Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Kupuji svoje první dražší hodinky a tyto mne velmi zaujaly, splňují v podstatě mé požadavky (rozměr, vodotěsnost, vzhled! , údržba nezávislá na servisu s výměnou baterky) a měl bych dotazy:

1. Se solárním pohonem může být problém v zimě, když není dost světla - dá se u nich nějak poznat že je potřeba dobití?

2. Je to poněkud starší model (r. 2012), není lepší vybírat z novějších, nebo si počkat (za cca 3 měsíce prý Seiko uvede nové modely)

3. Našel jsem, že u nás je mají jen v jediném obchodě a ještě internetovém. Je to jenom náhoda? Raději bych dražší hodinky koupil v kamenném obchodě, nevíte prosím, jestli to nějak jde (ideálně v Praze)?

https://www.helveti.cz/seiko-sne095p1

Případně děkuji.

post-59325-0-70119100-1503748210.jpg

Odesláno

Helveti ti tu doporučí asi všichni bát se rozhodně nemusíš.Spíš bych se zajímal v jakém stavu bude dobíjecí článek po několika letech skladování.Dost pochybuji že všechny soláry někde vytahují z krabic a dopřávají jim sluníčka.

Odesláno

1. Se solárním pohonem může být problém v zimě, když není dost světla - dá se u nich nějak poznat že je potřeba dobití?

Některé hodinky mají funkci, že vteřinovka začne jít nejdříve po 2 vteřinách (upozornění na potřebu nabití) a ve finále po čtyřech, což už ovšem značí, že jim do zastavení zbývá jen pár hodin. Pokud budeš hodinky hodně vystavovat při každé příležitosti a v létě je nosit ven, kde je větší světelný tok, než uvnitř, neměly by se ti zastavit ani v zimě

Odesláno

Soláru se vůbec bát nemusíš... Mám letité (koupeny 2007) Citizeny Skyhawk a fungujou pořád výborně. Nabíjí se dostatečně i když je nosíš v zimě a chodíš celý den ve svetru :) A jak psal Frostie, dají vědět, že mají málo šťávy tím pohybem vteřinovky. Citizenský Eco Drive také vteřinovku úplně zastaví, aby šetřil energií, když jsou hodinky ve tmě (třeba pod rukávem) - takže je pak sranda, když je odkryješ, tak mají chvilku chaos na palubě a hroznou hoňku nastavit vteřinovku na správný údaj... což je vtipné pozorovat.

Odesláno

Díky za vaše názory, pohnuli jste mne k tomu, abych si je koupil :)  Ještě si zajdu do té prodejny osobně (původně jsem si nevšiml, že Helveti mají i kamennou prodejnu), kouknu na ně a zkusím s nimi pořešit, zda se dá zjistit rok výroby, aby akumulátor neměl polovinu životnosti za sebou atp. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak už je mám na ruce :)  Stavil jsem se v Helveti , ačkoli mají na webu, dodání do 14 dnů , tak mi na prodejně řekli, že by je museli objednat z Japonska a byly by to 2 měsíce. Tak jsem je objednal  z   1Hodinky.cz  a 8. den jsem si je vyzvedl na výdejním místě - v jedné sámošce, trocha napětí ale dopadlo to dobře. Nejenom že byly v chodu ale i přesně nařízené.

Foto:

https://i.nahraj.to/f/1NRE.JPG

Odesláno (upraveno)

Dost nepříjemné zjištění o informacích na www Helveti, které zákazníky uvádí v omyl..

Jinak, ať ti slouží k plné spokojenosti

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno

Ahoj,

víme o tom :/ U Seika je to dost komplikované, protože jsou hodinky, které jsou v aktuální kolekci a můžeme je dodat (nejsou-li skladem) do 2-4 týdnů. Ale pak jsou modely, které nejsou v aktuální kolekci a čeká se, až je Seiko vyrobí. A to může být 1 měsíc, 2 měsíce.. nelze to dopředu říct. Do budoucna to chci nějak lépe vyřešit, aby bylo jasné, které hodinky dodáme v termínu 14 dní a na které se bude muset čekat déle. 

Za komplikace se ti LUFe omlouvám. Ať ti Seika dobře slouží. 

Jirka z helveti.cz

Tak už je mám na ruce :)  Stavil jsem se v Helveti , ačkoli mají na webu, dodání do 14 dnů , tak mi na prodejně řekli, že by je museli objednat z Japonska a byly by to 2 měsíce. Tak jsem je objednal  z   1Hodinky.cz  a 8. den jsem si je vyzvedl na výdejním místě - v jedné sámošce, trocha napětí ale dopadlo to dobře. Nejenom že byly v chodu ale i přesně nařízené.

Foto:

https://i.nahraj.to/f/1NRE.JPG

Dost nepříjemné zjištění o informacích na www Helveti, které zákazníky uvádí v omyl..

Jinak, ať ti slouží k plné spokojenosti

Odesláno

> Jirka z helveti.cz

Zdravím,

to je v pohodě; v podstatě jste mne potěšili informací, že tyto hodinky Seiko stále vyrábí. Je to model z roku 2011 a měl jsem obavu, pokud byly vyrobené zhruba v té době, v jakém stavu bude akumulátor dnes? takže jsem se uklidil nadějí, že asi nebudou tak staré. Akorát že bych hodinky raději kupoval v prodejně s hodinkami, než přebíral "zajíce v pytli"  na pokladně v sámošce 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...