quattrocz Odesláno 11. května 2017 Nahlásit Odesláno 11. května 2017 Mám po dědečkovi jedny hodinky Vostok, cal.2209, vyráběné zřejmě v letech 1970-1979 (pokud se nepletu) Hodinky jsou v poměrně žalostném stavu, ale mám velkou chuť je nechat opravit alespoň do provozuschopného stavu. Momentálně nejdou natáhnout, nastavení času jde v pořádku. Nikdy jsem žádné hodinky nenechal opravovat, když dosloužili pořídil jsem nové a tak nemám žádnou představu o ceně ani jestli se dají takto staré RUSKÉ hodinky zprovoznit. Jsem ochoten investovat do opravy řekněme kolem 1500 Kč Má otázka zní - je reálné za tuto cenu hodinky zprovoznit? Předem děkuji za vaše názory a odpovědi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník LONGINES Odesláno 11. května 2017 Nahlásit Odesláno 11. května 2017 Tak zprovoznit asi ano. Tipuji, že natáhnout nejdou, páč pero v perovníku bude asi slepené a zatuhlé do sebe. Ale jinak to na mě působí tak, že do absolutně nevodotěsných hodinek vnikla voda a pořádně tam řádila. Takže zprovoznit asi ano, ale lesk a krásu už těmto jinak určitě hezkým hodinkám už asi nikdo vrátit nedokáže... bohužel.
quattrocz Odesláno 12. května 2017 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2017 S tou vodou to vidím taky tak. Hodinky mi dělají radost i tak jak jsou, ale kdybych si je mohl vzít 2x nebo 3x za rok na ruku, bylo by to ještě lepší ;o) Naleštěné krásky z nich už nikdy nebudou, s tím jsem smířený.
Ondoni Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Odesláno 12. května 2017 Pokud po dědovi jiné nemáš, do repase určitě jdi. Pokud půjde jen o vyčištění a promazání strojku a výměnu skla, tak se podle mých zkušeností vlezeš do 1 000,-. Pak už je to o tom, jestli bude potřeba něco měnit nebo ne. Pouzdro bych nechal jen vyčistit. Patina má své kouzlo, navíc v tomto případě. Jinak hodinář, ke kterému jsem pár podobných kousků přinesl, je vždy otevřel, zeptal se mě na moje představy a pak mi řekl cenu. Řekl jsem mu strop a ať mi zavolá, kdyby se mělo jít přes něj, ať se rozhodnu.
Jafurak Odesláno 2. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2017 Mal som podobný problém.Podarilo sa mi opraviť tieto Vostoky kal.2409A.Bolo kompletne skorodované krokové koliesko a dva priľahlé ozubené kolieska a na kotvičke bol uvoľnený jeden kameň.Podarilo sa mi to vymeniť z vraku iných Vostokov a hodinky šlapú jedna radosť. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník eloga Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 hm, hm, dobrá práce, ten design ciferníku je docela povedený...., decentní stroje. Gratulace.***
Jafurak Odesláno 7. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2017 Práve toto ma nakoplo, aby som sa pokúsil oživiť hodinky, ktoré boli zdanlivo po smrti.Teraz sa z nich vytešujem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se