lemon Odesláno 24. prosince 2022 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2022 Urobil som teraz pokus: jedny Unitas mi magnet ukazoval, že sú zmagnetizované a išli asi -15s/deň. Po odmagnetizovaní ( magnet sa nepohne ) mi idú asi - 1 min/deň, čiže som ich ešte viac domrvil. Nejdem skúšať ich zmagnetizovať aby boli presnejšie ale asi ich pošlem na reguláciu. Tie Valjoux teda nejdem demagnetizovať, keď teraz idú pekne, pri občasnom nosení asi +1/2 sek keď som teraz meral. Len pre zaujímavosť ako sa s tou škatuľou magnetizuje?
JHonza Odesláno 25. prosince 2022 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2022 (upraveno) No, já už jsem několikrát STARÉ hodinky typu PRIMky apod. úspěšně odmagnetoval trafopájkou: udělat si trochu větší smyčku, pájku zapnout, strojek (nejlépe samotný) pomalu protáhnout vnitřkem smyčky a pájku vypnout až tehdy, když je strojek co nejdál. U hodinek, které nemají anitimagnetický vlásek je krásně vidět, jak se při průchodu smyčkou "postaví do pozoru". Důležité je trafopájku vypnout až tehdy, když jsou hodinky dostatečně daleko, jinak může kliks při vypnutí vlásek znovu zmagnetovat. Upraveno 25. prosince 2022 uživatelem JHonza doplnění
Lookyn Odesláno 25. prosince 2022 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2022 V 24. 12. 2022 v 17:18, lemon napsal: Len pre zaujímavosť ako sa s tou škatuľou magnetizuje? Rozšířit Úplně stejně jako demagnetizace, jen vynecháš to pomalé oddálení od modré krabičky Přiložíš hodinky, zmačkneš čudlík, chvilku ho držíš, pak ho pustíš (s hodinkami nehýbeš) a máš krásně zmagnetizováno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se