Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

hľadám decentné open heart automaty s bielym (príp. svetlosivým, svetlobéžovým a pod.) ciferníkom, koženým remienkom a priemerom 40-42mm do 300 EUR. Po stredne dlhom googlovaní som si našiel nasledovných favoritov:

1. Seiko SSA231K1

http://www.watchshop.com/mens-seiko-automatic-watch-ssa231k1-p99977216.html

post-47811-0-02260700-1480362517_thumb.jpg

Výhoda: Asi najlepšia/najhodnotnejšia značka zo štyroch mnou vybraných.

Neýhoda: Páčia sa mi asi najmenej (ale stále sa mi hodne páčia).

2. Orient FDB08005W

https://www.amazon.de/dp/B005HZU7LU/ref=dra_a_rv_ff_fx_xx_P2000_1000?tag=dradisplay0b-21&ascsubtag=36b47e9d092057b252ad85745a6d7a7c_S

post-47811-0-36464200-1480362701_thumb.jpg

Výhoda: Hodnotná značka.

Nevýhoda: Páčia sa mi menej ako nasledujúce dvoje hodinky (Junkers a Festina).

3. Junkers 6360-4

https://www.timestore.sk/Znacka/Junkers/Dessau-1926-Flatline/Junkers-FlatLine-Automatic

post-47811-0-98120100-1480362928_thumb.jpg

Výhoda: Páčia sa mi, netradičná značka v našich končinách.

Nevýhoda: V podstate no-name značka (vyrába to akýsi PoinTec), aj keď použitý strojček a ďalšie komponenty by mali byť v poriadku (Miyota 82S5, zvyšok údajne made in Germany).

4. Festina 6846/1

https://www.timestore.sk/Znacka/Festina/Festina-Classic/Festina-Classic-42330

post-47811-0-15915600-1480363253_thumb.jpg

Výhoda: Z tých štyroch hodiniek sa mi páčia úplne najviac.

Nevýhoda: Je to Festina :) Aj keď Festina vyrába shit aj pomerne hodnotné hodinky. Neviem však, kam tieto tu mám zaradiť.

Bohužial, neviem o týchto štyroch hodinkách skoro nič, recenzií na internete je poskromnu. Cenové rozdiely nehrajú rolu, všetky stoja +- rovnako. Prípadne ak by ste vedeli o podobných hodinkách do 300 EUR, dajte tip prosím.

Vďaka.

Upraveno uživatelem vegalogic
Odesláno

Můžu potvrdit, sám jsem se na open heart těšil, pořídit Orienty a asi za měsíc už mizely do prodeje. Navíc ten open heart vypadá hezky na fotkách, ale v reálu je tam houby vidět, protože dýnko má člověk na ruce (není-li rovnou plné) a světlo tedy nejde skrz, aby byl strojek vidět jak má.

Odesláno

Pri všetkej úprimnej úcte, nejak nechcem riešiť, či sa mi ten open heart bude páčiť iba deň, dva, mesiac alebo naveky. Z istého dôvodu skrátka mám záujem o hodinky tohto typu, najlepšie nejaké z tých štyroch, ktoré som v úvode vlákna spomenul (Seiko, Orient, Junkers, Festina) a chcel by som poznať vaše názory na ne - kvalita, presnosť, odolnosť, vlastné skúsenosti (či už konkrétne s tými hodinkami alebo s hodinkami podobného produktového radu) atď.

Tie Orienty od Liqida asi nie - majú malý priemer (iba 38mm, požadujem 40-42mm) a kovový pások (rád by som kožený).

Ďakujem za každú radu :)

Můžu potvrdit, sám jsem se na open heart těšil, pořídit Orienty a asi za měsíc už mizely do prodeje. Navíc ten open heart vypadá hezky na fotkách, ale v reálu je tam houby vidět, protože dýnko má člověk na ruce (není-li rovnou plné) a světlo tedy nejde skrz, aby byl strojek vidět jak má.

