Kristian.nov Odesláno 23. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2023 Tak jsem se pustil do opravy, na Aukru vydražených, Seiko 0439. Nejdou dva segmenty displeje, jinak je vše ok. Ten modul je tak zajimavej, že jsem udělal pár fotek pro ty, kdo s ním neměli zatím co dočinění. Hlavní rozdíl od standardu je asi v napojení kontaktů k displeji. A v tom taky můj problém. Žádná gumička, ale kovové hroty na jedné straně "nabodnuté" na kontakty displeje a na druhé tlačené plýšky, které slouží jako pružiny a zároveň jsou součástí obvodu. Mimochodem, žádný tištěný spoj, kontakty jsou vedeny právě plýšky Jediný tištěný spoj je na skle, na kterém je i čip a to je rovnou spojeno i s displejem. No, zatím nemám úspěch... Kontakty i hroty jsem klasicky očistil, ale tím to nebude. Modul je krásně čistý. Buď musím nějak zvýšit tlak na hroty a nebo nějak nanést víc materiálu na kontakty... A nebo je špatnej displej. Někdo nějaký nápad nebo zkušenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 24. března 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 Podle mě to bude displejem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 Mozna to bude preruseny uz mezi displejem a tou deskou.Poradne to prohlidni lupou primo u toho sklicka a ty desky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 Hmm večer doma prozkoumám. A pokud to bude ono, můžu to zkusit opravit lakem? Pajet se tam dát nebude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 (upraveno) Na ten lak jsem zvedav, jestli se da vysledovat ktera cesticka na skle vede k onomu segmentu a lak bude schopny prenest signal na naparene kontakty na skle. Manual jsi asi videl... tam k tomu jen "vymena" ? Upraveno 24. března 2023 uživatelem akai link Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 V 4. 3. 2023 v 9:50, Kristian.nov napsal: No možný to je. Ale jak píšeš, vteřinovka šlape bez chyby... Co se dá dělat, starý hodinky no:-) Pokial viem každa ručička je na inej "trubičke". Mohlo by to byť že su uvolnene a sekundovka je v poriadku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 Před hodinou, akai napsal: Na ten lak jsem zvedav, jestli se da vysledovat ktera cesticka na skle vede k onomu segmentu a lak bude schopny prenest signal na naparene kontakty na skle. Manual jsi asi videl... tam k tomu jen "vymena" ? Jojo, tenhle manuál jsme včera "studoval":-) Legrace je, že výměna displeje, znamená výměnu i celého čipu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 Jestli se na to misto dostanes,tak lak by fungovat mohl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 24. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2023 před 4 hodinami, Kristian.nov napsal: Jojo, tenhle manuál jsme včera "studoval":-) Legrace je, že výměna displeje, znamená výměnu i celého čipu... před 2 hodinami, bleriot11 napsal: Jestli se na to misto dostanes,tak lak by fungovat mohl. Skoda, ze namaj rozpis jako u jinych -treba 9100... Aby jeden vedel kam presne se dostat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 25. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2023 Pod lupou se mi i podařilo najít kam nefunkční segmenty vedou, u spoje se sklem to vypadá neporušené. Těch kontaktů na připojení desky je tam pouze šest + asi zdroj. A vedou do čipu a z čipu to vede na pevno do displeje... Podle mě to bude neopravitelné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 25. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2023 Tak tady tezko radit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 1. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2023 Chlapci hlasim obrovsky uspech a verim, ze to pomoze aj dalsim, co maju doma nefunkcne Casio Flip Top IA-1000. Nedalo mi to a prisiel som na to, preco vacsinou po vymene baterky umru a kedze nemaju AC, tak sa to pripisuje tomu. Ja som prisiel na jednu achillovu patu. Je to minusovy kontakt na baterku. Je na takom pasiku a konci uhlikovym kontaktom. Presne tento koniec casom zvetra a uhlik zmizne. Pomoze sa tomu aj akoze cistenim komtaktov pred vlozenim novej baterky. Dnes som sa ho snazil opravit. Vobec sa mi nedarilo, koli materialu, z ktoreho je ten kontakt. Po dlhej snahe a nervoch v koncoch, som pouzil vodivy lak a uspech sa dostavil.Dufam, ze to video pojde spustit. IMG_7792.mov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 10. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2023 Mne se tento ↑↑↑ sice netyka , ale je super ze se zde o takoveto postrehy a tipy podelis s ostatnimi. Ja bych se zeptal zda nekdo nevi (asi nejspis Gombo ty..)) jak se dostat dovnitr - vytahnout korunku. Chtel bych zkusit vylepsit citelnost/vycistit LCD u techto 9011 ... Zde Gombo detaily... -kde je kouzelne PUSH jsem nenasel... (uvedls oznaceni modulu na zaklade zadosti nad tvym prispevkem tenkrat; a ted jsem diky tomu dohledal = perfekt) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Neobjeví se tam to "push" až když povytáhneš korunku na seřízení? Do té doby je schovaný pod ostatními součástkami. Mám doma jedny nefunkční a myslím, že sem je rozebíral. Večer se podívám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Co zkusit tuhle páčku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Ano, teď jsem to doma rozebral a je to ta páčka co označil rmx. Musíš ji zmáčknout dolů a vytáhnout korunku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 Supr, dikec obema. Uz si s tim hraju... Musim nejak udelat znovu polarizacni... To zabarveni stribrne odrazne nahrazovat nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 před 1 hodinou, akai napsal: Supr, dikec obema. Uz si s tim hraju... Musim nejak udelat znovu polarizacni... To zabarveni stribrne odrazne nahrazovat nebudu. Zdravim, kde zoženiem takú fóliu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 11. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2023 treba zde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se