Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím, mohl by mi někdo prosím poradit dobrého hodináře pro opravy a údržbu sovětský/ruských hodinek v Praze? Bohužel pan Frýdl již není k zastižení ve zlatnictví Janka...

Vím, že je na fóru přímo sekce pro opravy hodinek, ale snad si tady toho všimne více lidí, kteří mají tu správnou informaci ;)

Děkuji za každou dobrou radu

Upraveno uživatelem gor88m
Odesláno

Koukám, že každý si svého hodináře hýčká a nechce se dělit s ostatními, co kdyby se na něj pak nedostalo...

Mám stejný problém, také jsem využíval služby pana Frýdla. Třeba si najde v Praze nové prostory a zase začne.

• Po letech...
Odesláno

Mám jedny Poljot intl. s šroubovací korunkou. To ve spojení s manulním nátahem není moc dobré. Nějaký dobrý opravář na výměnu korunky? MS Kraj

• po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Je otazne,ci taku korunku bude sete niekto mat!Ja tiez taku nemam,nemal som novu na sklade  ,vzdy ostala po opravach co v nich bola.

• po měsících...
Odesláno

Tchán mi přinesl tyto hodinky, abych mu pomohl dat je do kupy - mají pro něj citovou hodnotu. Jsou stržené a chybí tam levá korunka. Případně mi napadlo i vyměnit sklo pokud by bylo dostupné.

Nemam s ruskými ani starými hodinkami vůbec žádnou zkušenost. Vyčetl jsem poljot, 3133, 26 kamenů, sturmanske. Byly za vojenskou výsluhu. Rád bych servis/ opravu svěřil do dobrých rukou ideálně Praha a okolí. Poradíte prosím někoho? 

DSC_0004.JPG

DSC_0003.JPG

Odesláno

Mozna tady, ale nemam osobni zkusenost. Vyuzival jsem p. Frydla, pokud to jeste slo.
http://www.prazskehodinarstvi.cz/
Sklo nech, jen vylesti jemnou brusnou pastou. Na zbytek bude u hodinare asi problem s nahradnimi dily. Takze pak eBay a honit dil po dile...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• po měsících...
Odesláno

Buďte pozdraveni, vážení.

Máte někdo tušení, kde by se dala sehnat originální korunka na Starty? Čas od času, když mě to popadne, tak chvíli pátrám, ale zatím nic... Trochu mi to na nich kazí dojem, jinak jsou docela slušný. Po kompletní rozborce jdou celkem dobře a s modrým Hirschem Highland se člověk nemusí stydět je vzít na ruku...

Totéž platí o Mirech, tam by ovšem bylo potřeba vyměnit i ohnutou natahovací hřídel. Tak kdyby někdo měl nějaký nápad...

DSCN2070 (2).JPG

DSCN2071 (2).JPG

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ta od tech Miru vypada podobne jako ta od Poljotu, kterou mi p. Frydl kdysi menil, takze by ji mohl mit.

Odesláno

Ta poljotska je tady.

Pomohl jsem si vyrezem fota z netu, neb nemam hodinky prave pri ruce.

64754fe5786bc51e0d70910fce9e6df1.jpg

Odesláno

A jeste jsem si vzpomnel, ze takovouhle konickou maji automaty Slava zvane Tank.

f1e1a18f43d789d57c870f651a9eec0f.jpg

Vyrez fota z netu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...