Cidlo1 Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 Nedávno jsem koupil v aukci hodinky DIVINUS (automat). Ručky a pouzdro mi trochu připomínají HANHARTY. Nepodařilo se mi zjistit kalibr (prosklené dno, ale popis pouze DIVINUS) asi to bude jednat o Seagull. Jdou poměrně přesně (s ohledem na cenu), odchylka + 1 minuta za týden. Nevkusný náramek jsem zaměnil řemánkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 Tak za mě ti pochválím dobrý nákup, i když leteckých hodinek s tradicí a i za rozumný peníz je v evropě docela dost. Stejně se trochu těch hodinek z číny bojím. Vyrábí poměrně kvalitní kusy za cenu materiálu v evropě a v posledních letech se mi zdá, že hodně stahují...už to nejsou ty upatlané ciferníky a číslíčka nakřivo. Fekjy skupiny A to jen a jen potvrzují. Každopádně pokud hoinky, tak originály, takže palec nahoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 Když ponechám stranou podobu s Hanhartem, tak bych jim nejvíc nesluší ta bílá datumovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 16. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 Když ponechám stranou podobu s Hanhartem, tak bych jim nejvíc nesluší ta bílá datumovka. Souhlasím, to je opravdu jejich nejhorší místo, třeba se Steinharty se nedají srovnávat, ale také cena byla podstatně jiná (rozdíl 8.000,-Kč). Zajímavé je, že pouzdro (koženková a papírová krabička) mají téměř totožné, skoro jako kdyby byly od stejného distributora, což je samozřejmě nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peters Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 Ty krabice muže vyrabět jeden vyrobce ??? jenom potisk maji jinej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 A nemohou mít opravdu něco společného se Steinhartem? http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...ghlight=DIVINUS ("This is a new Robert Divinus made by Steinhart") Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peters Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 To je docela zajimavy ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 16. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2008 To je docela zajimavy ??? Podívejte se na stránku //ceasuridemana.ro/utilizator/ceasurielvetiene.html Tam je uveden distributor Steinhardt nikoliv Steinhart. Je to tam uvedeno několikrát u hodinek DIVINUS. Pochybuju, že by se jednalo o chybu tisku. Až budu mít čas udělám fotku srovnání obou hodinek v obalech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 17. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2008 Podívejte se na stránku //ceasuridemana.ro/utilizator/ceasurielvetiene.html Tam je uveden distributor Steinhardt nikoliv Steinhart. Je to tam uvedeno několikrát u hodinek DIVINUS. Pochybuju, že by se jednalo o chybu tisku. Až budu mít čas udělám fotku srovnání obou hodinek v obalech. Tak jsem udělal fotku hodinek v obalu. Vedle leží náramek, který jsem nahradil řemínkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2008 Kde si to kupoval a za kolik? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 17. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2008 Kde si to kupoval a za kolik? Hodinky jsem koupil na AUKRU za 900,- včetně dopravy. Viděl jsem je ale i na rakouském, polském a německém E-BAY. V balení byl reklamní leták americké distribuční společnosti MADISON (www.madison-watches.com). V nabídce této firrmy však hodinky DIVINUS uvedeny nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2008 Jak jsou udělan? Ani mně tak nezajímá zda mají dnní odchylku 5 a nebo 30 vteřin, spíš jak jsou udělané... materiál, přesnost, detaily číselníku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 17. srpna 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2008 Jak jsou udělan? Ani mně tak nezajímá zda mají dnní odchylku 5 a nebo 30 vteřin, spíš jak jsou udělané... materiál, přesnost, detaily číselníku... Nejsem takový odborník, abych mohl posuzovat všechny aspekty provedení, v popisu hodinek bylo uvedeno, že plášť je z chirurgické oceli (snad by to tak mohlo být, na nikl to nevypadá), čísla a body luminox (zřejmě nástřik nebo nátěr svítivost v noci ano, ale krátce cca do 10 min. po odchodu ze světla) totéž platí pro ručky. Zjevnou chybu na ciferníku jsem neobjevil. Jak již bylo zmiňováno kulatý otvor s bílým lemem pro datumku bílou s černými čísly, což je asi největší chyba hodinek - dvouciferná data jsou hůř čitelná, i když umístění centrické. Prosklené dno, na skle nápis a znak DIVINUS (dva lvi držící štít s křížem a na kterém posazena korunka, dále nápis ALL STAINLESS STEEL a WATER RESISTANT 10 ATM, počet kamenů neuveden (v nabídce uvedeno 25, čemuž nevěřím). Sklo ploché asi minerální (po měsíčním denním nošení zatím bez škrábanců). Náramek byl pletený, dle mého vkusu nevhodný, nahradil jsem ho černým koženým řemínkem Piere Ricaud ( stál 120,-Kč). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dukna Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2008 Nejsem takový odborník, abych mohl posuzovat všechny aspekty provedení, v popisu hodinek bylo uvedeno, že plášť je z chirurgické oceli (snad by to tak mohlo být, na nikl to nevypadá), čísla a body luminox (zřejmě nástřik nebo nátěr svítivost v noci ano, ale krátce cca do 10 min. po odchodu ze světla) totéž platí pro ručky. Zjevnou chybu na ciferníku jsem neobjevil. Jak již bylo zmiňováno kulatý otvor s bílým lemem pro datumku bílou s černými čísly, což je asi největší chyba hodinek - dvouciferná data jsou hůř čitelná, i když umístění centrické. Prosklené dno, na skle nápis a znak DIVINUS (dva lvi držící štít s křížem a na kterém posazena korunka, dále nápis ALL STAINLESS STEEL a WATER RESISTANT 10 ATM, počet kamenů neuveden (v nabídce uvedeno 25, čemuž nevěřím). Sklo ploché asi minerální (po měsíčním denním nošení zatím bez škrábanců). Náramek byl pletený, dle mého vkusu nevhodný, nahradil jsem ho černým koženým řemínkem Piere Ricaud ( stál 120,-Kč). Jsem docela zvědavý na "životnost" toho "sklíčka" ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 7. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2008 Jsem docela zvědavý na "životnost" toho "sklíčka" ... Nosím je denně už 3 měsíce, zatím sklo bez poskvrnky (viz http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=14449) plast to tedy asi není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2008 Jaký mají diameter? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 8. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Jaký mají diameter? 44 bez korunky, šířka řemínku ve stěžejkách 22. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Když to porovnáš s těmi Seiko a Vostok, nosíš je stejně a jejich sklíčko a pouzdro také vypadají stejně použitě? Jde mi o pouzdro, jsou na něm oděrky, vrypy a nebo je to , zřejmě, opravdu deklarovaná ocel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidlo1 Odesláno 9. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2008 Když to porovnáš s těmi Seiko a Vostok, nosíš je stejně a jejich sklíčko a pouzdro také vypadají stejně použitě? Jde mi o pouzdro, jsou na něm oděrky, vrypy a nebo je to , zřejmě, opravdu deklarovaná ocel? Ty VOSTOKY jsem měl na ruce jen jeden den a ty SEIKA vůbec, jen jsem na nich upravoval délku tahu a udělal tu fotku, takže srovnávat nelze. Ty DIVINUSY jsou zatím opravdu bez poskvrnky možná, že jsem měl zatím štěstí na nárazy a otření se o štangli v tramvaji apod. V popisu při nákupu bylo, že plášť je z chirurgické oceli. Jinak je tato značka nadále pro mne záhadou, protože na netu ji není možno téměř nalézt. Balení mají naprosto totožné jako STEINHARTY od Kubsona (mám také, takže mohu posoudit). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 A nemohou mít opravdu něco společného se Steinhartem? http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...ghlight=DIVINUS ("This is a new Robert Divinus made by Steinhart") Divinus made by Steinhart je dle mého skromného názoru nereálné - německá firma Steinhart nic nevyrábí, nechává si vyrábět ve Švajcu (už nepamatuji zda u fy Grovana nebo Revue Thommen), takže by bylo hodně oprsklé aby G.S. na něco dal takovou "nálepku" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se