Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vlastním chronografy Tissot PR50 quartz r.v.1999. Od samého počátku se potýkám s problémem tuhnutí tlačítek, již v záruční době (tehdy ještě 12 měsíců) docházelo k zanášení tlačítek a problematickému ovládání - silou resp. nutné protáčení před použitím apod. Jak tušíte, časem jsem několik tlačítek resp. jejich části poztrácel. Z této zkušenosti jsem si vyvodil osobní averzi k chronografům, kterou zobecňuji na všechny hodinky, které mají nějaké to tlačítko. Abych nezůstal k chronografům zahořklý na základě jediné zkušenosti, otevřel jsem toto téma zde, abych si poslechl Vaše zkušenosti. Podotýkám, že jsem kancelářská krysa a s těmtito hodinkami bych se nikdy nevykoupal ani nejezdil na kole - zatížení tedy maximálně potem ruky nebo při mytí rukou. Zajímalo by mě zejména, zda chronografy ve vyšších cenových kategoriích podobné problémy nemají vůbec nebo ... , dále zda je tlačítka nezbytné nějak pravidelně ošetřovat, případně jak často.

Taky jsem uvažoval o záměně za nějaká (třeba dražší) spolehlivá tlačítka, jestli umíte doporučte hodináře. Hibernii už ne-e.

Odesláno

Zatim jsem s zadnymi chronografy nikdy problemy nemel, at uz slo o Omegy, Longinesy, Seika a cokoliv jinyho, Omegy mely dokonce nejakych 24 let a tlacitka byly jednou meneny v ramci prevence, ale nikdy s nimi zadny problem nebyl ;) Jak je to u TPR50 nevim, ale prijde mi, ze by to mohla byt spis nejaka vyrobni vada nez normalni stav ;)

Odesláno

Taky mi to prijde divny, mival jsem quartzovy chrono Lorus v mladi, takze taky zadnej zazrak, ale problem nikdy nebyl...chapal bych, kdyby zaoxidovaly kontakty, nebo tak, ale zatuhnuti tlacitka, to musi byt nejakej drek. Radim jako prvni pomoc meho vecneho pritele WD40, aspon na autech dost pomaha :-)

No a nakup jinych hodinek se mi jevi jako vychodisko nejlepsi...

Odesláno (upraveno)
Taky mi to prijde divny, mival jsem quartzovy chrono Lorus v mladi, takze taky zadnej zazrak, ale problem nikdy nebyl...chapal bych, kdyby zaoxidovaly kontakty, nebo tak, ale zatuhnuti tlacitka, to musi byt nejakej drek. Radim jako prvni pomoc meho vecneho pritele WD40, aspon na autech dost pomaha :-)

No a nakup jinych hodinek se mi jevi jako vychodisko nejlepsi...

WD je dobrý k rychlému promazání uvolnění šroubů... ale jinak maže mizerně a neulpívá na povrchu. Věci, které promažeš normální olejem :D vydrží namazané násobně dlouho... Ale používám ho taky hodně...

Tlačítko mi vypadalo jenom jednou a ještě nikdy u Chonographu - u 35 let starých Orientek ( to na nastavení dne v týdnu ). Naštěstí jsem ho našel i s pružinkou a po tom co jsem dal správnou segrovku tak zase šlape.

Jinak pokud ty tlačítka zatuhávají tak by mohly být namazané právě nesprávným olejem, nebo se ti do nich prostě dostává nějaký bordel při práci... Rozdělání a vyčistění je otázka několika minut.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Možná si chytil špatný kus, a už jako nový si ho měl reklamovat. Každopádně tlačítka jsou nyvrhnuty, aby šli trochu ztuha, aby se samovolně nemačkali, kdykoliv uděláš špatný pohyb. Každopádně musí jít mačkat, aniž by tě boleli prsty :-) Mám Tissot Moto Gp, dělám s nimi vše, od plavání po práci v garáži a po 5 letech není problém, ale jak píšu, samozřejmě trochu ztuha jdou a na konci krásně cvaknou"

Odesláno
WD je dobrý k rychlému promazání uvolnění šroubů... ale jinak maže mizerně a neulpívá na povrchu. Věci, které promažeš normální olejem :D vydrží namazané násobně dlouho... Ale používám ho taky hodně...

Tlačítko mi vypadalo jenom jednou a ještě nikdy u Chonographu - u 35 let starých Orientek ( to na nastavení dne v týdnu ). Naštěstí jsem ho našel i s pružinkou a po tom co jsem dal správnou segrovku tak zase šlape.

Jinak pokud ty tlačítka zatuhávají tak by mohly být namazané právě nesprávným olejem, nebo se ti do nich prostě dostává nějaký bordel při práci... Rozdělání a vyčistění je otázka několika minut.

Vracím se k rozdělání a vyčištění tlačítka. Myslím, že ta tlačítka jsou nějak nalisována do pouzdra na trubičce o průměru 2 mm a "čepička" o průměru 4 mm, tedy to, na co se přímo tlačí je zřejmě nalisována na trn tlačítka, trn je přes pružinu kluzně a vodotěsně uložen ve 2 mm trubičce. Posledně jsem právě vytlačil tu "čepičku" vyčistil a nasadil zpět - pěkně to chodilo dva dny a potom byla čepička zase fuč, protože se nepovedlo bezpečné nalisování na trn, v pouzdru zůstalo jenom 2 mm tělo tlačítka s trnem. Skoro si myslím, že tlačítko není čistitelné (je -li v pouzdru) ... nebo se mýlím a všechno je jinak - k tlačítkům zajímavý odkaz http://www.ofrei.com/page955.html

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...