CzechJoker Odesláno 6. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2008 (upraveno) Právě jsem se vrátil z pošty, kde na mě čekal balíček s novým přírůstkem - Seiko Premier Perpetual Calendar. Po této komplikaci jsem dlouho toužil a když už na ni nenašetřím v mechanické verzi, tak přišel na řadu quartz. Protože je už na focení docela tma, postnu jen první fotky, později doplním více info a snad lepší obrázky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. PS: na fotkách je ještě nějaký pacifický čas; potěšitelné je, že datum je nastavené už z továrny... Upraveno 6. srpna 2008 uživatelem CzechJoker
lib Odesláno 6. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2008 (upraveno) Právě jsem se vrátil z pošty, kde na mě čekal balíček s novým přírůstkem - Seiko Premier Perpetual Calendar. Po této komplikaci jsem dlouho toužil a když už na ni nenašetřím v mechanické verzi, tak přišel na řadu quartz. Protože je už na focení docela tma, postnu jen první fotky, později doplním více info a snad lepší obrázky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. PS: na fotkách je ještě nějaký pacifický čas; potěšitelné je, že datum je nastavené už z továrny... Jak jsi přenastavoval čas a datum? Na fotkách po vybalení je 1 hod. odpoledne nebo ráno 6.8. Na japonské straně Pacifiku je o x hodin víc. Točil jsi zpět přes půlnoc? Líbí se mi. Gratulace! Upraveno 6. srpna 2008 uživatelem lib
DavidC3 Odesláno 7. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2008 Opravdu moooc hezké! Tak gartuluji a bud na ně opatrný :-)
CzechJoker Odesláno 7. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2008 Jak jsi přenastavoval čas a datum? Na fotkách po vybalení je 1 hod. odpoledne nebo ráno 6.8. Na japonské straně Pacifiku je o x hodin víc. Točil jsi zpět přes půlnoc? Líbí se mi. Gratulace! Jenom jsem je posunul, zatím jsem nepochopil návod na nastavení toho kalendáře...
CzechJoker Odesláno 7. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. srpna 2008 Takže připojuji několik dalších informací. Seiko Premier Perpetual Calendar SNQ005P1 Kalibr 6A32 (quartz), safírové sklíčko, černý ciferník. Nerezové pouzdro o průměru 42 mm přes korunku, tloušťka 10 mm. Kožený pásek s motýlovou sponou. Udávaná životnost baterie 4 roky, přesnost +/- 20 vteřin za měsíc. Hodinky jsou velmi precizně vyrobené, jak je u Seiko zvykem. Již z výroby je nastavené správné datum, což (velmi výrazně) zjednodušuje jejich prvotní nastavení. Osobně je pro mě velkým překvapením zpracování ciferníku, který není plochý, ale plastický. Na distančním kroužku mezi sklíčkem a ciferníkem jsou v místech hodinových indexů římské číslice, vlastní hodinové indexy jsou trapézového tvaru, horní hrana je leštěná s nepatrnými podélnými drážkami, boční fazetky jsou pouze leštěné. Mezi hodinovými indexy jsou natištěny minutové značky. Na okraji vnejšího okruží je lesklá hrana, přes kterou hodinové indexy lehce přesahují. Střední část ciferníku je matně černá s vodorovnými a svislými linkami, logem Seiko a označením typu. Ve spodní části ciferníku je kovový datový rámeček, přichycený dvěma šrouby. Aktuální datum je uprostřed a pro méně chápavé je nad ním malinká šipečka. Ručičky hodinek tvarově korespondují s indexy, jsou plastické a leštěné. Hodinky jsou navzdory malému průměru celkem masivní. Velká korunka na pozici 3 je chráněna dvojím osazením. Tlačítko na pozici 2 slouží k ovládání hodinek v režimu kontroly a nastavování aktivního data. Hodinky jsem zakoupil na 21jewels.com, doba dodání cca 10 dnů. Navzdory uvedené informaci byly dodány v originální krabičce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na závěr srovnání s Archimede Pilot Chrono Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lib Odesláno 7. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2008 Jenom jsem je posunul, zatím jsem nepochopil návod na nastavení toho kalendáře... Myslel jsem tím tohle: Pokud je v Japonsku 1 h. odpolene 6.8., u nás je (např.- nevím to jistě) 7 h. večer, ale 5.8. Kdybys chtěl posouvat po směru hod. ručiček z 1 na 7, dostal by ses k půlnoci dřív, než by byla půlnoc = změna data v Japonsku. Pokud jsi posouval proti směru hod, ruček, mohlo by to být v pořádku. Pokud Ti datum sedí, zamená to, žes nepřetáčel přes půnoc. U věčného kalendáře bych asi pář desítek minut přemýšlel, jak si čas přestavět. Jestli Ti překlápění data sedí správně, měls asi celkem štěstí. No, je to vlastně 50 na 50.
CzechJoker Odesláno 8. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna 2008 Jo, datum sedí. Měl jsem štěstí.
CzechJoker Odesláno 9. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna 2008 Už se na hodinky dívám čtyři dny a i když jsou moc pěkné, nějak mi na ruce nesedí Asi jsem až příliš závislý na mechanickém tikání, a to jsem si myslel, že to překonám a vyléčím se
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se