Filini Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Zdravim, mám velky ale velky problem. Tieto hodinky mam uz 3roky, neviem ake maju sklicko ale je poskrabane. To ale nieje taky problem ako skor to ze maju presnost tak +-10min na den. Neviem cim to moze byt. Rano ich nastavim podla TV a v priebehu dna (niekedy aj niekolko krat) su posunute +-5min , +-10min, +-15min stalo sa mi uz aj ze o hodinu ! Som z Bratislavy, no autorizovany servis pre Casio FastPlus je podla mna fraska. Otec mal Casio hodinky za asi 7000 5 rokov a zacali mu robit podobne chujoviny a tam mu povedali,ze je to zly modul takze ich moze zahodit. Ku Casio uz nemam doveru, no su pekne a dal som za ne cez 6000 tak ich nezahodim. Viete mi PROSIM poradit? Dakujem
odklizec Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Myslim, ze fakt neni nutne psat do vsech for Pokud nekdo bude vedet odpovi, ale nejjednodussi co muzes udelat (a co stejne budes muset udelat) je zanest je k hodinari. Sam si je beztak neopravis.
Filini Odesláno 16. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Asi mi nevies poradit dobreho hodina v bratislave, ze?
Blekota Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Asi mi nevies poradit dobreho hodina v bratislave, ze? dobry je kočar pri čumilovi v starom meste
Dynno Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 to BA-TUTTI: Mám Casio od roku 1992. Síce ich už teraz nenosím, ale môžem povedať, že ich odchýlka je cca 1 s za dva dni, ale nikdy mi neurobili takéto niečo ako Tebe. Najskôr by som tipoval na nedostatočný kontakt k napájaciemu článku. Môže sa stať, že pri prudkých pohyboch sa odpojí napájanie a práve preto sa hodinky oneskoria. No neviem si vysvetliť prečo by mali zrýchliť? To je viac ako podozrivé... žeby naviac energie?
Dynno Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Mimochodom v mojom prípade ide o model riadne deduškový oproti tým Tvojím. AQW-55
Filini Odesláno 17. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2006 A na kolko odhadujete taku obhliadku u toho Kočiara? Nie že dam 1000 korun aby sa len pozrel a dalsich 1000 aby ohol kontakt aby priliehal ) Diki
Blekota Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 A na kolko odhadujete taku obhliadku u toho Kočiara? Nie že dam 1000 korun aby sa len pozrel a dalsich 1000 aby ohol kontakt aby priliehal ) Diki to neviem ale da sa s nim dohodnut.. menil mi davno pradavno skrabnute zafirove sklo (pad z bajku) za nove zafirove na certinach a chcel za to 1500.. v prahe za to chceli 2000 ceskych
Filini Odesláno 18. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2006 Skusim sa zastavit ak budem mat cestu. Diki
Roman Šula Odesláno 19. května 2006 Nahlásit Odesláno 19. května 2006 Já měl hodinky Casio (digitální) zakoupené v roce 1991, teď je nosí syn. Odchylka byla nejdříve několik let stabilní +1s/3dny. Po více než deseti letech bez výměny baterie už byla odchylka +3s/1den, po výměně baterie se přesnost opět stabilizovala na původní hodnotě. Oceanus jsou quartz jestli se nepletu, takže tam může být na vině nejen zdroj, ale i třeba nějaká mechanická závada, ale z popisu není jasné, zda se vždy předbíhají nebo opožďují, mechanická závada může způsobit jen opožďování. Nízké napětí zdroje může způsobovat nižší stabilitu oscilací, obvykle se docházející baterka projeví předbíháním, ale nejsem si jist, zda to platí obecně.
Filini Odesláno 19. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. května 2006 Tak posledne tri dni mi "isli celkom dobre"... -3min/3dni , to je oproti 5-10min/den velke zlepsenie, neviem comu za to vdacim. Asi to bude vazne tym kontaktom. Ale vsimol som si ze je to vzdy nasobok 5min . Neviem na 100% ci sa posuvaju aj dopredu, vacsinou len spat. Ked pojdem do mesta hodinarovi, budem moc byt pri tom? Asi nie, ze?
Filini Odesláno 23. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. června 2006 Tak neverííím... za posledne 2 dni je to len -12s !!!! Ja viem, ze by to malo byt tak 4s/mes ale oproti tomu co to bolo predtym je to super Myslim, ze to ma nieco s teplotou. Mne, tatkovi aj kamaratovi to na Casiach robilo len v zime. Teraz uz som lenivy ist hodinarovi...alebo myslite, ze by mi zrovnal aj tie sekundy?
Filini Odesláno 11. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2007 takze po pol roku som sa odhodlal k hodinarovi pretoze uz definitivne zastali. Vymenil len baterku a funguju ťip-ťop. Mozno je to ale len docasne, kto vie meral presnost krystalu a bola 0,4s/den , co by bolo fajn. Uvidime
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se