Commander Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 Zdravím po delší době Takže jak jste mi říkali, baterka mě už nebaví. Moje první hodinky jsem si koupil po diskuzi zde Seiko Sportura SNA595. Myslím, že jsou pořád fajn a chci si je nechat na sport, moře, chatu a tak. Na denní nošení bych ale rád postoupil o stupínek výše, mechaniky mě začaly doslova fascinovat. Skoro "vážně" bych řekl, že jsem k nim dospěl Chtěl bych za ně dát do 1 000 USD, to je limit rozumu, pro mě to bude za hodinky palba, řekněme ale že 1 500 je absolutní strop. 100% požadavkyswiss made (chtěl bych nějakou "dospělejší+znělejší" značku, takže třeba ne Tissot)průhledné dýnko, nejlépe obě sklíčka safír (když jsou to ty mechaniky, tak se chci kochat)automatydesign hodný mladému elegantnímu muži . Jinak jsem trochu technofil a autofil (blázen do aut) takže spíše něco zajímavého, co má šmrncmax. 42 mmalespoň 50 m vodotěsnost (déšť a sprchu musí přežít)alespoň datum, stačí den v měsíci, den v týdnu lépe, nevím jestli si můžu dovolit nějaké komplikace... to víte že by to bylo super NE zlato, NE čtverec, NE ovál, NE kůže (tah ocel/kaučuk) Naprosto si uvědomuji, že jedny dokonalé hodinky na všechno neexistují, však taky už budou druhé Budu je nosit denně běžně, to je hlavní použití, neměly by vysloveně udělat ostudu v obleku. (na to ty Sportury už fakt nejsou) Konečně bych si dovolil pár tipů, nad čím uvažuji... - Oris WilliamsF1 Team Pointer Date Uvažoval jsem o nich už dávno, nakonec jsem koupil ty Sportury. Pořád se mi docela líbí, dělá se ocelový i kaučukový tah, takže možná bych to mohl i příležitostně prohodit a tím je trošku zkultivovat/zesportovnět. Jako + vidím i netradiční datumovku, přijde mi to minimálně zajímavé. Vadí mi ale trochu logo F1 Williams, který z neznámého důvodu na oficiálních fotkách není, v reálu je na deváté hodině. Cena cca 700 USD. - Forits B-42 OFFICIAL COSMONAUTS DAY / DATE Pro mě novinka, začínají se mi dost líbit, v reálu jsem je neviděl. Umí i den v týdnu. Myslím že i ty se dají sehnat s kaučukem. Průser je cena, která na ebay je cca 1 700 USD. Kdyby se daly do 1 500 tak móóžná, ale to je fakt maximum. P.S.: jaký je rozdíl mezi cosmo a marinemaster? Jenom otočná luneta, nebo i konsrukčně? Jinak abych trochu přiblížil co se mi líbí (úroveň snů) např. kolekce Zenith Defy eXtreme nebo nový Tagy Carrera RS No myslím, že už jsem toho nakecal dost. Vás samozřejmě chci požádat, když budete tak hodní, o pomoc s výběrem, tipy na konkrétní kusy, komentář k výběru, však víte, první mechaniky Předem díky!
