Cyber Odesláno 14. září 2008 Nahlásit Odesláno 14. září 2008 Dik za info Tak to mi teda ale vychazi, ze ty fotky zmensene nebyly vubec Me to nastesti doma na 8Mb taky frci celkem rozumne, ze nemusim na nic cekat, ale.. Můžeš zmenšovat velikost souboru formátem ( ztrátový, beztrátový ), způsobem komprese u ztrátového souboru ( typicky JPEG, a tady v tomto případě bylo zmenšení právě v kompresi ), a potom rozlišením ( resample ). Takže fotky zmenšené byly, ale ne v rozlišení....
spiderer Odesláno 14. září 2008 Nahlásit Odesláno 14. září 2008 Můžeš zmenšovat velikost souboru formátem ( ztrátový, beztrátový ), způsobem komprese u ztrátového souboru ( typicky JPEG, a tady v tomto případě bylo zmenšení právě v kompresi ), a potom rozlišením ( resample ). Takže fotky zmenšené byly, ale ne v rozlišení.... Jo tak takhle to bylo, nad tim jsem nepremyslel
rorda Odesláno 14. září 2008 Nahlásit Odesláno 14. září 2008 Tahle si představuju ideální tah k obleku ... Krásný hodinky ...
P_P Odesláno 14. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2008 Díky za komentáře a slova chvály. Však jste také částečně za výběr zodpovědni, hodně jsem se na tomto fóru dozvěděl, pomohlo mi tříbit myšlenky. Fotky jsem po posledním upozornění zmenšil - z několika MB na cca 0,5 MB - způsob už tu někdo popisoval - včetně toho, čím jsem fotil. Měl jsem za to, že to takto stačí. Já zase nemám rád malé fotky na netu, kde zanikají všechny detaily, fotka se nedá zvětšovat apod. A rychlost připojení snad dnes už není problém. Hodinky jsem začal vybírat začátkem června, takže celkem 3,5 měsíce, což mi nepřipadá až tak moc. Nakonec jsem se stejně ani nepodíval do více hodinářství. Chtěl jsem ještě před konečným rozhodnutím projít weby dalších značek, to se mi také povedlo jen částečně. Bohužel jsem dost pracovně vytížený, takže to tak dlouho trvá. Ale nemá cenu někam spěchat, sotva skončí jeden výběr, stejně začne další. Člověk pořád jen něco vybírá - u mě to teď bude mobil (asi něco od HTC), předtím auto (taky drama, nejtěžší paradoxně nebylo vybrat značku, ale barvu). A navíc, ta doba výběru, čekání na ten okamžik, to je to nejkrásnější. Jak zpívá Kryl - to nezáří cíle, to září dálka. Okamžik naplnění je jen pár vteřin, když to přeženu, ale cesta k cíli, touha po něčem novém - tam se odehrává život, člověk může podléhat emocím, představám, ... Po dosažení cíle rychle radost odezní a proto si člověk posléze hledá další cíl. Teď jen doufám, že delší dobu budu jen sledovat toto fórum, neplánovat nic nového a kochat se přírůstky ostatních členů.
Z. Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 A navíc, ta doba výběru, čekání na ten okamžik, to je to nejkrásnější. Jak zpívá Kryl - to nezáří cíle, to září dálka. Okamžik naplnění je jen pár vteřin, když to přeženu, ale cesta k cíli, touha po něčem novém - tam se odehrává život, člověk může podléhat emocím, představám, ... Po dosažení cíle rychle radost odezní a proto si člověk posléze hledá další cíl. Jo, to je pravda. Pěkně řečeno. Jinak se připojuji ke gratulacím. Dobrá volba, pěkné hodinky!
P_P Odesláno 20. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Zdravím všechny, tak se už týden kochám hodinkami. Zjistil jsem přesnost, zatím tak necelá vteřinka denně do plusu, mám však dojem, že se více předcházejí přes noc, když jen tak leží, ale je to jen takový dojem. Zkusím je jinak pokládat - na bok na korunku. Doufám, že to hodinkám nevadí, pokud jsou takto položeny ? Ale chtěl bych se zeptat na jednu věc - kde je na hodinkách sériové číslo (SN). Když mi je v obchodě balila, vypadalo to, jako když v jednom okamžiku kontroluje SN vůči kartě s garancí záruky. Koukám n ahodinky (sice bez lupy), ale žádné číslo nevidím, jen třímístné na pásku, ale to asi není ono. Je normálně vidět, nebo jen při rozdělání hodinek. A ještě jeden dotaz ohledně ručního natahování. Zkoušel jsem po ránu hodinky jen tak natáhnout, šlo to docela dlouho lehce, pak trochu tíž, ale pořád to šlo. Pak už jsem se bám, abych hodinky nepoškodil, tak jsme to nechal. Jak je to s natahováním, je tam nějaký doraz, kdy se korunka zasekne a nepustí normální silou dál, jak poznám, že jsme na "konci", abych je nepřetáhl ? Nebo to nejde a je tam nějaký omezovač - vždyť automatem se také natuhují skoro pořád a nepřestanou se nosit, když jsou dotažené naplno - kam se pak dává energie pro dotahování. Jak je to vlastně řešeno ? Moc díky za info.
