watchboy Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Ahoj všem,mám takový malý problém. Cca před 3 měsící jsem zakoupil formálnější hodinky zejména do práce Longines Lyre, kupoval jsem u AD jako nové s tím že když jsem je kupoval tak jsem hned poté zkoušel přesnost strojku a vycházelo mi cca +3s denně, což mi přišlo v pohodě. Nicméně teď po 3 měsících užívání jsem zkusil přesnost strojku podruhé a nestačil jsem se divit. Za týdení měření jsem naměřil odchylku někdy i +8 až 13s denně, což už mi v pohodě úplně nepřijde.Chci se zeptat jestli někdo něvíte čím by to mohlo být?Předem díky za postřehy. zdroj:koscom.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Je to oka, strojcek sa zabehol. Pokial ta odchylka bude stabilna v ramci tolerancie udavanej vyrobcom, tak si to mozes nechat vyladit na svoje naklady.Pokial by isli mimo udavanej tolerancie, tak reklamacia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Výkyvy v přesnosti 5s denně nejsou úplně běžné, nechal bych je přeměřit na vibrografu, tam se problém ukáže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Věnoval bych se sledování přesnosti důkladně. Aspoň dva týdny.Potom je možné vynášet soudy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watchboy Odesláno 29. února 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2020 Sledoval jsem, a dospěl jsem k zvláštním výsledkům, např. jeden den je to +2s/den a následující den je to 13s./den, což mi prostě přijde zvláštníVýsledky měření denně: +8s., +2s., +3s., +4s., +7s., +6s., +8s., +4s., +6s., +4s., +8s., +13s., +2s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 29. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2020 Odkladanie hodiniek na rozne sposoby tiez ovplyvnuje presnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 29. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2020 Watchboy: přesnost ovlivňuje poloha, typ nošení a teplota. Ideálně je potřeba měřit se stejným natahem, ve stejné poloze a teplotě. Ty popsané výkyvy i při běžném nošení jsou špatně, strojek není evidentně v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.