Cyber Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 (upraveno) Marinemastery relativní novinka ( cca 3 roky? ), větší font, trochu jiný design. Pouzdro, funkce, WR, stejné - myslím. Oboje, jak Orisy, tak Fortisy jsou OK. Osobně bych volil Fortis. Hezčí antireflex ( subjektivně ), víc profi look, a možnost klasických řemenů, ať z kaučuku, nebo z čehokoli jiného, rozhodně lepší čitelnost v noci, a day-date. Oris má vlastní systém tahů, což mu myslím může škodit. Kdybych volil z téhle trojce, tak Marinemaster to vyhraje! Vitej v klubu pošuků :-) A pokud miluješ autíčka, a jedny hodinky jsou málo, tak máš zřejmě časem namířeno ke Carrerám. Upraveno 7. července 2008 uživatelem Cyber
Návštěvník YPO Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 vše podstatné už vypíchl Cyber - já bych vybral poslední obrázek už i proto,že ho mám právě na ruce - perfektní čitelnost díky obřím indexům a modrá superluminova svítí jak má tyhle sportovní Orisy s příslušností k F1 stáji mi přijdou jako reklamní hodinky a moc dlouho by mě to nebavilo
Commander Odesláno 8. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Díky za informacemi nabité komentáře! Oris má vlastní systém tahů, což mu myslím může škodit. Na druhou stranu se mi orig. tahy líbí a díky tomu systému dost dobře padnou na ruku, což mám vyzkoušeno. Ale je fakt, že Fortisy jsem na ruce neměl, takže budou třeba taky příjemný. ho mám právě na ruce tyhle sportovní Orisy s příslušností k F1 stáji mi přijdou jako reklamní hodinky a moc dlouho by mě to nebavilo Bezva, nemáš někde fotku, jak vypadají na ruce? Mají i Marinemaster průhledný dýnko? Souhlas s tím F1 Orisem, to logo mě tam taky štve. Nebýt tam, tak je to mnohem lepčejší. Jinak zatím, bez toho abych viděl ty Fortisy živě, mi přijdou zajímavější ty Cosmo, divery a letecký má kde kdo, ale aby mi někdo řekl že má kosmonautský to ne Jinak se vůbec, ba právě naopak, nebráním jiným tipům - Rozhodně nevybírám pouze z těchto!
Cyber Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Marinemastery mají v originálním provedení plné, ale zajimavé dýnko. Lze objednat jako doobjednávku dýnko se skleněným průhledem , ale je to myslím zbytečný nesmysl u těchto hodinek. Upraveno 8. července 2008 uživatelem Cyber
Návštěvník YPO Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 našel jsem jenom tohle, ale můžu něco vyrobit
Baker Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 tyhle sportovní Orisy s příslušností k F1 stáji mi přijdou jako reklamní hodinky a moc dlouho by mě to nebavilo Pokud vim, tak v nove kolekci tam uz to priblble logo neni. Ale jinak souhlasim, Fortisy jsou mnohem zajimavejsi.
Commander Odesláno 8. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Takže dneska jsem zašel do Koscomu a koukl na moje tipy: Fortisy moc pěkný, bál sem se že nebudou sedět, ale sedí super. K mému překvapení, prodavač který se mě ujal měl přesně ty co chci na ruce vlastní Dokonce na stejný obvod ruky, takže jsem je zkusil "fest". Akorát se člověk nesmí moc koukat vedle na chronografy, protože ty jsou ještě krásnější. Orisky jsem zkoušel potom, a přišly mi pak hrozně malý. Takže ty co Pointer Date zavrhuji. Nicméně tam měli Oris williams Official chronograph, a ty mi nepřijdou vůbec špatný! Jsou 44 možná i 45 mm, stojí +- to co Fortisy B-42 Day Date a mají chrono. Sedí supr. Co ale nemají, a co by mi teda asi vadilo, je absence vteřinovky. Proč jí tam k sakru nedali? A co na ně říkáte? na nic jiného zajímavého kromě Carrer jsem nenarazil. Upraveno 8. července 2008 uživatelem Commander
Baker Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 A co na ně říkáte? Taky jsem na nekde koukal a presne to co pises, bych neskousnul. Na tech hodinkach se nehybe vubec nic (pokud nepustis chronograf) a to vypada fakt divne.
lib Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Fortis Marinemastery mají i s Lunetou průměr 44. Přesně 42 mají B-42 Pilot Professional (dole vlevo): Spokojenost veliká. Antireflex z obou stran, takže někdy z určitých úhlů a za určitého osvětlení se zdá, že tam to sklo ani není. Přesnost +2-3 s/den. Nevím, jestli se dá vejít do 1.000 USD (kupoval jsem u nás v kamenném obchodě), ale někdy se člověk na nabídky na fóru (vlákno "Co je kde k dostání a za kolik") nestačí divit. Za pár stovek jsem dokoupil vodotěsný kožený řemínek a není problém jít do vody (200m WR). Můžu jedině doporučit. Škoda, žes před měsícem nechytil Ypův prodej nových B-42 Flieger Day/Date. Bylo to kolem 1.000 USD. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
rorda Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Pokud vim, tak v nove kolekci tam uz to priblble logo neni. Ale jinak souhlasim, Fortisy jsou mnohem zajimavejsi.Přesně tak, neni ...
