Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych vás poprosit o radu s výběrem digitálek. Nejdřív anamnéza:

První pořádné digitálky jsem měl Timex Ironman. Bylo to kolem roku 2000. Naprosto mi vyhovovaly, ale ztratil jsem je.

Pak jsem si pořídil zase Ironmany. Nový typ měl otočnou lunetu a po zkušenestech musím říct, že byly příšerné. Naštěstí i v Timexu dostali rozum a přestali to dělat. Nevím, kam se nakonec poděly.

Před pár lety jsem zase pokukoval po nových digitálkách a zjistil jsem, že Timex změnil ovládání - tlačítka jsou Start/Lap a Stop/Reset. To mi nevyhovuje, radějí mám Start/Stop a Lap/Reset.

Tak jsem si pořídil Casia GShock. Musím uznat, že hodinky to jsou dobré, ale nikdy jsem si nezvykl na jejich svéráz (divné nastavování čehokoliv, osvícení apod.). Nedávno jsem je neprozřetelně půjčil synovi a ten si na ně očividně zvykl. Takže jsem zase bez digitálek.

Takže co bych vlastně chtěl:

• Odolné digtálky, žádné ručičky. Když chci ručičky, sáhnu po mechanikách.
  • Vodotěsnost minimálně na plavání.
  • Dobře čitelný displej.
  • Celoplošné osvětlení, noční mód (dokud něco mačkám, tak svítí)
  • Jednoduchá údržba - nejspíš plastové tělo a řemen plastový nebo gumový nebo tak něco.
  • Stopky s ovládáním tlačítky Start/Stop a Lap/Reset.
  • Stačí základní funkce = kalendář, časové zóny (nebo aspoň přestavění hodin bez vynulování sekund), stopky, timer, budík.
  • Celkově jsem spíš pro minimalismus, nepotrpím si na bezúčelné ozdoby (např. GShocky takhle mají po obvodu displeje 60 chlívků na sekundy a postupně tmavnou, aby se s celou minutou zase vypnuly.)
  • Orientační cenový strop je asi 3000 Kč,

Díky za rady,

zkuste aspoň nahodit, které firmy dělají něco slušného.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...