Jerryl Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 zejména Quidovi za to hodinářský nářadíčko. Pustil jsem se do rozborky mých Primek a špatně to dopadlo. Což o to, rozebírání mi šlo dobře, ale zpětněj postup - skládání mi nějak nejde. Tolik šrouběčků a koleček to by mohlo někoho i zmást. Budu muset lépe nastudovat anatomii hodinek. Podívejte jak to dopadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 První krok máš úspěšně za sebou a teď trénovat, trénovat, trénovat ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 zejména Quidovi za to hodinářský nářadíčko. Pustil jsem se do rozborky mých Primek a špatně to dopadlo. Což o to, rozebírání mi šlo dobře, ale zpětněj postup - skládání mi nějak nejde. Tolik šrouběčků a koleček to by mohlo někoho i zmást. Budu muset lépe nastudovat anatomii hodinek. Podívejte jak to dopadlo. Nevěš hlavu, já před 2 měsíci rozebral automaty Ardath a před dvěma týdny automaty Seiko 5, o víkendu už jsem vůbec netušil co kam patří a šlo to. A tohle je brnkačka, tak neztrácej naději a zkoušej to. Až tě to přestane bavit nasypej to do krabičky a pošli :-)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 Ty seš kůň Pokud to rozebíráš, tak si rozborku prostě nafoť krok za krokem a navíc si dělej poznámky. jinak si budeš muset koupit další Primky Další věc je, jak to bude chodit až to složíš, myslím znečištění, namazání atd. ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazatel Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 Máš doma ještě nějaký jiný? Zkoušej to znovu, jednou se to povede Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 Dobrý Jerryle , tak to jsme dva. Já taky rozložil..navíc i složil, ale vyhráno tím teda není. Při pohybu korunkou se mi všechna kolečka točí jako o závod a nevím co s tím. Až budu mít víc času, tak se pustím pořádně do těch knížek od Váni a snad tomu přijdu na kloub. Jinak ještě že Prim byla taková masovka a 68čka se dá sehnat všude a napravit tak případné nezdary. Nu což, žádnej učenej z nebe nespad. Držím place a jestli můžu něco doporučit, tak jsou to ty formičky na led, do kterých můžeš dávat dílky za sebou, jak jsi je demontoval a vyhnout se pak zmatku na stole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 zejména Quidovi za to hodinářský nářadíčko. Pustil jsem se do rozborky mých Primek a špatně to dopadlo. Což o to, rozebírání mi šlo dobře, ale zpětněj postup - skládání mi nějak nejde. Tolik šrouběčků a koleček to by mohlo někoho i zmást. Budu muset lépe nastudovat anatomii hodinek. Podívejte jak to dopadlo. Jerryle a kde máš natáhnutý to pérko???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 3. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2008 Karloss: zkus tam dát kotvu, pak se to většinou přestane tak zběsile točit! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 4. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2008 Nebo si nezohybat palety na kotve - pak jsou mimo zaber a stroj se toci a toci... Proste kotva hned po setrvacce ven - a naopak. Jakmile ji predbehne krokove kolo, tak je poskozeni tu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
začátečník Odesláno 4. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2008 Gratuluji, já jsem dopadl úplně stejně, jen to byly nějaké primky, které si hrály na švýcary ! ( alespoň podle nápisů na ciferníku ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 4. ledna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2008 Pérko je schovaný v pérovníku. Sem se bál, že na mě vylítne a já ho už nikdy nedostanu zpět. Ono by to asi bylo jedno vzhledem ke stavu hodinek. No ale až budu mít čas, tak se to pokusím dát dohromady. Fotky jsem nějaký při rozebírání udělal, takže se mám podle čeho orientovat. Určitě se ozvu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 4. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2008 Ještě sem si všim, že máš asi zlomenou část toho plíšku, co přimačkuje spojkovou páku. Ta součástka má čtyři dirky na šrouby a na fotce je první pod základní deskou stroje. Má z ní kromě toho ?dvojzářezu? čouhat ještě takovej výběžek, kterej přimačkuje páčku přesně v její ose, ale není to myslim tak důležitý, tu páku udrží v záběru snad jen ten jeden caplík, aspoň podle mých zkušeností... