Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem při pravidelném brouzdání po hodinkách na tuto značku, zná ji někdo?

Zatím mi přijde (a doufám, že to tak je a zase zbytečně neplevelím), že to je normální swiss značka a ne nic typu Wohler apod. (chronomagácky nazváno "podvržený luxus").

stránky firmy zde

něco z nabídky a ceny zde

Odesláno (upraveno)

připadá mi trochu divné, že uvádějí ceny.... to nebývá u dražších hodinek tak moc zvykem... některé vypadají zajímavě, ale řekl bych že by to byla koupě drahého pouzdra s běžným kalibrem

Upraveno uživatelem budo
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Rozhodne to neni podvrzeny luxus, akorat proste nemaji takovou medialni masaz (a nevim jestli ta znacka jeste existuje). Je o nich zminka i v zahranicni publikaci o hodinkach, ktera vysla i u nas pod nazvem Naramkove hodinky od roku 1925 do dnes na strane 50. Jsou moc pekne.

Martin

Upraveno uživatelem Martin Susta
Odesláno

Jeste jeden prispevecek. Dalsi zminka v knizce 1000 hodinek strana 162. Firma vznikla roku 1924 v Pforzheimu v Nemecku pod nazvem Gengenbach a delala hlavne sperky. Hodinarska vyroba se pozdeji presunula do Svajcu do mestecka Biel a nynejsi jmeno ji dal navrhar Jean Marcel. Nyni sidli firma v Baden-Badenu. To je vse co jsem vystoural.

Martin

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...