Odesláno

"kvalita, presnosť, odolnosť" - to je úplně stejné jako u běžných hodinek, tj. při nákupu značek Orient, Seiko apod. dostaneš slušný standard automatů. Vybírat pak můžeš akorát v souvislosti s tím, jestli mají být vodotěsné, s možností ručního nátahu, zastavení vteřinovky, lumi na ručičkách apod. Samozřejmě vzhled podle vlastního uvážení, v tom ti nikdo neporadí. Osobně bych ale vzal jinou vychytávku, než je open heart, a to ukazatel rezervy nátahu (to má aspoň smysl), např. http://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-watches-69/seiko-presage-automatic-power-reserve-japan-made-ssa305-ssa305j1-ssa305j-mens-watch-9473.html

Odesláno

Ahoj, tak jsem kouknul na vsechny, puvodne jsem mel tip na Junkersy, ale pote, co jsem videl par fotek, tak jsem zmenil nazor.. Stejne tak se mi nelibi ty Orienty, tam je spatne uplne vsechno. Co se tyce Festiny, nechce se mi moc verit, ze by vyrobila solidni hodinky. Hlasuji jednoznacne pro Seika.. Dival jsem se na ne i na youtube a z tech 4 kousku vypadaji nejlepe (podle meho skromneho nazoru  :angel: ). Jasne, mohly by mit plasticke indexy, nekdo take nemusi rimske cislice, ale i tak na me pusobi nejhodnotnejsim dojmem. Palec hore za zpracovani, hadal bych jim vyssi cenovku :)

Odesláno

Vďaka za názor. Vyzerá to tak, že to Seiko je "best value for money" z tých štyroch možností. Na druhej strane mal som možnosť vidieť naživo tie Junkersy i Festiny (v modrom prevedení) a nemôžem si pomôcť - páčia sa mi. Orient si škrtám. Junkersy majú výhodu v tom, že majú možnosť ručného náťahu, Festiny zas dobre vyzerajú a Seiko sú "najznačkovejšie" hodinky v mojom výbere. Stále premýšľam...

Ahoj, tak jsem kouknul na vsechny, puvodne jsem mel tip na Junkersy, ale pote, co jsem videl par fotek, tak jsem zmenil nazor.. Stejne tak se mi nelibi ty Orienty, tam je spatne uplne vsechno. Co se tyce Festiny, nechce se mi moc verit, ze by vyrobila solidni hodinky. Hlasuji jednoznacne pro Seika.. Dival jsem se na ne i na youtube a z tech 4 kousku vypadaji nejlepe (podle meho skromneho nazoru  :angel: ). Jasne, mohly by mit plasticke indexy, nekdo take nemusi rimske cislice, ale i tak na me pusobi nejhodnotnejsim dojmem. Palec hore za zpracovani, hadal bych jim vyssi cenovku :)

Odesláno

Z tebou postnutých fotek se mi líbí nejvíce Seiko.

Co se mi nelíbí na všech "tvých" modelech, je to, že strojek není nijak extra dekorován (odpovídá to nízké ceně), takže je ten průhled dost hnusnej. Sorry.

Možná ty Orienty od Liquida jsou na tom trošku lépe.

Když už open heart, tak s hezkou strojovnou, jinak to nemá cenu.

post-1118-0-13405100-1480631389_thumb.jpg

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak nakoniec z outsidera sa stal favorit a kupil som Seiko. Obzrel som si ich nazivo vo VIedni a vyzerali smakovo (lepsie ako na promofotkach). A to rozhodlo (akurat v dotycnej predajni chceli za ne az 499 EUR, ja som kupil za 199 EUR). Tesim sa moc, za dumpingovu cenu mam vyborne vyzerajuce a skvelo spracovane hodinky...

Z tebou postnutých fotek se mi líbí nejvíce Seiko.

Co se mi nelíbí na všech "tvých" modelech, je to, že strojek není nijak extra dekorován (odpovídá to nízké ceně), takže je ten průhled dost hnusnej. Sorry.

Možná ty Orienty od Liquida jsou na tom trošku lépe.

Když už open heart, tak s hezkou strojovnou, jinak to nemá cenu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...