huhu4d Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Neviem, ci ste postrehli par dolezitych sprav za poslednych par dni. Rad by som rozbehol diskusiu na tuto temu, co si myslite ako sa vyrobcovia prisposobia trhu a novemu prostrediu v roku 2016.Odoorucam precitat tieto clanky a urobit si vlastny nazor... https://www.hodinkee.com/articles/swatch-group-issues-statement-warning-of-massive-price-hikes-for-supplied-movements http://www.ablogtowatch.com/push-in-house-movements-ruined-modern-luxury-watch-industry/ http://www.ablogtowatch.com/richemont-abolishes-ceo-position-major-management-shakeup/ Ja to zhrniem do niekolkych tvrdeni a faktov z tychto clankov.... bohuzial niesom nejaky expert na svajciarsky hodinkovy priemysel a preto by som rad pocul Vase nazory Cize:- Richemont group robi velke zmeny v strukturach v dosledku zlych hospodarskych vysledkov napriec ich znackami a vsetkych geografickych trhoch- v roku 2014? ETA oznamila ze bude limitovat dodavky strojcekov mimo svojich brandov, co malo pravdepodobne vplyv nato, ze vacsina brandov zacala investovat do svojich inhousov- toto sposobilo zvysene naklady na vyskum a vyvoj , ktora sa preniesla do koncovej ceny hodiniek ( mozno nie primerane ale to je jedno )- mnoho znaciek sa snazilo zviest na tejto vlne a neumerne navysili ceny entry level hodiniek bez inhousu ( iwc )- tato situacia sposobila, ze mnoho hodiniek s povodnou cenou 3000 sa presunula do pasma 5000usd cim stratila svoju zaujmovu skupinu na trhu- vacsina znaciek ma mnozstvo nepredanych modelov na sklade a nevie ich predat- v sucasnosti ma eta nadpridukciu steojcekov a vyzera je dopyt po nich je nizsi ako ponuka- ako uvadza clanok koncovy uzivatel pre vyrobcov.nieje hlavny zdroj trzieb ale su to prave autorizovany dealeri, ktori hodinky od vyrobcu kupuju- online vznik "sedeho" trhu sposobuje ze cim menej ludi nakupuje u autorizovanych dealerov co nici ako dealerov tak vyrobcov- regulatorne protikorupcne opatrenia v cine obmedzili odbyt luxusnych hodiniek do tejto oblasti sveta co ma za nasledok pokles trzieb- cielova skupina zakaznikov "omladla" teda kym kedysi boli primarne zakaznici ludia od 35 rokov vyssie, v sucasnosti to je trebars 25 az 30 a vyssie- zavahanie a prehnane ceny velkych hracov na trhu dali priestor nezavislym projektom na kickstarteri a indiegogo kde ludia dokazuju, ze je mozne vyrobit hodinky za 400usd ktore su porovnatelne s hodinkami za 4000usd od mainstream vyrobcov. Tato skutocnost vyvolava otazky ohladom "nenazranosti" vyrobcov Zaujimave bude ako sa k tomuto postavia velke skupiny na trhu. Nejakr nasledky to urcite mat bude, bude zaujimave sledovat ako tieto faktory ovplyvnia v ramci 2 rokov produkciu novych kuskov. Mna by potesilo keby vyrobcovia viac nasluchali priamo zakaznikovi ( maju nato nastroje - facebook, fora, blogy ) a usmernili svoju produkciu na zaklade poziadaviek ludi. Celkovo si myslim, ze klesnu ceny entry level hodiniek, zakladne modely bez komplikacii v oceli. Toto vidim realne ako velku moznost pre vyrobcov... Napriklad iwc ingy s etou za 90k u AD. Co myslite???
huhu4d Odesláno 7. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Pisal som to na mobile prepacte preklepy a chyby...
stosi Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Díky za odkazy, přečetl jsem si to s velkým zájmem.Status quo asi bude neudržitelné už v nějakém střednědobém horizontu.S přestávkámi sleduji "hodinky" někdy od r. 2008, a jako socka customer (pod 2.000 USD) to vidím tak,že to vypadá na pokračování pěkných časů u Rolexu, což jim přeju.Vypustil jsem některé "klasické" hodinkové mety, protože se v čase posunuly mimo pořizovací ceny, které jsem ochoten akceptovat, za což jsem nakonec rád - chtě nechtě jsem si rozšířil obzory a vydělal na tom, protože jsem objevil hodinky, které mě těší stejně a stojí méně.Bude zajímavé sledovat kickstarter,indiegogo, ale třeba i Damasko apod. Pozorovat to celé z povzdálí je pro mě docela sranda, a nadále bude, pokud se ovšem neposerou i v Japonsku.
