dnů) a nikdy s tím problém nebyl. I po roce chytne hned a to ještě běží naplno v dost velkým horku… Ale teda minuly rok jsem už přešel na aspen, ten vydrží navždy
×
×
  • Vytvořit...