Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

kamarád má po babičce 2 pěkné malé kapesní hodinky, které údajně dostala od nějaké významné osoby v Rakousku a tak mne poprosil, zda bych mu k tomuto dal více info, protože těmto hodinkám moc nerozumím, tak se obracím na vás s prosbou o pomoc v identifikaci. Také se mne ptal na orientační hodnotu, to jsem mu řekl, že obvykle určí trh (aukro apod.), ale už jen kvůli tomu, že jsou zlaté to má určitou hodnotu, proto pokud by někdo věděl nějaký suchý nástřel, klidně mi to tu napište. Díky!

Hodinky č. 1.
DSC_4334.jpg

DSC_4342.jpg

DSC_4344.jpg

DSC_4346.jpg

DSC_4348.jpg

DSC_4351.jpg

DSC_4354.jpg

DSC_4360.jpg

DSC_4362.jpg

DSC_4369.jpg

Odesláno (upraveno)

To se sice všude uvádí, ale pro jistotu už se neuvádějí žádné detaily, jen se mlží a spíš mlčí.

Strojky Billodes mají zcela odlišnou architekturu od strojků Zenith, a i databáze Zenith začíná až rokem 1900 a číslem 100.000.

Takže kdoví jak to vlastně bylo. V Locle bylo výrobců hodně a jistě se navzájem různě strkali, spojovali a zase rozcházeli. A asi ne vždy úplně přátelsky a férově. A nejhorší bývá, když má jedna firma víc majitelů, nebo třeba dědiců.

Kdyby ta historie byla křišťálově čistá, jistě by ji tak velký výrobce neopomněl prodat.

Upraveno uživatelem Karlos

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...