Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 Nedavno som cital kdesi v recenzii na Seiko hodinky /myslim, ze to boli Landmaster automatic - ta limitka z 2003, ale tym som si neni isty/, ze firma Seiko pouziva nejaku specialnu zmes titanu, ktora je tvrdsia a odolnejsia voci skriabancom/a je bledsi ako klasicky titan/. To ze titanove hodinky sa lahsie poskriabu je myslim fakt, ale zalezi to od primesi ak dobre hovorim... Viete o tom niekto nieco blizsie? Zaujima ma to koli tomuto modelu Seiko Marinemaster 600m Spring Drive.
kubson Odesláno 30. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 pokud se nepletu, tak se větší tvrdosti dá dosáhnout povrchovou úprvou, u citizenu tomu myslím říkají duratec
Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 pokud se nepletu, tak se větší tvrdosti dá dosáhnout povrchovou úprvou, u citizenu tomu myslím říkají duratec to je asi tiez mozne...v clanku to ale bolo prezentovane ako "ina zmes" resp pomer cohosi s cimsi /vazne sa do toho nerozumiem/- cize celkovo iny titan, ktory vyraba specialne Seiko, nebolo tam nic o povrchovej uprave...
koblih69 Odesláno 30. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 Nedavno som cital kdesi v recenzii na Seiko hodinky /myslim, ze to boli Landmaster automatic - ta limitka z 2003, ale tym som si neni isty/, ze firma Seiko pouziva nejaku specialnu zmes titanu, ktora je tvrdsia a odolnejsia voci skriabancom/a je bledsi ako klasicky titan/. To ze titanove hodinky sa lahsie poskriabu je myslim fakt, ale zalezi to od primesi ak dobre hovorim... Viete o tom niekto nieco blizsie? Zaujima ma to koli tomuto modelu Seiko Marinemaster 600m Spring Drive. Seš si jistej, že to na obrázku je Titan? Pak by mě zajímalo kolik ho v tý směsi je - je někde údaj o váze těch hodinek?
Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 (upraveno) Seš si jistej, že to na obrázku je Titan? Pak by mě zajímalo kolik ho v tý směsi je - je někde údaj o váze těch hodinek? hej je to titan (aj mna to udivilo...), vaha je 175g a rozmery su 45mm a 17mm hrubka puzdra EDIT: /zo stranky seiyajapan.com/ SEIKO MarineMaster PROFESSIONAL 600 M Diver Spring Drive Ref: SBDB001 Listed price: 472,500 JPY Case Bracelet :Bright Titanium Dial: Black Crystal: Sapphire Diameter: 45mm (without the crown) Thickness: 17.0 mm Weight: 175g Movement: Spring Drive 5R66A power reserve 72 hours (30 Jewels) -600M water resistance with a screw-down crown -Lumibright luminous paint at hands and marks -Rotating bezel with anti reverse spin function -+- 15sec/month Upraveno 30. prosince 2007 uživatelem Ropucháč
rorda Odesláno 30. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 (upraveno) Jestli to skutečně nebude tou povrchovou úpravou, která tomu dá takovej "netitanovej" vzhled, přitom se zvýší odolnost ... Upraveno 30. prosince 2007 uživatelem rorda
Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 (upraveno) Jestli to skutečně nebude tou povrchovou úpravou, která tomu dá takovej "netitanovej" vzhled, přitom se zvýší odolnost ... neviem, ale vazne ma to zaujalo v tom clanku...ten povodny uz neviem najst, ale podarilo sa mi najst iny, kde je tiez nieco spomenute... Jedna sa tiez clanok o Seiko Landmaster...ale pravdepodobne pojde o rovnaky "titan" citat: The case and watch bracelet is made of Seikos own special Brigtz titanium (Seiko's special titanium alloy) which is brighter in color and harder and better scratch resistance than the the normal titanium. clanok je na http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=12175%20" target="_blank"> http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=12175 pozri si foto tych LM a tiez su velmi blede skoro ako ocel Upraveno 30. prosince 2007 uživatelem Ropucháč
Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 titan je měkký, titan carbid už je jiná káva... strucne a jasne ...suvisi to s tym "seiko titanom"? alebo je to len taka poznamka?
koblih69 Odesláno 30. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 strucne a jasne ...suvisi to s tym "seiko titanom"? alebo je to len taka poznamka? Na to ti asi odpoví jen "pan Seiko" Typů slitin titanu je celá řada, ten který známe z hodinek je velmi lehký a měkký, ale jeho slitiny mají různé vlastnosti. Nedávno jsem o tom mluvil z člověkem, který do toho dělal v Poldovce. Ukazoval mi třeba "titanový" majzlík( tedy z napamatuju si jaké titanové slitiny ) a vlastnosti byly opravdu úplně někde jinde než to co jsem znal z hodinek. Nicméně třeba váha byla prakticky jako ocel...
Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 Nevím, jestli používá seiko titankarbid na všech svých hodinkách, pokud by jsi měl o hodinky zájem, určitě bych kontaktoval prodejce a zeptal se. Jinak titankarbid je povrchová úprava a je velmi tvrdá, daleko tvrdší než jakákoli nerez ocel, takže hodinky by i po letech nošení nebyly ošoupané. Ocel se dá zase vyleštit, takže tak. Titan je lehoučký a lépe odolává různým chemikáliím, takže chápu, proč jsou potápěčské hodinky vyrobeny takto. Ovšem nerez ocel odolává taky. Pokud je to pouze titan, dal bych od toho ruce pryč, za chvíli jsou hodinky poškrábané. Titan je sice tvrdý kov, ale to hodně mate lidi. Ony totiž měkké kovy se dají krájet nožem, takže už jistě chápeš, proč je titan označován jako tvrdý kov. Proti oceli je to měkota. Pokud se ti marinemastery líbí, mají povrch titankarbid a strojek spring drive není o čem uvažovat, při jejich velikosti přijde lehčí titanové pouzdro jedině vhod, ocel by ti utrhla ruku a hodinky by byly nepohodlné, ale záleží na každém. skusim napisat higuchimu...
Ropucháč Odesláno 30. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2007 Na to ti asi odpoví jen "pan Seiko" Typů slitin titanu je celá řada, ten který známe z hodinek je velmi lehký a měkký, ale jeho slitiny mají různé vlastnosti. Nedávno jsem o tom mluvil z člověkem, který do toho dělal v Poldovce. Ukazoval mi třeba "titanový" majzlík( tedy z napamatuju si jaké titanové slitiny ) a vlastnosti byly opravdu úplně někde jinde než to co jsem znal z hodinek. Nicméně třeba váha byla prakticky jako ocel... hmmm to ma este caka trochu smejdenia po nete... znie to sot zaujimavo
King Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 Hodinky jsou nádherné, tak ještě k nim tu jachtu.
boo-beek Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 175 gramu... To bych na Ti neTipoval...
afrikab Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 175 gramu... To bych na Ti neTipoval... Ja jsem taky nikdy neslysel, ze by tenhle typ byl titanovy.
Ropucháč Odesláno 5. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 Ja jsem taky nikdy neslysel, ze by tenhle typ byl titanovy. hore som copiroval popis hodin cital si si ho?!
koblih69 Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 (upraveno) hore som copiroval popis hodin cital si si ho?! Boo-b. asi jaksi decentně naznačuje, že pokud to váží 175g tak těch Titánů tam bude jenon zlomeček a otázkou je jaký to má smysl.... je to težký jako ocel barvu to má jeko ocel a .... protože je tam tolik oceli tka to nebude tak měkký jako titan ??? Tak nějak postrádám tu výhodu. Mám podobně velký Citizen Titanium a váží cca 100g a v tom vidím výhodu. Upraveno 5. ledna 2008 uživatelem koblih69
Ropucháč Odesláno 5. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2008 Boo-b. asi jaksi decentně naznačuje, že pokud to váží 175g tak těch Titánů tam bude jenon zlomeček a otázkou je jaký to má smysl.... je to težký jako ocel barvu to má jeko ocel a .... protože je tam tolik oceli tka to nebude tak měkký jako titan ??? Tak nějak postrádám tu výhodu. Mám podobně velký Citizen Titanium a váží cca 100g a v tom vidím výhodu. jasne chapem uz.... hmmm ja som skor fanusik ocele....napr take IWC Inginieur su cez 200g myslim nejak 225 alebo tak ....su riadne tazke...ked som ich skusal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se