Czechgun Odesláno 15. prosince Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince před 41 minutami, brba napsal: Si obdivuhodný človek . Ťahať to do absolútnej dokonalosti ... Vytvoril si niečo , na čom pracujú silné značky roky . Mali by chodiť k tebe na exkurzie . Hoci tvoj koncept nie je moja šálka kávy , potichu ťa sledujem od začiatku , od prvých hodiniek . Tu už " klobúk dolu " nestačí . Neviem nájsť slová na obdiv k tvojej práci , odhodlaniu , zanietenosti ... proste je to úžasné , čo si dosiahol . Děkuji před 8 minutami, Beardedscape napsal: Je to škoda, těšil sem se, ale co se dá dělat. Člověk míní Carbon mění… Ta tvá pečlivost a preciznost se Ti nemůže vyplácet Spíš by se fakt nevyplatilo to nechat být a spoléhat na štěstí že člověk bude málo točit korunkou... 3
Czechgun Odesláno 16. prosince Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince Máme vzorky vložek ke korunce a vypadá to dobře. K tomuhle tématu natočím ještě krátké video protože je fakt mazec co vše se nám za týden povedlo. Dnes přidám jen fotku části formy. Nástrojař má smysl pro humor Tohle je jedna strana kde je vtok a také můžete vidět devět jednotlivých dutin pro vložky na korunky. 1
Czechgun Odesláno 16. prosince Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince (upraveno) Co je lepší? Tritium, nebo luminiscence? Fotky mluví za vše. Hodinky Seiko jsem měl celý den na ruce, zatímco PROVOKE ležely v šuplíku. Na první fotce jsou hodinky přesně tak, jak jsem je vzal. Ano jsou tam oboje . Na druhé fotce jsou hodinky vyfocené s bleskem. Na třetí fotce je jejich vzájemné porovnání po nasvícení. Upraveno 16. prosince uživatelem Czechgun 1
Beardedscape Odesláno středa v 09:29 Nahlásit Odesláno středa v 09:29 Nešlo by přidat jednu trubičku do lunety? Taková luneta 2.0 1
Czechgun Odesláno středa v 12:35 Autor Nahlásit Odesláno středa v 12:35 před 3 hodinami, Beardedscape napsal: Nešlo by přidat jednu trubičku do lunety? Taková luneta 2.0 Už jsem nad tím také přemýšlel. Ale protože na nic takového není kapacita je to teď odložené na neurčito.
Czechgun Odesláno středa v 12:36 Autor Nahlásit Odesláno středa v 12:36 Natočil jsem krátké video k problému který jsem teď řešil. 1
Beardedscape Odesláno středa v 12:55 Nahlásit Odesláno středa v 12:55 (upraveno) před 22 minutami, Czechgun napsal: Už jsem nad tím také přemýšlel. Ale protože na nic takového není kapacita je to teď odložené na neurčito. Proto říkám 2.0, jelikož si říkal, že půjdou lehce vyměnit může si ji člověk pak dokoupit a vyměnit. Takže víš jak, až se budeš jednou nudit (třeba mezi svátky)… Upraveno středa v 12:58 uživatelem Beardedscape 1
Czechgun Odesláno čtvrtek v 07:18 Autor Nahlásit Odesláno čtvrtek v 07:18 Pomozte nám navrhnout hodinky Když se mi „povedlo“ vytvořit tenhle ciferník, bylo hned jasné, že ho rozhodně nevyhodím. A dnes ráno přišel nápad. Mám na dílně datový věnec bez čísel, takže na něj můžeme dát úplně cokoliv. Pojďte mi pomoct vymyslet 31 vtipných a originálních nápisů nebo obrázků. Téma je jasné – cesta domů z hospody nebo z festivalu. Prostě párty. Každý den jiný stav mysli Své návrhy pište do komentářů. Ty nejlepší vybereme a dostanou se přímo na hodinky. Stejně tak můžete navrhovat barvy ručiček. Těším se na vaše nápady Hodinky pak prodáme a výtěžek půjde na nějakou dobrou věc. 1 1 2
OndraPod Odesláno čtvrtek v 15:24 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 15:24 FBULLIQQUONSSIBE HYBRICC CARBON FIBBRE Leda že bys k tomu dodělal i rozdvojený ručičky a vteřinovku 1
