Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Mohl jsem si vybrat ještě navíc k finanční odměně nějaký hmotný dárek do 50 tisíc...

btw: dodám menší fotku ... časem :) Snad to teď prominete , ale vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně puristické hodinky tak by tam na menší nebylo nic vidět :)

Nerad bych někoho urazil, ale zrovna tohle mi připadá jako z vietnamského tržiště.

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

ony teda na fotce vypadají mnohem hůř než ve skutečnosti, ale neurazíš :) Vyjde to na stejno jako to co já píšu když někde narazím na Brajle :)

Chtěl jsem jednooduchý číselník. Rímské číslice jsou šedivé s vyjímkou dvanáctky. Pouzdro Prim Linea 40, uvnitř cal. 68, zlacený. Docela se na ruce lidem líbí, když řeknu, že je to Prim manufactured 1949 ohrnou rypák :)

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno (upraveno)

Každopádně jsou specifické a neotřelé.

Asi bych do nich nešel, jsou na mě až moc minimalistické, ale pozitivum je, že jsou prostě jiné, než všechno ostatní.

A bez datumovky by to bylo teprve zajímavé.

Ale líbí se mi korunka - nevím, jestli ji Prim dával i na jiné hodinky, ale přijde mi lepší, než ty, co tam patlá teď.

Ručky dobře ladí k fontu písma. Jen mě vyděsilo, že vypadají stejně, jako ručky na starých Prim Quartz. Asi Prim šáhl do šuplíku a nemusel nic vyrábět :)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Návštěvník tolja
Odesláno
Každopádně jsou specifické a neotřelé.

Asi bych do nich nešel, jsou na mě až moc minimalistické, ale pozitivum je, že jsou prostě jiné, než všechno ostatní.

A bez datumovky by to bylo teprve zajímavé.

Ale líbí se mi korunka - nevím, jestli ji Prim dával i na jiné hodinky, ale přijde mi lepší, než ty, co tam patlá teď.

Ručky dobře ladí k fontu písma. Jen mě vyděsilo, že vypadají stejně, jako ručky na starých Prim Quartz. Asi Prim šáhl do šuplíku a nemusel nic vyrábět :)

Jj, tahle korunka vypadá moc dobře. Čím to je, že mi korunky na současné produkci z Nového Města připadají vůči pouzdru šíleně velké/předimenzované. Jakžtakž to chápu u manuálního nátahu, ale ty bonbóny jsou i na automatech.

Odesláno

Tahle korunka byla kompromisem mezi tím co jsem chtěl já a tím co Elton uměl a nebo chtěl vyrobit... Ten zápich... Když jsem si to převzal, tak šla strašně ztuha, vlastně to nešlo natahovat... ale nějak to pak v Eltonu opravili...

vypadají v reálu velmi elegantně... Při prvním pohledu si několik lidí myslelo, že jsou z Glashutte :D

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
... Při prvním pohledu si několik lidí myslelo, že jsou z Glashutte :D

Ani se jim nedivim..... když jsem viděl ty štejny....

EDIT: teď to vypadá, jako bys měl ty divočáky od šikmičů z MPM :lol:

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno (upraveno)
z těch ruček mám od začátku stejný pocit :(

Stejné ručky, podobně plochý číselník, téměř stejné pouzdro :D

Akorát ty moje jsou přesnější, bo je to quartz :D :D :D

Jo a nosil je asi Michal David na discotéku - odlesky hážou tak, že zastíní i tu disco točící se kouli na stropě.

Ale teď vážně - ty tvoje mají něco do sebe a určitě svou jinakostí poutají pozornost. Akorát těch 50 litrů bych za ně asi nedal, to bych se asi sakra kroutil.

post-1118-1218701230.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)

já už takový nepoměr výkon/cena ve své sbírce také nepřipustím... :) Dnes vím, že bych stejného výsledku dosáhl s trochou úsilí u jiné firmy než je Elton a.s. cca za poloviční, třetinovou cenu... i s tím nápisem a soliter ciferníkem...

ale i tak je mám rád... :)

Upraveno uživatelem Onion
  • po měsíci...
Odesláno
Nechci se tu pouštět do polemik ohledně konfliktní situace kolem vlastnictví obchodní značky Prim. Každopádně bych se rád podělil o fotky a dojem z včerejší návštěvy jednoho hodinářství ve Vlašimi.

Mimo jiné tam byly k vidění i hodinky označené nápisem Prim. Evidentně se nejednalo o produkci Eltonu, anóbrž o produkci firmy MPM, tedy výrobky z Číny.

Model mnou pracovně pojmenovaný tourbi like vypadal velmi věrohodně a ve vitríně až do poslední chvíle mátl. Teprv když hodinky vezmete do ruky, zjistíte, že se nejedná o tourbillon.

Čemuž samozřejmě už od počátku napovídá i MC 6390,-Kč.

Druhý model, calendar, působí příjemným dojmem, decentně a vyváženě. V pouzdru jsou zapuštěná tlačítka na nastavování kalendáře. Prosím omluvte kvalitu fotek, fotil jsem telefonem a narychlo.

Oboje hodinky měly zdobené strojky, zda barvou či tepelně, to nevím. Dílenské zpracování je na velmi dobré úrovni a nebojím se říci, že si jistě své kupce najdou bez potíží. Stejnětak se vyjádřil i majitel obchodu, údajně se tyto hodinky prodávají opravdu dobře.

Jistě by se dalo polemizovat o typu a výrobci osazených kalibrů a jejich kvalitě, nicméně to ponechám na odbornících. Sám se za něj nepovažuji.

Závěrem shrnu své pocity následovně. Hodinky krásné, lákavé, velmi pěkně zpracované. Pominu-li zcela jistý odpor místních členů ke komplikacím typu tourbi like, nutně si pokládám otázku, zda by se výrobci v Eltonu neměli od MPM přiučit a přijít s něčím novým, neokoukaným, a především za peníze odpovídající úrovni a kvalitě hodinek, jež produkují.

Mohlo by se totiž snadno stát, že je MPM s přehledem převálcuje.

... je to děs ... už nějaký čas se poohlížím po nějakých "mírně lepších" hodinkách, ale do těchto pouťovek bych tedy nešel ...

Odesláno

Tak jste si měli skočit na výstavu co byla v Praze na Výstavišti. Jejich nová kolekce už není to co tady popisujete... Nejsem fanda ani jedněch Prim a tak musím jen konstatovat, že mně to dost překvapilo. Píše se o tom s sekci PRIM :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...