Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den.Nevím zda jsem zvolil to správné místo,pokud ne,prosím smazat či přesunout.V80.létech kdy otec pracoval u plavby a tudíš jezdil pracovně do

západního německa si tam pořídil tyto Orienty.Čas se na nich docela podepsal,především na sklíčku.Ve všech hodinářství ve městě Děčín mu sdělili,že není problém sklíčko vyměnit,ale že si ho musí obstarat,prostě takové k mání není..Tudíž bych vás chtěl poprosit o radu,kde je možno sklíčko sehnat,vyrobit apod.Průměr pouzdra 36mm,sklíčka30mm..jo a nové hodinky otec nechce..Děkuji romanm

post-1922-1217434181.jpg

post-1922-1217434219.jpg

Odesláno
Dobrý den.Nevím zda jsem zvolil to správné místo,pokud ne,prosím smazat či přesunout.V80.létech kdy otec pracoval u plavby a tudíš jezdil pracovně do

západního německa si tam pořídil tyto Orienty.Čas se na nich docela podepsal,především na sklíčku.Ve všech hodinářství ve městě Děčín mu sdělili,že není problém sklíčko vyměnit,ale že si ho musí obstarat,prostě takové k mání není..Tudíž bych vás chtěl poprosit o radu,kde je možno sklíčko sehnat,vyrobit apod.Průměr pouzdra 36mm,sklíčka30mm..jo a nové hodinky otec nechce..Děkuji romanm

Mám stejné hodinky, padne tam normální plastové sklo, cena 50,- s výměnou.... asi bych ještě jedno doma našel, ale chtělo by to změřit opravdu přesně..., ale upřímně hodinář, který nemá tyhle sklíčka asi nestojí za návštěvu... jinak teoreticky by se tam dalo vybrousit i skleněné, ale to už je docela práce, které má smysl jen když není vhodný rozměr.

Odesláno

Děkuji za info,otci sdělili,že to je nějaké spešl sklíčko,nějak otočené..ještě to případně zkusím v jiném městě..Nebo kolik by asi tak bajvočko vyšlo vybrousit třeba minerální sklíčko?možná by to za to stálo,otec k nim má asi poněkud sentimentální vztah(pořídil je za komančů na západě)..

Odesláno (upraveno)
Děkuji za info,otci sdělili,že to je nějaké spešl sklíčko,nějak otočené..ještě to případně zkusím v jiném městě..Nebo kolik by asi tak bajvočko vyšlo vybrousit třeba minerální sklíčko?možná by to za to stálo,otec k nim má asi poněkud sentimentální vztah(pořídil je za komančů na západě)..

No kontaktuj například tohoto prodejce na Aukru http://www.aukro.cz/item409480943_nova_nep...na_hodinky.html dohodni se na rozměru třeba najde stejný rozměr. Cena za kus bývá cca 70,- protože nebude pasovat zámek bude se muset vlepit, ale to není celkem problém. Jediné co je třeba ověřit, je to , že tak malé vyklenutí bude stačit k tomu aby nedřely ručičky, To ověříš snadno po vyloupnutí původního skla. Nebude-li velikost vhodná musí se zabrousit. Buď to někdo umí nebo třeba v každé optice ti to vybrousí.

PS: uvědom si prosím, že kompletní hodinky ( Orienty nebo obdobné Seiko 5 ) jde koupit na Aukru i za 500,- korun a méně, takže zvaž efektivitu počínání.

Jinak můžeš kontaktovat i nějaký servis Orient, skla pokud vím mají, ceny bývají cca 100-150 + výměna, třeba http://www.taktik.wz.cz/

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Jsem si vědom,že cena opravy může přesáhnout hodnotu samotných hodinek,ale jak jsem řekl,otec bude mít pravděpodobně větší radost z opravených hodinek,které nosí na ruce přes dvacet let a jsou součástí jeho "kariéry",než z nově pořízených..ten servis v Benešově mám po cestě,tam se zastavím pravděpodobně osobně..Díky moc

Odesláno
Jsem si vědom,že cena opravy může přesáhnout hodnotu samotných hodinek,ale jak jsem řekl,otec bude mít pravděpodobně větší radost z opravených hodinek,které nosí na ruce přes dvacet let a jsou součástí jeho "kariéry",než z nově pořízených..ten servis v Benešově mám po cestě,tam se zastavím pravděpodobně osobně..Díky moc

Třeba tady je 297 http://www.aukro.cz/item405440743_10kusu_sklicek_ruzne.html

a tady 301 http://www.aukro.cz/item410122585_10kusu_sklicek_ruzne.html

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...