Czechgun Odesláno pátek v 07:43 Autor Nahlásit Odesláno pátek v 07:43 Konec roku a další díl nepravidelného „blogu“: Jak jsem se rozhodl stát výrobcem hodinek Přichází konec roku a s ním ideální čas na další – a zatím poslední – díl mého nepravidelného „blogu“ o tom, jak jsem se rozhodl stát výrobcem hodinek. Bude to shrnutí uplynulého roku, zpětný pohled na to, jaký z něj mám pocit, a taky krátký náhled na to, co nás čeká dál. Tenhle rok byl masakr. Možná jsem to nikdy veřejně neřekl, ale před rokem padlo zásadní rozhodnutí: prodat předchozí projekt a jít naplno do výroby hodinek. Přijít s novým, lepším modelem. V režimu vše nebo nic. Prodejem projektu jsem si definitivně zavřel pomyslná zadní vrátka. Po novém roce jsem začal přemýšlet, jak to celé uchopit. Cíl byl jasný: nové hodinky a úspěšná kampaň. Neúspěch by znamenal konec. Definitivní. Návrat do práce. v šest ráno jsem zveřejněním kampaně vsadil úplně všechno na jednu kartu. Byl jsem fakt nervózní. Kampaň dopadla skvěle, ale už tady jsem udělal svou první chybu. Pořád jsem si myslel, že to všechno zvládnu sám. Občas mi někdo říkal, že je to nesmysl, ale nechtěl jsem to slyšet. A pak přišel mail z televize s pozvánkou do investorské reality show. První zasazené semínko myšlenky, že by možná šlo věci dělat jinak. To ale ještě pár měsíců zrálo. Mezitím jsem si prošel castingem (zajímavá zkušenost) a postupně jsem došel k závěru, že to dělám špatně. Že není možné tohle zvládnout sám. Účast v TV jsem nakonec odmítl. Zpětně to považuji za dobré rozhodnutí. Myslím si, že jsem byl vybrán spíš jako náhradník, a hlavně – tam vlastně nikdo moc nezajímáte. Cílem je dobrá show, ne váš projekt. Jediné pozitivum byl ten první mail, který spustil řetězec dalších událostí. S tím vším přišly i pochybnosti. Najednou je to větší zodpovědnost. Je projekt dostatečně silný? Bude fungovat dlouhodobě? Budu mít na výplaty? Zvládnu to? Kde seženu hodináře? Kde bude dílna? Otazníků bylo hodně. Ale já jsem tak trochu střelec, takže jsem do toho šel po hlavě – naplno. Pak už to šlo rychle. Nová dílna, první zaměstnanec… a už to nešlo zastavit Když se na to dívám zpětně, měl jsem to udělat dřív. Zbytečně jsem ztratil čas. O samotné výrobě dnes psát nechci. Jsem hrdý na to, co se nám povedlo. Během deseti měsíců jsem se musel naučit obrovské množství věcí a bez lidí, se kterými spolupracuji, bych to nikdy nezvládl. Zároveň jsem ale spoustu věcí brutálně podcenil. Po prvním modelu jsem si začal až příliš věřit – a to byla obrovská chyba. Náročnost nových hodinek je klidně trojnásobná. Jen dýnko s kompenzátorem a baterií je masakr. Problémů bylo nepočítaně. Pevný rozpočet, termíny, které protekly mezi prsty, a každá maličkost mohla znamenat konec projektu nebo extrémně drahou chybu. Tvrdá škola. Tady člověk nejde domů s prázdnou hlavou – tohle řešíte 24/7. Teď jsme s vývojem na konci, všechno funguje a po novém roce konečně začneme posílat. Zpoždění beru jako své největší selhání. Velká část jde za mnou – kvůli přehnanému sebevědomí a představě, že všechno zvládnu sám. A co nás čeká dál? Bude toho hodně. Po novém roce se naplno pustíme do vývoje vlastního řemínku a spony. Průběžně zlepšujeme montáž, aby byla co nejplynulejší. Posílíme tým – od ledna přijde posila na vyřizování objednávek a komunikaci se zákazníky, nejdřív na výpomoc, od konce února naplno. Chci také posílit tým o dalšího hodináře. Byl u nás na stáži, vzájemně to funguje, a až dodělá školu v druhé polovině roku, nastoupí. Moje stará věta „nechci firmu a nechci zaměstnance“ je dnes už