Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem. Mám takový nejistý dojem, že existovala nalepovací čočka, " kyklop " na sklíčko hodinek. Běžně ji mívaly hodinky Rolex. Nevíte o tom někdo něco?

Za info děkuji.  V.

Odesláno

Taky by mě zajímalo, zda jde kyklop dodělat na běžné sklíčko. Rád bych otci na jeho safír hodil lupu, aby datumovku viděl i bez brýlí. 

Odesláno

Já si kyklopa dodělal  a datum i den aktuálně  přečtu, což jsem předtím vůbec neměl šanci. Kyklop je vysoký a hodně klenutý, tedy slušně zvětšuje, ale stejně to odhaduji na maximální korekci krátkozrakosti tak do 3 dioptrií. Pak už nebude stačit. Takže pokud někdo potřebuje více dioptrií asi to problém se čtením nevyřeší. Jinak kyklop se dá  na internetu sehnat, někde jsem to viděl, ale už nevím kde.  Můj kyklop  pochází ze starého foťáku. Čočka byla minerální kulatá a klenutá z obou stran, takže to bylo hodně broušení a leštění. A taky to chce  lepidlo na sklo odolávající i teplé vodě. Skoro bych ze své zkušenosti řekl, že je to více o nevšednosti vzhledu hodinek, než o nějaké extrémní praktičnosti (už jsem se párkrát za kyklopa chytnul, zatím odolal). A jak už jsem napsal. Komu se rozmazává  ciferník, jako celek, kyklop nic nevyřeší. 

Odesláno

Já to paradoxně nechci na hodinky. Mám nový " pancéřovaný " tlačítkový mobil a jeho vadou je, že má tak malý a nevýrazný symbol stavu baterie, že není skoro k rozeznání. Tak mě napadl kyklop.

Odesláno
  V 13. 11. 2016 v 6:17, vito napsal:

Já to paradoxně nechci na hodinky. Mám nový " pancéřovaný " tlačítkový mobil a jeho vadou je, že má tak malý a nevýrazný symbol stavu baterie, že není skoro k rozeznání. Tak mě napadl kyklop.

Jestli by to bylo vhodné na displej mobilu, těžko říci. Ten symbol baterie zřejmě nebude osamocen tak, aby hrany kyklopa nepřekryly další symboly, protože ty by v tom případě moc vidět nebyly. Jestli má "baterie" jasnou prioritu, tak by to bylo asi  jedno. Spíš jde o to nějakého vhodného kyklopa sehnat. Na internetu jsem u nás nenašel nikoho, kdo by ho nabízel a objednávat to z ciziny (např. zde:http://www.uhrencenter24.de/html/zeiger___glas.php?id=7053mm) se mi nechtělo.  Upravil jsem čočku z foťáku, ale je to pracné. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...