CzechJoker Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Myslím, že původní topic byl o tom, že je o Orlík zájem v cizině, byť na ně někteří pohlíží jako na raritu z druhé strany železné opony. K ceně řeknu jediné: cena je nastavena tak, aby bylo zboží prodejné. Prim prodejný je (tedy ne ten Prim ale ta fabrika...), už teď mají zakázky na dlouho dopředu (čímž jim nechci dělat reklamu). No a i kdyby nebyl, je to přece jejich problém. Zvolili tento obchodní model a navzdory všem zde i v minulosti zmiňovaným katastrofickým scénářům firma šlape. Jen by to už chtělo vlastní kalibr s nějakou tou komplikací... Pohlížet na Prim jako na výrobce laciných hodinek nejde. Ti jsou v Číně, Indonésii nebo Malajsii. Evropští výrobci musí nabídnout víc a to víc je třeba z části v ceně. Copak tady někdo věří tomu, že quartzové bondovky opravdu stojí za těch skoro 40 tisíc, když strojek koupíte v mavexu za tři stovky??? Stejně tak argument známosti značky možná kulhá. Lidi u nás znají brajtle, omegy, londžíny, tissotky... Ukažte jim ale nějakou značku z Haute Horlogerie a budou vedle jak ta jedle (a jak uvidí cenovku, tak je klepne pepína). Myslím, že srovnání s Tissotem trochu kulhá. Tissot je levná masovka, byť to v našich krámech budí (má budit...?) dojem luxusu. Ten tam ale není. Tissot i Certina mají dnes imho mnohem horší poměr ceny a kvality, protože 90% jejich produkce je quartz. No a jestli je tady někdo další, kdo chce prodat Orlíky za deset tisíc, tak prosím o SZ Upraveno 8. července 2008 uživatelem CzechJoker
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 O tom, ýže by měl prim dělat laciný hodinky nebyla řeč, já jen řekl, že právě ty Orlíky jsou v ceně odpovídající za to co Orlíky nabízejí... na rozdíl od produkce která přišla s pavoukama a později... toť vše... Orlíky za 10 000 bych vzal také
noname Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Za 14 je nechtěl nikdo, za 11 jsem je nabízel Cigimu, ... Za 10000,- jsem je prodal svému kamarádovi a myslím si, že ta cena je OK. Mám ještě letecké zrenovované v Primu do nerezového pouzdra a Sport I v nerezovém pouzdře s průhledem na strojek a se safírovým sklem vpředu. Ty Sporty jsou opravdu hezké, ale stejně oboje prodám, vzhled není všechno, strojek je šrot a mě to vadí. V roce 2008 by kvalitní mechanické hodinky prostě měly vypadat jinak.
CzechJoker Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 O tom, ýže by měl prim dělat laciný hodinky nebyla řeč, já jen řekl, že právě ty Orlíky jsou v ceně odpovídající za to co Orlíky nabízejí... na rozdíl od produkce která přišla s pavoukama a později... toť vše... Orlíky za 10 000 bych vzal také Já to nemyslel na tebe konkrétně. Bohužel se tyhle diskuse kolem současné produkce Primu většinou omezí na výkřiky, že je to drahé a předražené, že jsou to šmejdy apod. Orlík v současné podobě za cca 30k je myslím si odpovídající, otázkou je jeho unositelnost. U ostatních modelů s cenou v násobcích si třeba taky nejsem úplně jistý, ale pokud je Prim prodává, tak proč ne. Když otevíral na počátku 90. let Jaguar svoji první prodejnu v Praze, měl plán prodat za rok dvě auta. Prodali jich třicet šest. I když možná srovnávám nesrovnatelné, tak je to jen důkaz, že cena je opravdu pouze jedna z vlastností produktu a buďto na ně mám, chci je a koupím je, nebo nemám či nechci a nekoupím.
pavel23 Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Za 14 je nechtěl nikdo, za 11 jsem je nabízel Cigimu, ... Za 10000,- jsem je prodal svému kamarádovi a myslím si, že ta cena je OK. Mám ještě letecké zrenovované v Primu do nerezového pouzdra a Sport I v nerezovém pouzdře s průhledem na strojek a se safírovým sklem vpředu. Ty Sporty jsou opravdu hezké, ale stejně oboje prodám, vzhled není všechno, strojek je šrot a mě to vadí. V roce 2008 by kvalitní mechanické hodinky prostě měly vypadat jinak. Já je tankrát chtěl a souhlasil jsem i s tou bednou plzně, ale ty jsi se už neozval. No nic jen reaguji.
