Apep Odesláno 27. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2008 Renovace probíhá, jen s tou korunkou bude asi trochu problém, pan hodinář ji nemá (tu originální). Z Pardubic mi poslali tenčí, je prý na Poljoty. Kovový tah, co mám, za 80,- (!) z Parexa, tam prý taky nepůjde, atypický nesymetrický tvar pouzdra. Tak zatím.
Apep Odesláno 8. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2008 Tak jsem si už hodinky vyzvedl, pan Bláha zatím udělal tu výměnu pouzdra, ručiček a korunky, kompletní vyčištění strojku zatím ale musí počkat, protože je tam vadná jedna součástka, nevím přesně jaká, jen vím, že kvůli ní je teď nefunkční jeden ze dvou systémků automatického nátahu. Tyhle hodinky prý mají, na rozdíl od jiných automatů, dvojí systém automatického nátahu. Pan Bláha to bude shánět a dá mi vědět. Další věc je ta korunka, jak je na fotkách vidět, není původní, z Parexa mi tenkrát poslali tuhle, jinou tam asi vhodnější neměli, pan Bláha taky originální ruskou nemá. Takže je to zatím řešeno takhle trochu provizorně (prý ale tahle korunka lépe těsní, než ta původní). Stejně bych asi tu původní korunku možmá mohl odrezivět a znovu nachromovat, někde tady ve fóru je podrobný návod, jak na to, jen si najít ten čas ... Uvidíme. I i těchto hodinek jsem už zavrhl kovový tah, s tímhle černým Mavexem vypadají lépe, co říkáte? Na pár fotkách, co sem teď dám, jsou Slavy společně s čerstvě renovovanými Glashutte (viz příslušné vlákno v sekci Německé hodinky). Možná bych mohl zkusit sehnat někde ještě jedny tyhle Slavy, na ty součástky, to by taky byla jedna cesta, jak problém řešit. Mějte se a díky za názory a případné rady :-)
Apep Odesláno 18. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2009 Tak jsem si už hodinky vyzvedl, pan Bláha zatím udělal tu výměnu pouzdra, ručiček a korunky, kompletní vyčištění strojku zatím ale musí počkat, protože je tam vadná jedna součástka, nevím přesně jaká, jen vím, že kvůli ní je teď nefunkční jeden ze dvou systémků automatického nátahu. Tyhle hodinky prý mají, na rozdíl od jiných automatů, dvojí systém automatického nátahu. Pan Bláha to bude shánět a dá mi vědět. Další věc je ta korunka, jak je na fotkách vidět, není původní, z Parexa mi tenkrát poslali tuhle, jinou tam asi vhodnější neměli, pan Bláha taky originální ruskou nemá. Takže je to zatím řešeno takhle trochu provizorně (prý ale tahle korunka lépe těsní, než ta původní). Stejně bych asi tu původní korunku možmá mohl odrezivět a znovu nachromovat, někde tady ve fóru je podrobný návod, jak na to, jen si najít ten čas ... Uvidíme. I i těchto hodinek jsem už zavrhl kovový tah, s tímhle černým Mavexem vypadají lépe, co říkáte? Na pár fotkách, co sem teď dám, jsou Slavy společně s čerstvě renovovanými Glashutte (viz příslušné vlákno v sekci Německé hodinky). Možná bych mohl zkusit sehnat někde ještě jedny tyhle Slavy, na ty součástky, to by taky byla jedna cesta, jak problém řešit. Mějte se a díky za názory a případné rady :-) Rád bych tu renovaci zase trochu popostrčil, nějak ten můj dotaz, jestli někdo neporadí, vyšuměl, v Parexu taky nic nevěděli, nic už k těmhle hodinkám nemají, tak se zkouším znovu zeptat tady. Nemáte někdo tyhle hodinky doma? Třeba nefunkční, možná by se tam ta součástka dala najít a použít? Nebo kalibr, který se k těmhle hodinkám používal - není použitý v nějakých jiných Slavách? Že bych se po nich začal dívat i jinde? Díky za každou radu, P.
