Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ta čísla zapatlaná barvou vypadají děsně. Du blejt :(

...ten obrázek není pochopitelně výsledek !!! - jak jsem psal, byl to jen orientační "test" zapatlaný "paintbrushem" na počítači pro rámcovou představu se "zamhouřenejma očima" - v reálu jsem to provedl celkem šetrně, takže to zabarvení není v podstatě poznat a vypadá to dobře.

Ony tyhle obrázky z webu docela zkreslujou, ciferník je ve skutečnosti dost nevýraznej, čísla a indexy na tý zkosený obrubě kolem ciferníku jsou vyvedený jakousi stříbřenkou, takže třeba ve stínu nejsou moc čitelný, a jelikož ručky maj menší obarvenou luminescenční plochu, podle úhlu pohledu se ta čitelnost taky liší, takže ta kontrastně vyvedená luneta to hodně při odečtu přebíjela.

Po zabarvení několika "přebytečnejch číslech" je kontrastní vyvážení lepší a lépe vynikne i samotný tvar lunety - pro praktický použití je to jednoznačně přehlednější.

Zkusím to nafotit v reálu a dát to sem - věř mi, na blití to určitě není, to bych se dotoho vůbec nepouštěl... :)

Odesláno

...ten obrázek není pochopitelně výsledek !!! - jak jsem psal, byl to jen orientační "test" zapatlaný "paintbrushem" na počítači pro rámcovou představu se "zamhouřenejma očima" - v reálu jsem to provedl celkem šetrně, takže to zabarvení není v podstatě poznat a vypadá to dobře.

Ony tyhle obrázky z webu docela zkreslujou, ciferník je ve skutečnosti dost nevýraznej, čísla a indexy na tý zkosený obrubě kolem ciferníku jsou vyvedený jakousi stříbřenkou, takže třeba ve stínu nejsou moc čitelný, a jelikož ručky maj menší obarvenou luminescenční plochu, podle úhlu pohledu se ta čitelnost taky liší, takže ta kontrastně vyvedená luneta to hodně při odečtu přebíjela.

Po zabarvení několika "přebytečnejch číslech" je kontrastní vyvážení lepší a lépe vynikne i samotný tvar lunety - pro praktický použití je to jednoznačně přehlednější.

Zkusím to nafotit v reálu a dát to sem - věř mi, na blití to určitě není, to bych se dotoho vůbec nepouštěl... :)

No asi jsem to přehnal pod prvním dojmem. Respektuju Tvůj vkus i požadavky, ale nic to nemění na tom, že se mi to nelíbí. :)

Odesláno

>>> VS:

V pohodě... byla moje chyba, že jsem neuvážene vystavil "napatlanou" počítačovou simulaci, a neuvědomil si, že jí lidi budou považovat za reálnej výsledek... :)

Jinak zpět k tomu tématu a na vysvětlenou, jak jsem se k nim vůbec dostal:

- já právě hledal nějakej multifunkční model v trochu "lepší" kategorii a k výběru se tudíž nabízely vesměs kousky, co už tu byly postuponě okomentovány, tj. Breitling B-1, Omega Speedmaster X-33, Tissot T-touch a pak ten TH F1 Chronotimer.

Když jsem si je představil vedle sebe k porovnání, tak hodnocení bylo celkem jasný:

- Omega Speedmaster X-33 >>> za 90 litrů nedostatečná vodotěsnost 30m

- Breitling B-1 >>> za 90 litrů stále nedostatečná vodotěsnost 50 m

- Tissot T-touch >>> sice už "jen" 20 litrů, ale opět chybějící vodotěsnot je pro mě zásadní nedostatek (ty jejich doplňkový "hurá-funkce" mi nejsou adekvátní náhradou)

- takže volba byla jasná: TH F1 Chronotimer >>> vodotěsnost je již zmiňovaných 200 m a mají většinu těch praktických "digitálních" funkcí - sehnal jsem je v cizině za 20k, u nás za ně chtěj 30.

Ještě na doplněnou k tomu jejich designu:

- na rozdíl od výše jmenovaných Breitling, Omega a Tissot, kde všechny ty modely mají původní vlasní design, tak TH F1 Chronotimer je trochu kontraverzní hybrid, u kterýho vzali "konstruktéři" od Heuera původní ciferník a ručičky (+funkce) v nezměněný podobě z již ukončenýho modelu "2000 Multigraph", a namačkali to všchno do inovovaný kastle z řady F1 - a neobtěžovali se namáhat s nějakou vizuální asimilací.