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2008 (upraveno) Ještě sem si všim, že máš asi zlomenou část toho plíšku, co přimačkuje spojkovou páku. Ta součástka má čtyři dirky na šrouby a na fotce je první pod základní deskou stroje. Má z ní kromě toho ?dvojzářezu? čouhat ještě takovej výběžek, kterej přimačkuje páčku přesně v její ose, ale není to myslim tak důležitý, tu páku udrží v záběru snad jen ten jeden caplík, aspoň podle mých zkušeností... Jerryl ma starší verzi 68, kdy přítlak na stavěcí páku byl řešen extra pružinkou, je vidět napravo dole. Novějši 68 mají pružinku sdruženou. To Jerryl: Držím palce a nenech se odradit. Upraveno 5. ledna 2008 uživatelem rmx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 5. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2008 Pravda, dnes sem právě rozebral 66.3, kterej to takhle má a navíc i odšroubovatelné ložisko vteř. ručky. Tak sem chtěl přiznat omyl a předběh si mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 8. ledna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2008 (upraveno) Tak jsem ho pěkně dojebal. (ten strojek) Vím, že asi nejsem první ani poslední, ale povedlo se mi urvat osičku u jednoho bazmeku (nevím jak se to jmenuje) asi krokový kolo bych to pojmenoval. Vůbec mi to nešlo spasovat, když jsem na to pokládal horní ukotveni, tak jsem asi víc přitlačil. Vůbec jsem si toho nevšiml, ale po složení celýho strojku to netikalo, tak jsem se jal zkoumat proč. Přikládám obrázek. Nevím jak se toho vyvarovat. Když jsem tam pokládal to horní uložení, tak jsem zuřil, protože trefit se naráz třema osičkama do třech prťavejch dírek prostě nejde. Jak se to dělá v praxi? Jednou jsem viděl v televizi bezrukýho indickýho hodináře, kterej dělal všechno nohama. To nechápu. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 8. ledna 2008 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Zlomeny cep krokoveho kola, casta to chyba zacatecniku. Vidim, ze je zabudovana kotva - nema tam v teto fazi co delat [ohnou se ji palety]! Plotnu jemne shora polozim na jiz vsazena 3 kola do spodnich lozisek, nejdriv vsadim cep nejvetsiho kola, pak mensiho a nakonec krokoveho. Staci mit strojek pevne kolmo polozeny na stole v drzaku, jednim paratkem tlacit jemne shora na plotnu, ktera je lehce fixovana "trubickami" sroubu a druhym rovnat hridele kol. Prace max. na par desitek vterin, vetsinou mi tam ta plotna padne napoprve cela - ano, po letech praxe se tyto zazrazky opravdu stavaji cim dal casteji. Pred sroubovanim jemne protocit, zda vse sedi, srouby lehce zasroubovat, zase protocit, zda nejaky cep nevyskocil, pak dotahnout a namazat. Opet protocit. Jakmile se kola netoci lehce, je nekde chyba. Lehounce natahnu pero, kola by se mely po zastaveni trochu otocit do protismeru - pokud to nedelaji, opet chyba. Kotvu nasazovat az potom!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Děkuji moc za odbornou radu. Zmiňuješ držák strojku a jeho ukotvení. S tím jsem bojoval hodně, protože držák nemám. Jak asi vypadá? Do svěráku jsem strojek upínat nechtěl. Ještě že jsem nekuchal mý Seika. Budu muset najít další pacienty, tak asi vymetu bazary a nakoupím pár Primek do zásoby. Není to tak jednoduchý jak se zdá. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Treba tohle: http://cgi.ebay.com/NEW-Watch-Case-Holder-...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/NEW-WATCH-MOVEMENT-HOL...1QQcmdZViewItem Ja pouzivam ty misky, to bohate staci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 (upraveno) Treba tohle: http://cgi.ebay.com/NEW-Watch-Case-Holder-...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/NEW-WATCH-MOVEMENT-HOL...1QQcmdZViewItem Ja pouzivam ty misky, to bohate staci. Tady je něco i "doma" http://www.conrad.cz/sverak-pro-pouzdra-hodinek+dp106318/ Upraveno 9. ledna 2008 uživatelem koblih69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2008 Ne třeba nic kupovat, já mám místo držáku strojku srulovaný pásek z hodně tvrdého papíru a na něm pásek izolepy pro nastavení průměru. Nemůžu si to vynachválit, když dělám dámský hodinky prostě to stáhnu a je to. Jinak to umístění čepů do ložisek dělám úplně stejně jako alt, ten zázrak, že se trefím napoprvé se mi taky stává čim dál častěji. Jinak se nepamatuji, že bych i jako začátečník zlomil čep krokového kola, zato s čepy setrvačky sem na tom hůř, to mám na kontě tak čtyři, ale bylo to určitě pinzetou. když sem začínal používal sem zbroušenou pinzetu na řasy, takže nějaká jemná manipulace byla docela obtížná... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se