Funthom95 Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Řekl bych, že tuhle situaci zkouší řešit např. J.C Biver - veřejným oznámením a snížením ceny části produkce TH. Bude zajímavé sledovat, co to s trhem řekněme ve dvou-třech letech udělá. Co se týká ostatních výrobců v podobném segmentu (řekněme 3 000 - 5 000 USD) tam je otázka složitější - někde jsem četl názor ohledně toho, že výroci de facto chápou cenu na šedém trhu jako konečnou - t.j. že část masivního zdražení vycházela právě z toho, že konečná cena je cena šedivce a ne AD. Své marže tak mají už i při prodeji přes šedivce. Přijde mi to jako zajímavý názor; dovnitř odvětví samozřejmě nevidím. Každopádně, pokud by chtěli snižovat ceny narazí na několik problémů - za sebe vidím hlavně tenhle - totiž "snížení hodnoty" hodinek zákazníků, kteří je koupili za původní cenu u AD. To má vliv na vnímání značky a je to imho podstatný důvod proč neslevňovat. Spíše bych proto viděl to, co dělá třeba tudor - inhouse za cenu ety atp.. než přímé slevňování. Články přečtu rád - díky za ně.
huhu4d Odesláno 7. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Bivera v niektorom z clankov spominali, ze ako jeden z mala ludi v priemysle toto predpokladal a pripravil sa nato. Myslim si, ze vyborne to ma vymyslene rolex, ktory samozrejme tazi zo svojej historie, ale dobrym prikladom su nove keramicke daytony, ktore oproti plechacom nerastli na cene neumerne. Tudor ma vyhodu v tom, ze sa opiera o skusenosti velkeho brata a preto je schopny "usetrit" na vstupe. Dalsi nazor bol, ze cena eta tudorov bola nasadena pomerne vysoko, a teda upgrade na inhouse mohol byt plynuly, bez dvihnutia ceny. Tazko povedat, nevidime do toho, nevidime pozadie ETA ponuky atd. Vela hodiniek sa na grey market dostava prave od AD, ktori niesu schopni ich predat, tak to radsej posunu za nizsiu marzu na grey market. Myslim si, ze to tak je a prave preto grey market diktuje cenu. Priestor na znizovanie ceny vidim asi pri novych modeloch, tak ako vravis, pri starsich by bol velky nepomer medzi ludmi, ktori ich kupili skor a novymi. Ja mam skor pocit, ze niektori vyrobcovia celkom tak nie su v kontakte s trhom a tlacia na trh nepredajne hodinky. uvidime, ci vytriezvu. Zatial je skutocne skor lepsia orientacia na mikrobrandy a japonskych vyrobcov, tam to este zmysel ma. Nemci ( sinn, damasko ) nato idu takisto dobre, clovek citi, ze tie ceny su OK a ma pocit, ze ho vyrobca neokrada.... Inac v tych clankoch suhlasim s nazorom, ze inhouse je preceneny. Uz to nieje taky benefit vlastnit takeho hodinky... Inhouse uz ma vlastne takmer kazda znacka, komplikuje sa tym servis. Opat etu a selitu oservisuje kazdy lepsi hodinar, diely zozenies a fakt na hodinky bez komplikacie, popripade s datumom fakt inhouse nepotrebujem. Nepoviem nejake pekne chrona, resp. vecny kalendar, to je uz proste vysoka hodinarina, tam to chapem.
zbuddy Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 Sníží se tedy ceny Swiss made? A co second hand, třeba i tady? http://www.info.cz/byznys/strojek-se-zastavil-vyvoz-svycarskych-hodinek-klesne-nejniz-za-32-let-1951.html
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se