orava Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Poznáte niektorí túto značku a podrebnejšiu historiu?Tento kus bol vyrobený pravdepodobne v roku 1840 s výrobným číslom 205 sú to špindle s 1/4 bitím všetko správne funkčné.Akurát majú poškodený ciferník,je to vidno na fotke.
orava Odesláno 19. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2011 dobry,aj túto tému by som rád nejak ukončil.A prezradiť Vám čo sa mi podarilo zistiť.Výrobca Charles (laine-čiže starší) Girardier(1757-1839).Podľa Swiss Timepiece Makers, 1775-1975 by Kathleen H. Pritchard. Pracoval v Ženeve a v Paríži.Bol aktívnym hodinárom v rokoch 1780 až 1815.V roku 1792 bol ocenený za svoju pácu ako vynikajúci tvorca automatov a repetierov.Toto ocenenie mu dala Geneva Society of Arts.Púzdro je označené švajčiarskym puncom chevron 18k solid gold z oblasti Neuchatel a písmenami "IM".Chevron-tri krokvy spojenené vo vrchole.Tuto si môžete prečitať čo písali na nawcc a prikladam aj video.A chcem sa spýtať či nemá niekto prístup k spominanej knihe od Kathleen Pritchard ak áno dajte vedieť?Dakujem. YouTube - Girardier laine quarter repeater verge fusee pocket Pocket Watch Girardier Laine,help identify
long Odesláno 20. července 2011 Nahlásit Odesláno 20. července 2011 dobry,aj túto tému by som rád nejak ukončil.A prezradiť Vám čo sa mi podarilo zistiť.Výrobca Charles (laine-čiže starší) Girardier(1757-1839).Podľa Swiss Timepiece Makers, 1775-1975 by Kathleen H. Pritchard. Pracoval v Ženeve a v Paríži.Bol aktívnym hodinárom v rokoch 1780 až 1815.V roku 1792 bol ocenený za svoju pácu ako vynikajúci tvorca automatov a repetierov.Toto ocenenie mu dala Geneva Society of Arts.Púzdro je označené švajčiarskym puncom chevron 18k solid gold z oblasti Neuchatel a písmenami "IM".Chevron-tri krokvy spojenené vo vrchole.Tuto si môžete prečitať čo písali na nawcc a prikladam aj video.A chcem sa spýtať či nemá niekto prístup k spominanej knihe od Kathleen Pritchard ak áno dajte vedieť?Dakujem. YouTube - Girardier laine quarter repeater verge fusee pocket Pocket Watch Girardier Laine,help identify No vidíš a zjistil jsi si to. Prosím tě nechci polemizovat nad jasnými věcmi, ale jsi si jistý tím SOLID GOLD. Předtím se do bílého moc nedávalo a zdá se mi to spíše jako stříbro. :-) ale v ruce jsme je neměl. P.S STROJ je krásný. Jsou v chodu ????
orava Odesláno 20. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. července 2011 No vidíš a zjistil jsi si to. Prosím tě nechci polemizovat nad jasnými věcmi, ale jsi si jistý tím SOLID GOLD. Předtím se do bílého moc nedávalo a zdá se mi to spíše jako stříbro. :-) ale v ruce jsme je neměl. P.S STROJ je krásný. Jsou v chodu ???? ...dobrá otázka,aj ja som vždy si myslel že sú strieborné,až kým som nevedel o tom chevrone.Tak som bol s nimi u zlatníka ten to skúsil na buližníku a povedal že to nie je striebro,nereagovalo to na kyselinu.A pri strieborných plášťoch sa pridavala k chevronu ešte daľšia značka a to argent.Ano su v ***** je to vidieť na videu:
long Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Odesláno 21. července 2011 Děkuji za osvětlení.Tím, že jsou v chodu by jsem si nechal doladit ten ciferník a byly by jako víno.
orava Odesláno 21. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2011 Pozná niekto dobrého smaltéra,ktorý by dokázal vyrobiť repliku toho poškodeného ciferníku?Alebo existuje aj iný spôsob opravy?
azeppelin Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Pěkné hodinky. Já bych to řešil odstraněním opravy voskem. A poté bych ty nerovnosti vyplnil voskem novým, bez dodělávání iniciál. Takže síš cesta zakonzervování stávajícího stavu. Repliku ciferníku bych asi neřešil. Nevím k čemu by byla. Ale udělat by ji asi uměli "poláci", kteří tu jsou čsto zmiňovaní v kontekxtu renovace číselníků. Ale byl by to nejspíš tisk.
