mareks Odesláno 25. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2008 Jdu s kůží na trh a představuji svou první renovaci modelu Prim Diplomat. Poděkovat chci zejména Mikinovi za spoustu rad a pomoc a Simonovi za krásný řemen.
Jakubisko Odesláno 25. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2008 Pjekne! Kde sis nechaval zlatit a chteli po Tobe nejakou predupravu poudra?
mareks Odesláno 25. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2008 Jakubisko napsal: Pjekne! Kde sis nechaval zlatit a chteli po Tobe nejakou predupravu poudra? zlatil jsem v Galvenu v Hostivaři. Bohužel tyhle diplomaty mi udělali asi 10 mikronama, pak jsme si to vyjasnili a teď už běžně zlatíme na 20 mikronů. Hodinky jsem vyčistil v ultrazvuku s benzínem, ale po domluvě jsem je nebrousil. Vše udělají na stroji. Dýnko je vyleštěno do zrcadla, vypadá to luxusně. Galven mohu doporučit, pískují, chromují, niklují, už jsem s nimi probíral i matový zlato (jemným pískováním).
Návštěvník Kamil Odesláno 25. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2008 mareks napsal: zlatil jsem v Galvenu v Hostivaři. Bohužel tyhle diplomaty mi udělali asi 10 mikronama, pak jsme si to vyjasnili a teď už běžně zlatíme na 20 mikronů. Na kolik vyjde zlacení 20ti mikrony?
mareks Odesláno 25. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2008 Kamil napsal: Na kolik vyjde zlacení 20ti mikrony? na paragonu je: zlacení 300,- doplatek 200,-, takže cca 500,-.
japa Odesláno 26. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2008 pekná práca. k dokonalosti by to ešte chcelo vycentrovať reliefne indexy na 12tke a 6tke.
Andreas.ks Odesláno 26. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2008 Fakt hezký kousek, gratuluji! I řemen se povedl! Budou na sváteční nošení nebo pouze do vitríny?
Godin Odesláno 26. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2008 Ahoj, nemohl bys přihodit nějaký kontat na teb Galvan? Našel jsem na netu jen Ostarvskou pobočku. Díky
mareks Odesláno 26. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. srpna 2008 Andreas.ks napsal: Fakt hezký kousek, gratuluji! I řemen se povedl! Budou na sváteční nošení nebo pouze do vitríny? Půjdou do etuje a budu se kochat. Jak mají vyleštěný dýnko, tak by se rychle poškodili:)
mareks Odesláno 26. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. srpna 2008 Godin napsal: Ahoj, nemohl bys přihodit nějaký kontat na teb Galvan? Našel jsem na netu jen Ostarvskou pobočku. Díky http://www.galvenn.cz/index.php?lang=cz&&page=1
mareks Odesláno 26. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. srpna 2008 japa napsal: pekná práca. k dokonalosti by to ešte chcelo vycentrovať reliefne indexy na 12tke a 6tke. tak ti děkuji:), teď už to taky vidím a jdu to pootočit.