Výsledkem je právě měně výrazný ciferník a ručičky z poměrně decentního modelu, nacpaný do celkem výrazný kastle z "dětinštějšího" modelu základní řady.

Proto jsem neměl výčitky sáhnout k osobní praktický úpravě, a dodělat si to, co Heueři považovali u levnýho modelu za ztrátu času.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Kamil má vyloženě neblahý vliv. Ty Junghansky jsem si kvůli němu koupil :/

Kdyby jsi si tak poctivě nepročítal vlastní server, mohl jsi ušetřit.:D:D:D

Odesláno

...ten obrázek není pochopitelně výsledek !!! ...Zkusím to nafotit v reálu a dát to sem - věř mi, na blití to určitě není, to bych se dotoho vůbec nepouštěl... :)

No asi jsem to přehnal pod prvním dojmem. Respektuju Tvůj vkus i požadavky, ale nic to nemění na tom, že se mi to nelíbí. :)

...jak jsem slíbil, přidávám obrázky, na kterých je patrná snížená čitelnost indexů na ciferníku, případně i ruček (kromě nabarvených konců), buď v šeru, nebo i za různé "konstelace" světla a stínu. V takovém případě je pak odečet možný téměř jen podle čísel na lunetě.

Když byla ta čísla "nahuštěna" kompletně dokola, luneta neměla kromě "dvanáctky" výraznější základní orientační body a v šeru se to celkem slévalo - po jejím částečném "pročištění" je to pro mě trochu přehlednější.

(ze stejných příčin byl víc utopený i ten displej, heueři se to snažili vykompenzovat alespoň oboustrně antireflexním sklíčkem)

Odesláno

tak, tak, raději bych sice, kdyby to bylo domyšlenější už z výroby a nemusel jsem se namáhat - ale co, na sportovní a multifunkční aktivity - "účel světí prostředky"...

Odesláno
No podle me je to porad prisernej amaterismus. Zniceny hodinky za 20 papouchu.

To záleží na úhlu pohledu - jak jsem již psal: "účel světí prostředky". Pořídil jsem si je čistě pro soukromý praktický účely a tomu je přizpůsobil, neplánuju s nima objíždět výstavy, ani ti je nenabízím :)

Hodil jsem to sem jako perličku, třeba zrovna pro tvý zdravý "znechucení" :D

Odesláno
Nad Junghans som  zacal premyslat, ale digi chcem vodotesne...

Takze:

neviem ci to bude do 8 ale uroven myslim maju :)

http://www.tagheuer.com/the-collection/spe...w=CS111C.FT6003

Obecně mám pro TH slabost (někdy možná až zbytečně přehnanou), ale tenhle Microtimer s designem jak z "módního magazínu" se jim podle mě vůbec nepovedl - do toho bych nešel ani za těch 8.

(leda bych si ho zas celej předělal :lol: :lol: :lol: - VS !, PanzerBear !, co vy na to ???)

Odesláno

Děkuji za reakce. Z těch co jste tady uvedli se mi nejvice líbi Junghans s inverzním displayem a kovovým tahem. Malá komlikace je v tom, že jsem v našich e obchodech nenarazil. Co se týče hybridních hodinek, tak pro mě tudy cesta nevede. Analogy jsem měl troje, ale vydržely mi maximálně 6 mesíců (natahovaci primky 4 měsíce, automaty Prim 3 měsíců - spožďovaly se čím dál více a nakonec se zastavily. Ani hodinář je neoživil a nakonec hybridní Casia 6 měsíců a pak analogová část umřela a jela jen digitalni.) Vlastně jedny vydržely 2 roky než jsem je ztratil, ale ty měly ručičky na LCD. Manželka mi navrhla, abych zkusil tyto:TELSTAR - TITANIUM 9891 s cenou 1598,- Kč http://www.obchod-hodinky.cz/telstar-titan...anium-9891.html

Odesláno

to Naith:

nevyzařuješ náhodou nějakou negativní energii, která blokuje hladký pohyb mechanického soukolí ? že se ti všechny mechanické části zablokují a digi fungují ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...