Red Dwarf Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Kolik je dneska reálná cena bicích jdoucích kapsáčů? Obecný kov plně dostačující. Díky za každou info a sorry za plevelení.
azeppelin Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Kolik je dneska reálná cena bicích jdoucích kapsáčů? Obecný kov plně dostačující. Díky za každou info a sorry za plevelení. To je otázka trochu mimo. Je to vždy o stavu, stáří a značce. Občas jsou nějaké "common" na anglickém ebay. A ty jdou i kolem 100 E/L. Ale není to žádný zázrak. Jestli ale myslíš klíčovky, tak je ta cena většinou o dost výše.
orava Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Pěkné hodinky. Já bych to řešil odstraněním opravy voskem. A poté bych ty nerovnosti vyplnil voskem novým, bez dodělávání iniciál. Takže síš cesta zakonzervování stávajícího stavu. Repliku ciferníku bych asi neřešil. Nevím k čemu by byla. Ale udělat by ji asi uměli "poláci", kteří tu jsou čsto zmiňovaní v kontekxtu renovace číselníků. Ale byl by to nejspíš tisk. prepáč,ale mohol by si mi to lepšie vysvetliť o aký vosk ide,alebo je to niekde vysvetlené podrobnejšie?Vdaka!
azeppelin Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 (upraveno) prepáč,ale mohol by si mi to lepšie vysvetliť o aký vosk ide,alebo je to niekde vysvetlené podrobnejšie?Vdaka! Smaltované ciferníky se opravují co já vím několika způsoby. Emailovou/olejovou barvou, epoxidem a nebo jsou na to speciální vosky. Ty se prodávají v tyčince, kterou nahřeješ, nakapeš na spáru (tak aby vosk vytvořil vyypouklou kapku protože se vychladnutím propadne) a potom začistíš. Indexy... nascanuješ ciferník, v photoshopu rekonstruuješ, vyvektoruješ, prosvícením uděláš šablonu a tamponovým tiskem dotiskneš. Asi tak. EDIT: před relativně krátkou dobou jsem viděl v nějakém vlákně poměrně zdařilou výplň voskem našeho kolegy, ale nemohu to najít. Upraveno 22. července 2011 uživatelem azeppelin
orava Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2011 To je otázka trochu mimo. Je to vždy o stavu, stáří a značce. Občas jsou nějaké "common" na anglickém ebay. A ty jdou i kolem 100 E/L. Ale není to žádný zázrak. Jestli ale myslíš klíčovky, tak je ta cena většinou o dost výše. ...tuto jeden príklad na ebay:Mint Swiss JW Benson Quarter Repeater Pocket Watch 1900 za 100 eur sa dá kúpiť nekompletný stroj:crying_anim: a pri troche štastia aj s púzdrom.Hodinky s nejakou komplikáciou sú dosť cenenné,ani veľmi nezaleží v akom su púzdre samozrejme čim drahší kov tým drahšie hodinky.A tých ako vravíš obecný kov je ešte menej v ponuke ako v zlate,alebo striebre
orava Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Smaltované ciferníky se opravují co já vím několika způsoby. Emailovou/olejovou barvou, epoxidem a nebo jsou na to speciální vosky. Ty se prodávají v tyčince, kterou nahřeješ, nakapeš na spáru (tak aby vosk vytvořil vyypouklou kapku protože se vychladnutím propadne) a potom začistíš. Indexy... nascanuješ ciferník, v photoshopu rekonstruuješ, vyvektoruješ, prosvícením uděláš šablonu a tamponovým tiskem dotiskneš. Asi tak. ...vdaka ,už si to niekedy robil,ak áno ak by sa dalo urobiť foto aby som videl aký je konečný efekt?
azeppelin Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 ...vdaka ,už si to niekedy robil,ak áno ak by sa dalo urobiť foto aby som videl aký je konečný efekt? jojo, ale nemám foto. Právě se snažím najít to vlákno kolegy. Ten to měl vyfocené a vypadalo to dobře. Docílíš tím ciferníku s bílou výplní. Když se udělá dobře epoxid(barevně) a vyčistíš okraje starého výštěpu, tak je to nepatrný rozdíl oproti původnímu smaltu. S prasklinama je větší problém jak s výštěpy větších kusů. Teoreticky to jde zaretušovat zvrchu, ale to už bych vůbec nedělal. Jinak se tam moc nedostaneš a nevymyješ nečistoty a vzlínající reakce podkladového kovu.
azeppelin Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 (upraveno) Jo v záložkách jsem našel toto: http://66.216.143.186/showthread.php?t=41078 koukni na výsledek. Je to ale na větším rozměru. EDIT: píše tam i o vymývání těch vlasových rasklin. Upraveno 22. července 2011 uživatelem azeppelin
orava Odesláno 22. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Jo v záložkách jsem našel toto: http://66.216.143.18...ead.php?t=41078 koukni na výsledek. Je to ale na větším rozměru. EDIT: píše tam i o vymývání těch vlasových rasklin. ...vyzerá to dobre,vdaka už to len zrealizovať,keby sa tak dal opraviť ten môj to by bola bomba:clap:
azeppelin Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Odesláno 22. července 2011 Držím palce. pak se pochlub s výsledkem. Jen bych zvážil do jaké míry do toho autentického stavu věci zasahovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se