Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
No ptal jsem se na infolince u CS a rekli mi ze pro platby na internetu neni potreba porizovat embosovanou kreditku, staci jen povolit platbu na klasickou debetni kartu (neembosovanou), dnes si to du zaridit :)) ebay tes se

Tak to ti lhali. Neembosovanou kartu je možno použít jenom někde, respektive skoro nikde. A zrovna paypal nabízí ve formuláři na přidání karty jen embosované karty.

No ja to nemyslel primo v souvislosti s paypal myslel sem klasicke platby na netu, jinak je to samozrejme skoda ze to na paypal nebude fungovat jestli je pravda co rikas.

• Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

já měl neembosovanou kartu, ty čísílka vzadu jsem měl taky, povolený inernetový platby , a paypal nechodil. Embosovaný karty mají myslím jinak vygenerované číslo karty (jiná série) ,a paypal asi funguje právě jenom na určitý série. Pak jsme si nechal udělat embosovanou a funguje to v pohodě.

Odesláno
No ja to nemyslel primo v souvislosti s paypal myslel sem klasicke platby na netu, jinak je to samozrejme skoda ze to na paypal nebude fungovat jestli je pravda co rikas.

To na věci nic moc nemění. Neembosovanou kartu budeš moct použít u mizivého procenta internetových transakcí.

Odesláno

To na věci nic moc nemění. Neembosovanou kartu budeš moct použít u mizivého procenta internetových transakcí.

No pokud to nebude pres nejakeho prostrednika jako je paypal, tak by to snad melo jit vsude jinde ne? Nebo obchodnik pozna jestli platim embos ci neembos?

Odesláno
No pokud to nebude pres nejakeho prostrednika jako je paypal, tak by to snad melo jit vsude jinde ne? Nebo obchodnik pozna jestli platim embos ci neembos?

Ano, pozná to a skutečně ti to v drtivé většině případů nepůjde.

Ještě před půl rokem neexistovalo, že bys na netu zaplatil jinou než embosovanou kartou, teď už to někde jde, ale těch míst je fakt minimum.

Odesláno

4 flákač

odmítli odblokovat embosovanou kartu v KB jo??? to bych je hnal sviň....m krokem!!!! jakto že mi to udělali, za tejden jsem měl odblokováno. Přeci úroveň zabezpečení si volíš ty sám a ne oni tobě, jsou tu kvuli tobě, ne ty kvuli nim!!! já bych jim dal co proto....

Odesláno
4 flákač

odmítli odblokovat embosovanou kartu v KB jo??? to bych je hnal sviň....m krokem!!!! jakto že mi to udělali, za tejden jsem měl odblokováno. Přeci úroveň zabezpečení si volíš ty sám a ne oni tobě, jsou tu kvuli tobě, ne ty  kvuli nim!!! já bych jim dal co proto....

On flákač psal, že mu odmítli odblokovat kreditní kartu, což bych i pochopil (ale i tak by měl, jak říkáš, volit úroveň zabezpečení zákazník), ale spousta lidí nerozlišuje termíny kreditní a debetní karta, takže těžko říct, jestli to byla opravdu kreditka.

Odesláno
flákač psal, že mu odmítli odblokovat EMBOSOVANOU kreditku, tzn. s hlubotiskem - debetní !!! což považuju za bordel nejvyššího zrna...

Mícháš dva pojmy dohromady.

Jsou karty embosované a neembosavné (tj. s reliérfním písmem a s nereliéfním).

Pak jsou karty debetní a kreditní plus ještě charge karty a úvěrové. Když řekneš, že měl embosovanou kartu, neznamená to automaticky, že to byla debetní karta.

Odesláno

nevím, ale pokud jsem měl tu čest, tak vždy embosovaná karta měla povolený jistý debet, proč by se jinak jmenovala embosovaná??? a proč by nesla tu reliéfní ražbu? k čemu by pak byla???

