Přejít na obsah

Prim cal. 50

CzechJoker

Doporučené příspěvky

To se vezmou historické hodinky Prim cal. 50 a nasadí se na ně echtovní pružný kovový tah z hodinek Endura (cca 1970).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Hodinky na tlapce. Malé, ale pěkné...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Myslím, že to nevypadá vůbec špatně.

PS: ten tah je vymyšlen skoro geniálně, protože rozvírací "nůžkový" mechanizmus je pouze na části tahu. Díky tomu nehrozí nedobrovolná ranní depilace (auau)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Frantik napsal:
Neni to spatne, je to zajimave, ale odstin tahu (mat) prilis nesedi k pouzdru a myslim, ze hnedy remen (croco nebo aligator) by jim sedel daleko lépe ^_^

To máš určitě pravdu, já jen experimentoval s pěknými Primkami a tahem od pěkných, ale asi neopravitelných Endur. Ten odstín je skoro stejný, na hraně je tah hladký a lesklý. Ten "matový" odstín je způsoben reliéfem na tahu a odrazem světla. Schválně jsem udělal pár dalších fotek.

Kožíšek je jako nový...

Odkaz ke komentáři

Mám právě tyhle Primky momentálně u hodináře na výměnu péra. Mělo to být do druhého dne, ale on ho nemůže sehnat. Je to prý historie, což tahle diskuze dokládá. Já hodinkám moc nerozumím, ale tyhle mám po tátovi, ta bych je rád zprovoznil zrovna jako před několika dny Glashuttky, automaty někdy ze 70. let. U Primek taky namám řemínek, teda tah, abych nebyl za úplnýho trotla a mně by se taky asi víc líbilo něco koženýho. Ale i tak dobrý :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

jdeteza napsal:
Hodinky Prim s tahem Endura uz nejsou hodinky Prim.

A co to je :gun_bandana: ????

Hodinky, to je především kalibr a pouzdro. Kdybych jim dal Hirsche, tak to taky nebude Prim?

Spokojen?

Odkaz ke komentáři

B.F.G. napsal:
Za mě nespokojen. Ten řemen by mohl být hezčí. Viděl bych na něj aligátora světle hnědého, nebo pštrose. Sedělo by mi to k té kombinaci zlaté a bílého ciferníku. Ovšem jsou to tvoje hodinky a ty je nosíš.

Už to začíná být trochu :offtopic:

Ten řemen jsem tam dal, abych nedráždil tygra kovovým tahem (věř mi, že ve skutečnosti je 100x hnusnější, než na obrázku :crying_anim: ). Zatím jsem se nerozhodl, na čem je budu nosit, ale asi budu muset sáhnout po původní kožence, abych nevyrušil ducha doby :notworthy:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...