spíš k smíchu Tohle všechno bylo možné jen díky vaší podpoře. Tenhle projekt na Chronomagu začal a upřímně si myslím, že bez něj by vůbec nevznikl. Díky za důvěru, podporu, trpělivost a všechny podněty. Čeká nás ještě spousta práce a sám netuším, kam to celé povede. Po zkušenostech z letošního roku si netroufám hádat. Jedno ale vím jistě: hodinky PROVOKE budou i nadále vyráběny skutečně v České republice a ve spolupráci s českými dodavateli. Přeji všem členům Chronomagu krásné vánoční svátky a šťastný nový rok. My jdeme perfektně uklidit dílnu a pak máme do konce roku volno. Mezi svátky se úplně odstřihnu od internetu a budu se věnovat rodině – i oni to se mnou měli letos těžké. 11 2 5
DarylVanHorne Odesláno včera v 08:35 Nahlásit Odesláno včera v 08:35 (upraveno) @Czechgun Tímto ti chci poděkovat za sdílení tvé úžasné cesty. Bylo neskutečně zajímavé sledovat začátky a konec sladká odměna - Mikro Praha, kde jsem hodinky PROVOKE mohl poprvé vidět naživo a osahat si je. Velká gratulace k finálnímu produktu, který působí dotaženě, vyváženě a navíc je za překvapivě rozumnou cenu. Nedovedu si představit to úsilí, které tento projekt musel stát, a to mám představivost výbornou. O to více kvituji tvé posty zde na fóru, kterými vše krok po kroku komentuješ. Už to tu za tu dobu píšu poněkolikáté, ale nemohu si pomoci - velká gratulace a držím palce, aby se značka PROVOKE chytila a mohla pomalu rozšiřovat portfolio. Přeji pohodové prožití vánočních svátků a do roku 2026 hodně úspěchů nejen s hodinkami, ale především v osobním životě. Upraveno včera v 08:36 uživatelem DarylVanHorne 3
DarylVanHorne Odesláno včera v 14:19 Nahlásit Odesláno včera v 14:19 (upraveno) V 18. 12. 2025 v 8:18, Czechgun napsal: Pojďte mi pomoct vymyslet 31 vtipných a originálních nápisů nebo obrázků. Téma je jasné – cesta domů z hospody nebo z festivalu. Prostě párty. Nechci být za skeptika, ale upřímně - není na to to datové okénko moc malé? Konkrétně tedy na obrázek - napadlo mě použít emotikony a vybrat nějakou sadu, která by odpovídala tvému zadání. Ale v tomto případě (a vlastně i jakéhokoliv obrázku) mám pochybnosti, zda to nebude příliš titěrné Jaký je vnitřní průměr datového okna? Pokud bych měl pravdu, šlo by to obejít pomocí Haute Horlogerie komplikace, kterou miluje Rolex - instalace lupy Upraveno včera v 14:21 uživatelem DarylVanHorne
PBone Odesláno včera v 14:22 Nahlásit Odesláno včera v 14:22 Já bych se raději soustředil na dodání hodinek z HITHITu 1
Czechgun Odesláno včera v 20:25 Autor Nahlásit Odesláno včera v 20:25 před 6 hodinami, DarylVanHorne napsal: Nechci být za skeptika, ale upřímně - není na to to datové okénko moc malé? Konkrétně tedy na obrázek - napadlo mě použít emotikony a vybrat nějakou sadu, která by odpovídala tvému zadání. Ale v tomto případě (a vlastně i jakéhokoliv obrázku) mám pochybnosti, zda to nebude příliš titěrné Jaký je vnitřní průměr datového okna? Pokud bych měl pravdu, šlo by to obejít pomocí Haute Horlogerie komplikace, kterou miluje Rolex - instalace lupy Sice se to nezdá ale vejde se tam toho dost. před 6 hodinami, PBone napsal: Já bych se raději soustředil na dodání hodinek z HITHITu To je samozřejmě priorita, tohle je spontánní nápad který dotáhneme až bude někdy volněji a sesbirame nápady na datumovku.
Czechgun Odesláno před 15 hodinami Autor Nahlásit Odesláno před 15 hodinami Do 5. 1. 2026 máme dovolenou. Na zprávy, e-maily i komentáře odpovíme po návratu. Díky za pochopení a užijte si svátky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se