911 Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 velmi pekna prace mam puvodni Diplomaty co mi venoval deda a rad bych je ted kompletne renovoval kompletne. urcite je zavezu do Eltonu a proberu to s nima. nicmene bych se rad zeptal, vypadalo by blbe pruhledne dynko? me se to u hodinek libi a rad bych to mel i na techto. je to vubec technicky mozne? a pak jeste kolik +- by stalo safirove sklicko na puvodni diplomaty? omlouvam se za mozna jasne dotazy, ale teprve se rozkoukavam. zatim hodinky "zboznuju" ale ted to zacinam poznavat zevnitr. ale jak tak koukam, je to proces na x let :-)
siris Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 911 napsal: velmi pekna prace mam puvodni Diplomaty co mi venoval deda a rad bych je ted kompletne renovoval kompletne. urcite je zavezu do Eltonu a proberu to s nima. nicmene bych se rad zeptal, vypadalo by blbe pruhledne dynko? me se to u hodinek libi a rad bych to mel i na techto. je to vubec technicky mozne? a pak jeste kolik +- by stalo safirove sklicko na puvodni diplomaty? omlouvam se za mozna jasne dotazy, ale teprve se rozkoukavam. zatim hodinky "zboznuju" ale ted to zacinam poznavat zevnitr. ale jak tak koukam, je to proces na x let :-) Nevím, jak je to s průhedným dýnkem při zachování stávajícího pouzdra, já jsem se dotazoval v Eltonu na pouzdro komplet nerezové bez průhledného dýnka (ale myslím, že to půjde i s variantou s průhledným dýnkem, což už nebude o tolik dražší). Každopádně mi byla nabídnuta varianta se safírovým klenutým sklíčkem a cenově tak komplet pouzdro se sklíčkem vyšlo na bez mála 60 tis. Kč. Co by pro mne bylo zajímavé byla varianta použít stávající plastové sklíčko do nového nerezového pouzdra, tedy zda to vůbec jde, protože je dost dobře možné, že nové nerezové pouzdro je udělané pro nové safírové sklíčko a tedy varianty plastové sklíčko a nerezové pouzdro nebo původní pouzdro a safírové sklíčko není možné realizovat. Každopádně na toto jsem odpověď od Eltonu ještě nedostal. Jestli někdo víte nebo máte zkušenost jak to je, tak prosím o odpověď. Díky.
911 Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 siris napsal: Nevím, jak je to s průhedným dýnkem při zachování stávajícího pouzdra, já jsem se dotazoval v Eltonu na pouzdro komplet nerezové bez průhledného dýnka (ale myslím, že to půjde i s variantou s průhledným dýnkem, což už nebude o tolik dražší). Každopádně mi byla nabídnuta varianta se safírovým klenutým sklíčkem a cenově tak komplet pouzdro se sklíčkem vyšlo na bez mála 60 tis. Kč. Co by pro mne bylo zajímavé byla varianta použít stávající plastové sklíčko do nového nerezového pouzdra, tedy zda to vůbec jde, protože je dost dobře možné, že nové nerezové pouzdro je udělané pro nové safírové sklíčko a tedy varianty plastové sklíčko a nerezové pouzdro nebo původní pouzdro a safírové sklíčko není možné realizovat. Každopádně na toto jsem odpověď od Eltonu ještě nedostal. Jestli někdo víte nebo máte zkušenost jak to je, tak prosím o odpověď. Díky. no ja bych nejradeji nechal puvodni pouzro, mozna nanesl novou vrstvu zlata a udelal jen pruhledne dynko. vnitrek jen zrepasoval. chci nechat vlastne vse puvodni.
hciq Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 sry pánové, já se obecně přikláním nechat pouzdro starých diplomatů ve stavu v jakým je. Jak je vidět na těch obrázcích před restaurováním, to vorajblovaný zubení lunety vzniklý intenzivním nošením je vlastně takovým přirozeným dotykem času. Pokud odstraním zlacení se snahou eliminovat většinu šrámů zanechaných tím letitým nošením hodinek, vznikne po následným dalším pokovení taková zvláštní bezpohlavní volízaná divnost. Tím v žádném případě nechci napadnout provedenou práci na restauraci tohototo pouzdra. Ono to lépe už fakt asi nejde udělat. Spíš bych upozornil, že je důležitý zvolit ten správnej koncept do jaký hloubky je asi možný provést ono restaurování , tak aby tomu předmětu nemohlo náhodou ještě víc uškodit. Bohužel zde je to ten druhej případ.