Maaarty Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Zdravím, taky jsem měl trochu dilema a dokonce jsem řešil i stejné hodinky - řadu Parsifal od RW. Několik jsem jich měl na ruce a konkrétně tahle rezerva chodu je fakt nádherná U mě nakonec vyhrály sportovnější hodinky, konkrétně Forstis 647.11.42 M za cca 30 tisíc. Jednak kvůli částce, kterou jsem mohl momentálně dát a za druhé jsem zjistil, že věkově jsem na takovéhle hodinky ještě nedozrál ) Ale jinak schvaluju!
Maaarty Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Zdravím všechny, tak se už týden kochám hodinkami. Zjistil jsem přesnost, zatím tak necelá vteřinka denně do plusu, mám však dojem, že se více předcházejí přes noc, když jen tak leží, ale je to jen takový dojem. Zkusím je jinak pokládat - na bok na korunku. Doufám, že to hodinkám nevadí, pokud jsou takto položeny ? Ale chtěl bych se zeptat na jednu věc - kde je na hodinkách sériové číslo (SN). Když mi je v obchodě balila, vypadalo to, jako když v jednom okamžiku kontroluje SN vůči kartě s garancí záruky. Koukám n ahodinky (sice bez lupy), ale žádné číslo nevidím, jen třímístné na pásku, ale to asi není ono. Je normálně vidět, nebo jen při rozdělání hodinek. A ještě jeden dotaz ohledně ručního natahování. Zkoušel jsem po ránu hodinky jen tak natáhnout, šlo to docela dlouho lehce, pak trochu tíž, ale pořád to šlo. Pak už jsem se bám, abych hodinky nepoškodil, tak jsme to nechal. Jak je to s natahováním, je tam nějaký doraz, kdy se korunka zasekne a nepustí normální silou dál, jak poznám, že jsme na "konci", abych je nepřetáhl ? Nebo to nejde a je tam nějaký omezovač - vždyť automatem se také natuhují skoro pořád a nepřestanou se nosit, když jsou dotažené naplno - kam se pak dává energie pro dotahování. Jak je to vlastně řešeno ? Moc díky za info. Na korunku bych je určitě nepokládal
utrejch Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Na korunku bych je určitě nepokládal Proc?
spiderer Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Na korunku bych je určitě nepokládal Taky by me zajimalo proc ne..
Jaem Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Ale chtěl bych se zeptat na jednu věc - kde je na hodinkách sériové číslo (SN). Když mi je v obchodě balila, vypadalo to, jako když v jednom okamžiku kontroluje SN vůči kartě s garancí záruky. Koukám n ahodinky (sice bez lupy), ale žádné číslo nevidím, jen třímístné na pásku, ale to asi není ono. Je normálně vidět, nebo jen při rozdělání hodinek. Omega ma vacsinou SN vyrazene zospodu na lavej dolnej nozicke (medzi indexom 7 a 8)
P_P Odesláno 20. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Moc díky za radu ohledně SN, fakt jsem na to koukal aspoň 5 minut, ale nic jsem neviděl. Teď už jo, ale bez lupy jsem to nepřečetl a pochybuji, že prodavačka ano. Spíš jen tak mrkla ze zvyku, to přece nemohla přečíst, mám dobré oči (alespoň si to myslím), ale bez lupy ani nepoznám, že jde o čísla. Ale jinak číslo sedí - co jsme také ale mohl očekávat, že. Na druhé nožičce jsem objevil nějaký znak, ale to nemohu moc rozluštit, možná znak Omega ? Pokládání na noc - když ne na korunlku, na druhý bok mohu ? Prosím, poradí mi ještě někdo s tím natahováním ? Díky.
