Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj odborníci. Po dědovi jsem zdědil několik ruských hodinek. mohli byste mi dát pár informací ohledně kvality, hodnoty a dalších detailů + informaci kde vyměním rozbité sklíčko a případně mi je vyčistí apod.

1. Poljot De Luxe 23 jew.

2. Poljot De Luxe Automatic 29 jew.

3. Slava

Díky moc

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)
Ahoj odborníci. Po dědovi jsem zdědil několik ruských hodinek. mohli byste mi dát pár informací ohledně kvality, hodnoty a dalších detailů + informaci kde vyměním rozbité sklíčko a případně mi je vyčistí apod.

1. Poljot De Luxe 23 jew.

2. Poljot De Luxe Automatic 29 jew.

3. Slava

Díky moc

Fotky nejsou zrovna dobré na nějaké hodnocení, ale:

1. 600-800,- když budeš mít štěstí tak i lehce přes 1000,- ale podmínkou je neotřelé zlacení + pěkný ciferník

2. cca 1200,- ale podmínkou je neotřelé zlacení + pěkný ciferník

3. nevím ty nejsou tak obvyklé ale cena bude tak do 600,- při dobrém stavu.

Samozřejmě musí být funkční. Jinak sklíčko ti vymění každý hodinář na počkání, výměna tě příjde na cca 50,- s vyčištěním také nebude problém. Hodinky jsou to poměrně spolehlivé a celkem přesné.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Zdravim ty 23 rubinovy se nedavno prodavaly na aukru neco kolem 500 kč

• po měsíci...
Odesláno

Mám dotaz na znalce - získal jsem Poljoty (nápis Poljot je psacím písmem, stylizovaný, ještě s takovým obloučkem se šipkou symbolizující Gagarinův oblet země) a je na nich taky napsáno také 1.MČZ, teda azbukou (Pěrvyj Moskevskij časovoj zavod). No a protože jsem četl, že právě ten První Moskevský hodinářský závod se po roce 1961 na počest Gagarinova letu přejmenoval na POLJOT tak mne zajímá jak se na hodinkách mohla objevit obě označení současně - leda by byly vyrobeny někdy v té době a fabrika se jmenovala ještě po staru, ale hodinky už se jmenovaly na počest letu Poljot... Dík za info.

Návštěvník tolja
Odesláno
Mám dotaz na znalce - získal jsem Poljoty (nápis Poljot je psacím písmem, stylizovaný, ještě s takovým obloučkem se šipkou symbolizující Gagarinův oblet země) a je na nich taky napsáno také 1.MČZ, teda azbukou (Pěrvyj Moskevskij časovoj zavod). No a protože jsem četl, že právě ten První Moskevský hodinářský závod se po roce 1961 na počest Gagarinova letu přejmenoval na POLJOT tak mne zajímá jak se na hodinkách mohla objevit obě označení současně - leda by byly vyrobeny někdy v té době a fabrika se jmenovala ještě po staru, ale hodinky už se jmenovaly na počest letu Poljot... Dík za info.

Znalec nejsem, ale podle mne na počest 1. letu vznikla značka hodinek Poljot, a fabrika se jmenovala dál Pérvyj Maskóvskyj Časozavód ímeni Kírova.

Odesláno

No to je právě otázka - co jsem se zatím dočetl, tak POLJOT vznikl přejmenováním původního závodu ímeni Kirova..., resp. že dál se ta FABRIKA jmenovala Poljot. Však taky na pozdějších poljotech i z komunistické éry už není o Kirovově fabrice ani zmínka. Tak nevím...

Odesláno

Cituji z jednoho článku:

"Historie výroby hodinek "POLJOT-International" v Německu začala v Moskvě založením Prvního státního Hodinářského závodu - "1GČZ" v roce 1930.

Již v roce 1935 výroba kapesních hodinek dosahovala 450.000 ks ročně. Během II. sv. války (1941-1945) byl závod přestěhován na Ural. Po jejím ukončení se opět výroba vrátila do Moskvy a od té doby se závod jmenuje "První moskevský hodinářský závod".

12. dubna 1961 došlo k nezapomenutelné události, která změnila celý svět. Sovětský kosmonaut Jurij Gagarin uskutečnil první v historii lidstva let do kosmu. Na tuto hvězdnou cestu si vzal s sebou ruční hodinky "Sturmanskie". A tehdy, na památku tohoto obletu kolem Země, byl závod pojmenován "Poljot"......"

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...