Přejít na obsah

P_P

Členové_50
  • Příspěvky

    428
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Fanoušek značky
    ROLEX, OMEGA

Návštěvy profilu

5 181 zobrazení profilu

P_P's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. vyčetli to z návodu myčky (sorry)
  2. Sice tak za 10k, ale jinak vypadají jako úplně "normální" hodinky - zkus pohledat značku Kronaby.
  3. Tak já bych se tedy dříve taky klonil k Lenovo. Vždy naprostá spokojenost, používám už do dob IBM. Ale teď jsem zjistil, že je asi obrovský rozdíl - já používám menší notebooky s cenou nad 50k, vše super. Ale u levnějších kolem těch 20-25k se nám dost zvýšila poruchovost a to i třeba ulomený pant a pod. Takže jestli levnější Lenovo si už tak jist nejsem.
  4. Neví někdo jak je to u Partners banky s podmínkami SÚ. Od kdy se musí plnit ty podmínky plateb kartou. Jde o to, že účet jsem založil 31. března, ale SÚ až 1. dubna. Do kdy mám maximální úročení bez těch podmíněných plateb kartou? Jaké datum se bere?
  5. Právě z těchto důvodů si říkám, zda nepořídit swim spa, jak jsem psal nedávno. Začala grilovací sezóna, zpestření v bazénu nebo spíše vířivce by bylo fajn. Na druhou stranu mě odrazuje dost vysoká pořizovací cena a možná pak i provozní náklady, tam ale netuším, kolik by to bylo. A jak údržba, byla by snadnější, jak všude píšou?
  6. Čekal bych možná i víc. Dnes jsem se díval kolik stupňů mám v jezírku a je tam 18 stupňů. Jde o malé jezírko cca 4 kubíky.
  7. Tak koupal jsem se v březnu na přehradě a rozhodně otužilec nejsem. Tedy max tak 5 minut, víc to nebylo. Kolik má ta voda?
  8. Díky za zkušenosti, mě na tom láká spíše ta možnost to moci využívat jako vířivku. Ale samostatná vířivka zas v létě je trochu omezení, tam by se ten bazén hodil. Tato kombinace je zajímavá, ale také dost drahá, to je pravda.
  9. Ahoj, hledám nějaké zkušenosti se swim spa. Původně jsem chtěl jen vířivku, ale říkám si, že toto by bylo lepší, pro děti k vyřádění, možná s protiproudem i trochu relax plavání (pár minut dám). Zajímají mě konkrétní zkušenosti, náklady na energie, náročnost údržby a pod.
  10. Dle dohody s dodavatelem mi připravuje nabídku na Zehnder nebo Systemair. Uvidím dle ceny, ale mírně zatím preferuji ten Zehnder.
  11. @tommi_d Díky za info, to by bylo fajn. Ještě doplnění, prosím - ty priority si řídí přímo aplikace rekuperace, nebo nějaký nadřízený soft chytré domácnosti?
  12. Kůra v zahradě - to je otázka. Měl jsem ji v zahradě od založení (cca 17 let) a v loňském roce jsem ji vyměnil. Zahrada byla kombinace kačírek + kůra. Skoro každý rok jsem ji musel doplňovat, jeden čas se i blbě sháněla, čím dál dražší. Další problém (zde asi nehrozí) bylo, že ptáci ji rozhrabali každý, opravdu každý den na trávník, takže před sečením pohrábnout. A loni jsem pořídil robotickou sekačku, takže to už nešlo. Lámal jsem si hlavu, čím kůru nahradit, aby tam aspoň trochu zůstal nějaký kontrast. Nakonec jsem vybral břidlicové plošky, nebo jak to nazývají - je to došeda, takže kontrast zůstal a mám vystaráno.
  13. To jsem vyčetl, ale jak se to chová? Zapnu turbo v kuchyni, vše ostatní se uzavře a odvod jen z kuchyně? Když zapnu turbo na toaletě, opět se všechny ostatní odvody uzavřou a jde jen odvod z toalety? Jednotka rekuperace pak musí poznat, jaké jsem zmáčknul tlačítko a podle toho ostatní vývody uzavírat. A když běží třeba kuchyň na turbo a někdo zmáčkne turbo v koupelně - co se stane?
  14. @Hasňa Takže máš rekuperaci, kde každá větev pro odvod (budu mít 3-4) má klapku, která vše uzavře a nechá jen kuchyň, když tam zapneš to turbo. Jak to máš, prosím, s koupelnou a WC - tam máš také tlačítka pro turbo. A v daném případě pozná rekuperace v jaké místnosti jsi zapnul turbo. A co když je zapneš ve dvou místnostech současně. Za mě docela složité řešení jak dosáhnout nejlepších výsledků, mému dodavateli se do toho moc nechce.
  15. Tak je to o kompromisu. Odtah ven je nejlepší, vše jde ven. Ale s rekuperací to nejde dohromady, musí se to složitěji řešit. To mi přijde lepší ten recirkulační. Já fakt pořád nevím, co dát. Ale asi nakonec stejně ten recirkulační, nechci potenciální problémy. jen musím vybrat opravdu kvalitní typ a vymyslet, kam odvod při lince až do stropu, což je manželčino přání. Ale už zde je nějaká inspirace, asi nejvyšší skříňku osadit mřížkou (nebo nad skříňky dát lištu a v ní tu mřížku a foukat to před linku. Přímo do stropu ze vzdálenosti pár centimetrů to asi nebude ten nejlepší nápad. Klidně sem dejte někdo značku digestoře se kterou jste spokojeni.
×
×
  • Vytvořit...