Návštěvník YPO Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 A co na ně říkáte? pokud jsi zabředl do této cenové relace tak si kup tyhle Fortis a máš univerzální hodinky se sportovním parametrem (Oris až na pár vyjímek nemusím a všeobecně mi vadí tachymetrická stupnice na lunetě)
Commander Odesláno 8. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) pokud jsi zabředl do této cenové relace tak si kup tyhle Fortis a máš univerzální hodinky se sportovním parametrem (Oris až na pár vyjímek nemusím a všeobecně mi vadí tachymetrická stupnice na lunetě) Myslíš tyhle krásný za 3 000 USD? Btw je to fotkou, nebo opravdu mají modrou luminaci? Ta modrá vypadá neskutečně super! Jestli to jsou ony, tak to bohužel není moje cenová relace Jinak koukám na eBay těch Fortisů není zase tolik, je k tomu důvod? Upraveno 8. července 2008 uživatelem Commander
lib Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) pokud jsi zabředl do této cenové relace tak si kup tyhle Fortis a máš univerzální hodinky se sportovním parametrem (Oris až na pár vyjímek nemusím a všeobecně mi vadí tachymetrická stupnice na lunetě) Naprostý souhlas! Já blbec je kupoval se smetanovým ciferníkem o dost dráž (z list price 53k Kč uhádaná sleva na 43) ! Pokud ale máš důvod se v 5 ráno dívat, kolik je hodin, vezmi si smetanově bílý ciferník (viz fotka nahoře - vpravo). Tam není Luminova, ale Tritium. Upraveno 8. července 2008 uživatelem lib
lib Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Myslíš tyhle krásný za 3 000 USD? Btw je to fotkou, nebo opravdu mají modrou luminaci? Ta modrá vypadá neskutečně super! Jestli to jsou ony, tak to bohužel není moje cenová relace Jinak koukám na eBay těch Fortisů není zase tolik, je k tomu důvod? Někde jsem je v posledních 2 - 3 měsících viděl prodávat (nové) za cca 1.600 USD- Zkusím pohledat, ale opravdu nevím, jestli si vzpomenu, kde to bylo.
Návštěvník YPO Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Jestli to jsou ony, tak to bohužel není moje cenová relace vycházel jsem z těchto cen - luminace je zelená - modrou mají jenom marinemastery
Commander Odesláno 9. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2008 vycházel jsem z těchto cen - luminace je zelená - modrou mají jenom marinemastery Aha, ono v koscomu mají ty cenu Fortisů v porovnání s eBay dost dobře, prakticky vycházejí na ty samý peníze. Oris oproti tomu je o dost dražší - ty Oris Chrono jsou na eBay levnější než Fortis Cosmo, vyjdou na polovinu toho co ty Fortis Chrono.
Commander Odesláno 9. července 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Dneska jsem se byl podívat ještě jinde po hodinkách, až konečně v Planeu měli Fortisy. Možná jste trochu vycítili že se mi sice líbily, ale jako úplně odvařenej jsem z nich poprvé naživo nebyl. Každopádně na druhý pohled, bomba. Fakt super, strašně se mi líbí, navíc příjemná prodavačka co věděla o čem mluví je pochválila, její manžel pochválil, a zároveň drbla Orisky "když by to neměla říkat". Hezky na mě šla I bych je tam koupil, nestát 34 000... Měl jsem jinak na ruce jak Cosmonauty tak Marinemastery a vzal bych ty Cosmonauty. Přijdou mi čistčí. Tak teď už jen čekat a hledat až budou někde pod dvacet
Návštěvník YPO Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 buď kup něco na ebay, nebo požádej v Koscomu o slevu (ale pod 20t se v Koscomu stejně nedostaneš)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se