mareks Odesláno 8. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. září 2008 hciq napsal: sry pánové,já se obecně přikláním nechat pouzdro starých diplomatů ve stavu v jakým je. Jak je vidět na těch obrázcích před restaurováním, to vorajblovaný zubení lunety vzniklý intenzivním nošením je vlastně takovým přirozeným dotykem času. Pokud odstraním zlacení se snahou eliminovat většinu šrámů zanechaných tím letitým nošením hodinek, vznikne po následným dalším pokovení taková zvláštní bezpohlavní volízaná divnost. Tím v žádném případě nechci napadnout provedenou práci na restauraci tohototo pouzdra. Ono to lépe už fakt asi nejde udělat. Spíš bych upozornil, že je důležitý zvolit ten správnej koncept do jaký hloubky je asi možný provést ono restaurování , tak aby tomu předmětu nemohlo náhodou ještě víc uškodit. Bohužel zde je to ten druhej případ. Co se týká drážkování lunety, tak možná to fotky dostatečně věrně neukazují, ale jsou ve velmi dobrém stavu, žádné volízání nenastalo. Zlacení cca 15 mikronů by ani nic takového způsobit nemělo. Co mi spíš při renovacích připadá jako problém je, že pouzdo je velmi opotřebované u stěžejek a na spodní hraně pouzdra, ale s tím ani zlacení nic neudělá. Renovace u Eltonu: Spíš bych řekl, že je to nový kus, s původním nemá moc společného. Zrovna tak jsem přemýšlel o průhledném dýnku, ale pak už to vůbec nepřipomíná původní kousek. Proto si dělám renovace sám, vlastními silami, je to fajn pocit věnovat tomu čas a práci, výsledek člověka potěší. Poslat starý hodinky do eltonu a čekat půl roku na zhotovení by mě nebavilo.
911 Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 je pravda, ze pruhledne dynko tam asi nepatri. taky to ve me uz uzralo. nicmene me nic jineho nezbyva, nez to poslat do Eltonu neb ja tomu nerozumim vubec. jeste dlouho potrva nez neco zacnu delat sam, ale jednou to prijde. ja ani nechci novy strojek, pouzdro atd, chci aby tam zustalo vse puvodi, max nove sklo. je to spise emocni zalezitost. dar od dedy a chci aby to byly dedovy hodinky a ne aby vypadaly jako dedovy.
hciq Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 Máš můj obdiv..opravdu. Já jsem nikdy nebyl tak trpělivej, abych to celý dotáhl do zdárnýho konce. Na tý fotce ale vidím něco jinýho, chápu,.... je to jenom fotka. Prostě tam vidím třeba,... že chybí trochu matroše okolo té korunky a skoro v celé hraně toho drážkování. Je to poznat i na té z původního stavu. Tím chci říct, že to není tvoje chyba. Prostě ta mosaz tam už není a ty jí zpátky asi nikdy nedáš. Vyžraný a vybochaný díry můžeš vyplnit třeba stříbrem, ale toto je mrtvá zóna. Tady nejde o tloušťku zlacení, ale o to, že na už časem vykurvenej povrch, jenž nedokážeš uvést do původního stavu (tak ho přeleštíš, a tím většinou domrvíš všechny ty hrany) naneseš novej kabát. Něco jako když barokní komodu přejedeš šmirglem a natřeš nitrem, tak aby se pěkně leskla. Proto tvrdím, že zrovna u tohoto typu pouzdra je jakákoliv restaurace při větším poškození asi kontraproduktivní. Prostě vyčistit a konec
koblih69 Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 (upraveno) mareks napsal: Jdu s kůží na trh a představuji svou první renovaci modelu Prim Diplomat. Poděkovat chci zejména Mikinovi za spoustu rad a pomoc a Simonovi za krásný řemen. Předesílám, že naprosto nechápu co někdo vidí na tomto kousku, který by u jiných značek sklidil označení Fake. V tomto případě jsou však jen inspirované, že ? ... ale na zadek z nich stejně neupadnu. ( to jsem si zase zavařil ... jasně se tam píše "... neber boží slovo nadarmo ... " a Primobrana už se šikuje ... ) ... ale co chci říct je to, že výsledek je pěkný a i ztráta detailů na lunetě ... mi vůbec nevadí. Myslím, že v rámci opotřebení pouzdra je to dobře odvedená práce a výsledek si zaslouží pochvalu. Dobrá práce ! Upraveno 8. září 2008 uživatelem koblih69
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se