Conrad Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Na korunku bych je určitě nepokládal To je nesmysl už se to tady někde rozebíralo, potřebuji li malé zpomalení položím na noc hodinky sklíčkem nahoru, při poloze vertikálně korunkou dolů maličko zrychli a korunkou nahoru zrychlí o něco více.
lib Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 (upraveno) To je nesmysl už se to tady někde rozebíralo, potřebuji li malé zpomalení položím na noc hodinky sklíčkem nahoru, při poloze vertikálně korunkou dolů maličko zrychli a korunkou nahoru zrychlí o něco více. Já zrovna provádím pokus s různými polohami vždy po 2 týdnech. Jedná se o 7750. Jsem zatím někde v polovině, ale výsledky naznačují něco jiného: - Odkládání na korunku ... průměr +3,5 s/24 - Odkládání na záda (sklíčkem nahoru) ... zatím průměr za 8 dnů odpovídá cca +5,5 s/24 Takže "sklíčkem nahoru" mi ukazuje naopak mírné zrychlení oproti "korunkou dolů". Edit: K tomu odkládání na korunku: To by snad mohlo být nedoporučováno v případě, že je korunka leštěná a mohlo by hrozit poškrábání a tak. Jiný důvod neznám ani si nedovedu představit. Upraveno 20. září 2008 uživatelem lib
P_P Odesláno 20. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Dík za rady, vyzkouším návod Rolex. Jak je to s tím dotahováním ? Zkoiušel jsem najít něco na webu, ale moc se mi nedaří. Je při manuálním nátuhu nějaký doraz, jak poznám, že už jsou natažené ? Co se děje, když se natahují pohybem a jsou naplno - jak se to kompenzuje ? Prosím o rychlou radu, nebo jak se znám, tak je "ztrhám".
xlaque Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Pri Ete bude po plnom dotiahnuti korunka prklazak, pri lepšich strojčekoch ťa to dalej nepusti. Pri automatickom naťahu to nezistiš a samotnym hodinkam to nevadi, pokial nemaju jeden smer otačania, potom v pripade naťahovania ti vystreli rotor do opačnej strany, kym si to nevyrovna, stava sa to napr pri Valjoux 7750.
koblih69 Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Dík za rady, vyzkouším návod Rolex. Jak je to s tím dotahováním ? Zkoiušel jsem najít něco na webu, ale moc se mi nedaří. Je při manuálním nátuhu nějaký doraz, jak poznám, že už jsou natažené ? Co se děje, když se natahují pohybem a jsou naplno - jak se to kompenzuje ? Prosím o rychlou radu, nebo jak se znám, tak je "ztrhám". Na kterou stranu odkládat a kolik to dělá vypozoruješ snadno, rozhodně se neboj nic nehrozí. Manuální nátah je nouzovka a měl by sloužit jen k "nastartování" hodinek. Doraz to nemá - nedá se to přetáhnout, ale jak jsem už psal zbytečně nenatahovat - trpí odlučovač samonátahu.
P_P Odesláno 27. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2008 Tak jsem dnes vyhodnotil odchylku v přesnosti. Hodinky (pro připomenutí - model Hour Vision) jsem začal podle návodu k Rolex pokládat na druhou stranu od korunky. Dnes, po 14 dnech je odchylka 12 sekund, denně tedy méně něž jedna sekunda. Také jsem napsal do Omegy pro možnost zaslání certifikátu přesnosti. Z fóra jsem zjistil, že snad se už za to platí, takže jsem jen opatrně psal, že mám zájem a co jim mám zaslat, tak čekám na odpověď. Pokud za to něco budou chtít, tak uvidíme, možná by mi i stačila elektronická podoba, ta by mohla být zdarma (snad). Jinak jsem z hodinek dost nadšen. Zjistil jsem, že krásu těchto hodinek si člověk vychutnává s časem, musí se jakoby naučit jim rozumět, sžít se s nimi. Musí se stát součástí jeho JÁ. A mechanika ? - jsem rád, že jsem do ní šel. Moc jsem nevěřil, když tu někdo psal, že je to úplně jiný pocit. Přece se to na ruce nedá poznat, ... Teď už vím, že dá. Samozřejmě, nejde o fyzické působení hodinek na ruku, ale vše je o pocitu. Netrávím sice hodiny pozorováním zádního průhledu, ale občas na něm rád zrakem spočinu. Ale při žjišťování času mám takový - "jiný" - pocit. Protože já vím ... Nedá se to slovy popsat, ale vždyť to asi každý z Vás už zná. A popisovat to zastáncům nejmodernějších technologií, kteří si vybírají hodinky řízené signálem, co nejvíce funkcí, stopek, ... - to opravdu nemá cenu, oni to nikdy nepochopí. Je to o změně uvažování, změně priorit, zcela jiném pohledu na čas jako takový. Trochu jsem to u sebe analyzoval a dospěl jsem k názoru, že nákup hodinek, kde tiká mechanika, asi nezměnil moje postoje, názory a vnímání. Spíše je to naopak, dospěl jsem v životě do určitého bodu, do určité dimenze a pohledu na svět, z cehož pak vyplynul můj zájem o mechaniky. Jen takto připravený člověk pak dokáže ocenit um vložený do tohoto malého klenotu a těšit se z něj. A věřím, že zase naopak, tyto hodinky zpětně dokáží ovlivnit můj další vývoj, neb žijeme ve vesmíru, kde jedno ovlivňuje druhé.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se