Návštěvník Kamil
Odesláno
nevím, ale pokud jsem měl tu čest, tak vždy embosovaná karta měla povolený jistý debet, proč by se jinak jmenovala embosovaná??? a proč by nesla tu reliéfní ražbu? k čemu by pak byla???

Mám dvě embosované karty od různých bank a ani na jedné povolený debet nemám. Ten mám na jiných kartách, které ale embosované nejsou.

Hlavní rozdíl vidím v tom, že s embosovanou kartou jde platit v místech, která nejsou online a mají jen "žehličku" na karty. A co se mi líbí ještě víc, že když platím s embosovanou kartou online - třeba na pumpě nebo v supermarketu nemusím otravně potvrzovat platbu, zadávat PIN a znovu potvrzovat. Stačí se jen podepsat.:)

Odesláno

Mám dvě embosované karty od různých bank a ani na jedné povolený debet nemám. Ten mám na jiných kartách, které ale embosované nejsou.

Hlavní rozdíl vidím v tom, že s embosovanou kartou jde platit v místech, která nejsou online a mají jen "žehličku" na karty. A co se mi líbí ještě víc, že když platím s embosovanou kartou online - třeba na pumpě nebo v supermarketu nemusím otravně potvrzovat platbu, zadávat PIN a znovu potvrzovat. Stačí se jen podepsat.:)

Stručně&laicky:

neembosované - platby pouze on-line, vyžaduje se zadání PIN (Visa Electron, Master Card)

- některé obsahují i elektronický čip - Visa elektr. KB, Master Card Poštovní spořitelny aj. Obsluha musí při platbě "projet" čtečkou jak magnetický proužek karty, tak posléze využít i čip na kartě (zasunutí do čtečky). Je to bezpečnější druh platby.

embosované - plastická ražba, platby on-line i off-line (žehličkou), některé terminály mohou vyžadovat zadání PIN

Nezávisle na tomto se dělí karty dle toho, k jakému účtu jsou vydané (k charakteru účtu)

a) běžný účet, ať už se sjednaným debetem (kontokorentem - t.j. odsouhlasenou možností čerpat do mínusu), nebo bez - karty debetní, "bankokarta" a pod.

B) "kreditní účet" - účet, na kterém je nula a vy můžete jít do mínusu, obvykle veden souběžně s běžným účtem. Je to taková bianco půjčka, omezená určitou výší, k výběru peněz z této půjčky nebo přímo k platbě použijete "kreditní kartu", můžete čerpat postupně až do určité celkové výše, úvěr průběžně/nárazově splácíte a zároveň znovu ("revolvingově) si obnovujete postupně možnost opětovně čerpat finance, ovšem opět limitované celkovým rámcem úvěru.

• po měsíci...
Odesláno
Panove, lze zaplatit castku do 100 Euro pred tim nez zautorizuji ucet kodem z bankovniho vypisu? Dik!

pres paypal asi ne.. ale jestli mate nejake online bankovnictvi tak ten kod by mel jit vycist z vypisu ktere jsou onlajn.. aspon u kb to tak je

Odesláno
Panove, lze zaplatit castku do 100 Euro pred tim nez zautorizuji ucet kodem z bankovniho vypisu? Dik!

Ano, lze. Do vyčerpání celkové částky 100 Euro se člověk vůbec nemusí zabývat Enhanced módem účtu a platbou oněch 1.5 Euro. Stačí zřídit účet, připojit kartu a platit. V okamžiku, kdy by aktuální požadovaná platba celkových 100 Euro přesahla, systém platbu neprovede a upozorní na nutnost přechodu do Enhanced módu = zaplatit 1.5 Euro, ve výpise z banky najít u této platby 4místný kód, ten zadat jako potvrzení úspěšného převodu účtu na Enhanced (Validated) a je to :o)

Nicméně do celkové částky 100 Euro se onou validací člověk vůbec zabývat NEMUSÍ ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...