ramon Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 (upraveno) Myslím že hodinky s tímto strojkem jsou na Aukru běžně k mání. Sice budou vzhledově asi jako ty Tvoje před renovací, ale s funkčním strojkem určitě najdeš. Pro jednoduchost každé SLAVY s ukazatelem datum den by měly mít strojek co potřebuješ. Můžeš si taky dát inzerát tady do sekce koupím a myslím něco seženeš. Upraveno 19. června 2009 uživatelem ramon
Apep Odesláno 19. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2009 (upraveno) Myslím že hodinky s tímto strojkem jsou na Aukru běžně k mání. Sice budou vzhledově asi jako ty Tvoje před renovací, ale s funkčním strojkem určitě najdeš. Pro jednoduchost každé SLAVY s ukazatelem datum den by měly mít strojek co potřebuješ. Můžeš si taky dát inzerát tady do sekce koupím a myslím něco seženeš. Díky, zkusím to i takhle PS: Vlastně, ono jich tam zase tolik není, už jsem tam pátral, dokonce jsem se kvůli tomu i na Aukru zaregistroval. Jsou tam většinou jen ty čínské ... Upraveno 19. června 2009 uživatelem Apep
haslermetra Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 (upraveno) protože je tam vadná jedna součástka, nevím přesně jaká, jen vím, že kvůli ní je teď nefunkční jeden ze dvou systémků automatického nátahu. Tyhle hodinky prý mají, na rozdíl od jiných automatů, dvojí systém automatického nátahu. Tím ,,dva systémky automatického nátahu"zřejmě myslí,že dotahování hnacích per se provádí při obou směrech otáčení rotoru prostřednictvím dvou volnoběžkových koleček-viz.obrázek,která ve vzájemné součinnosti plní funkci usměrňovače i odlučovače samonátahu.Je to asi nejslabší místo tohoto kalibru Slava 2427.Ne všechny slavy s dvojitým datem mají tento kalibr.Vyskytují se i s kalibrem 2428 kde je manuální nátah-a tam bys tu součástku nenašel.Ale není důvod k beznaději.Hodinky s tímto kalibrem se stále vyrábí.Jsou od 950 rublej.SLAVA shop. Všimni si,že každé s těch volnoběžek má po pěti kamenech,které nejsou započítány do počtu kamenů uvedeném na číselníku.Takže ve skutečnosti ty hodinky mají 37 komenů. Zvláštností tohoto kalibru je,že má dva paralelně řazené pérovníky. Upraveno 21. června 2009 uživatelem haslermetra
Apep Odesláno 22. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2009 (upraveno) Tím ,,dva systémky automatického nátahu"zřejmě myslí,že dotahování hnacích per se provádí při obou směrech otáčení rotoru prostřednictvím dvou volnoběžkových koleček-viz.obrázek,která ve vzájemné součinnosti plní funkci usměrňovače i odlučovače samonátahu.Je to asi nejslabší místo tohoto kalibru Slava 2427.Ne všechny slavy s dvojitým datem mají tento kalibr.Vyskytují se i s kalibrem 2428 kde je manuální nátah-a tam bys tu součástku nenašel.Ale není důvod k beznaději.Hodinky s tímto kalibrem se stále vyrábí.Jsou od 950 rublej.SLAVA shop. Všimni si,že každé s těch volnoběžek má po pěti kamenech,které nejsou započítány do počtu kamenů uvedeném na číselníku.Takže ve skutečnosti ty hodinky mají 37 komenů. Zvláštností tohoto kalibru je,že má dva paralelně řazené pérovníky. Díky za precizní vysvětlení toho problému, teď si taky ještě dodatečně vzpomínám, že mi pan hodinář taky říkal, že se ty hodinky momentálně sice "samonatahují", ale jen jedním směrem, něco jako že snad ten jeden pérovník je nefunkční, nebo tak nějak. Ještě jednou díky moc, P. PS: Ten odkaz si pamatuju, dokonce jsem ho měl ve složce "oblíbené", ale teď to nemůžu otevřít ("Internet Explorer cannot display the webpage"), ať dělám, co dělám. Uvažuju, že vypnu ty hlídací funkce ávégéčka ... PPS: Po malé úpravě v nastavení Exploreru se už stránka naruchnih chasov Slava otevřela Upraveno 22. června 2009 uživatelem Apep
afrikab Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Kdyz se tu zacal resit neduh techto ruskych automatu....ktery stojek je/byl podle vas z ruske provenience nejlepsi?
ramon Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 (upraveno) Tady jsou třeba jedny parádní. Uvidíme kam vyleze cena... http://www.aukro.cz/item667172795_sbirkova...s_datumkou.html Upraveno 22. června 2009 uživatelem ramon
Apep Odesláno 26. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2009 (upraveno) Díky za precizní vysvětlení toho problému, teď si taky ještě dodatečně vzpomínám, že mi pan hodinář taky říkal, že se ty hodinky momentálně sice "samonatahují", ale jen jedním směrem, něco jako že snad ten jeden pérovník je nefunkční, nebo tak nějak. Ještě jednou díky moc, P. PS: Ten odkaz si pamatuju, dokonce jsem ho měl ve složce "oblíbené", ale teď to nemůžu otevřít ("Internet Explorer cannot display the webpage"), ať dělám, co dělám. Uvažuju, že vypnu ty hlídací funkce ávégéčka ... PPS: Po malé úpravě v nastavení Exploreru se už stránka naruchnih chasov Slava otevřela V Parexu prý mají spoustu náhradních dílů na tenhle kalibr, chtějí ale přesný název dílu, co chci - já to nevím, na pana Bláhu ve Vysočanech momentálně nemůžu najít telefon, mám rozepsaný e-mail do Parexa a za půl hodiny musím vypadnout z práce, na dnešek nemám "povolenku" tu zůstat přes čas ... Takže to asi budu muset odložit na příští týden. Pokud by si tohle ale přečetl všechno nějaký z místních mistrů hodinářů, tak by mi třeba poradil? Díky Upraveno 26. června 2009 uživatelem Apep
Apep Odesláno 26. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. června 2009 18.26: Vypínám stroje a mažu domů, příjemný víkend všem, příští týden to všechno dořešíme
Apep Odesláno 29. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2011 Tak pokračování renovace úspěšně probíhá, akorát bych potřeboval na tyhle hodinky (kalibr Slava 2427) jiný datový kroužek, ten můj je prý dost poničený - nemá ho někdo navíc? Díky moc
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se