BUBÁK Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Myslím, že původní topic byl o tom, že je o Orlík zájem v cizině, byť na ně někteří pohlíží jako na raritu z druhé strany železné opony. Evropští výrobci musí nabídnout víc a to víc je třeba z části v ceně. No a jestli je tady někdo další, kdo chce prodat Orlíky za deset tisíc, tak prosím o SZ Rarita ano, pokud půjde o některý ze 2 typů, originálů vyrobených v 60. tých letech pro ČSLA. Koukni na chronoshop na slušné repliky leteckých hodinek- Archimede, Steinhart, pro představu o cenách replik stejné třídy jako je Orlík cal.73 a 74. I když v provedení číselníku a svítivosti, se jim Orlík nemůže rovnat. A které? V originále jsou 2 typy, v replikách cca. 5 typů.
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Jak má vypadat limitka m právě ukázal Longines. právě mi přistál Longines Lindbergh diameter 47. Gigantická krabice z černého dřeva, mapa letu Ch.A.Lindbergha, krásná, luxusní kniha vydaná k těmto hodinkám... a to nemluvím o těchto hodinkách s dvojitým zadním pláštěm, jejich zpracování a pod. A cena? bratru stejná jako u Diplomat l.e. Prostě jso k tom takové ty sračičky co dělají radost
BUBÁK Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Jak má vypadat limitka m právě ukázal Longines. právě mi přistál Longines Lindbergh diameter 47. Gigantická krabice z černého dřeva, mapa letu Ch.A.Lindbergha, krásná, luxusní kniha vydaná k těmto hodinkám... a to nemluvím o těchto hodinkách s dvojitým zadním pláštěm, jejich zpracování a pod. A cena? bratru stejná jako u Diplomat l.e. Prostě jso k tom takové ty sračičky co dělají radost No, to už jsou sakra krásný hodinky, gratuluju. Zdobení stroje je skoro stejné jak u napodobenejch Diplomatů, nebo ne? Upraveno 8. července 2008 uživatelem BUBÁK
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 je to hodněpodobné... není se co divit, i cena je stejná... resp. ty Longines byl o něco lacinější, takže si soudruzi v Longines museli odříct prémie
Návštěvník Kamil Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Půl roku nošené Prim Orlík jsem prodal za Kč 10000,-. To jen, abyste si udělali představu o "hodnotě" hodinek a "odpovídající ceně". Tato zkušenost mě definitivně vyléčila z pohádek a začal jsem si kupovat nové Rolexy. Už mám dvoje. Mít na ruce Rolexy je v delším horizontu mnohem lacinější sranda, než mít na ruce Primky. Měl sis nechat Orlíky, jsou hezčí.
Janne Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Vi nekdo jestli je v Ceskich Budejovicich obchod s Prim, novima nebo starima ? Musin se podivat jak vipadaji. A jestly maji pro mne cenu US$ 2300, co mje skoro jako Omega Seamaster Co-ax!
CzechJoker Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 A cena? bratru stejná jako u Diplomat l.e. Prostě jso k tom takové ty sračičky co dělají radost Za tu cenu jsi je koupil v Česku v obchodě? Je fakt, že by k Orlíkům mohli přikládat alespoň příručku pro rozvědčíka lidově demokratické armády
Onisan Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Za tu cenu jsi je koupil v Česku v obchodě? Je fakt, že by k Orlíkům mohli přikládat alespoň příručku pro rozvědčíka lidově demokratické armády Samozřejmě, že ne v Česku btw: příručka, to by náhodou byl od nich dobrý tah... kdo tu příručku zná, tak mi dá za pravdu.
noname Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Kamile, jsi vedle jak ta jedle... Samozřejmě mám legendární Explorer, který se někdy označuje jako Explorer I. Na tvé fotce je Explorer II, který se mi také nelíbí. Jinak Orlíky mají své kouzlo a mě by se velmi líbily, kdyby: -měly plné dýnko -hmota vykrytí ruček měla stejnou barvu, jako "svítící" potisk ciferníku -svítivost potisku byla výrazně vyšší -otočná luneta byla přesněji vyrobená.
spiderer Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Onion - gratulace, ty Lindberghy jsou skutecne poradnej kus zeleza, navic velmi solidne zpracovanej a pekne zabalenej Celkove mi baleni u Longinesu prislo moc hezky a hodinky jsou pekny, jediny co mi prislo naprosto odpuzujici je ten "krokodyli" remen s 20mm mikrosponou, to uz si mohli u Longinesu odpustit.. Ale jinak chapu, ze LL a Diplomat LE jsou jina liga
Onisan Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 (upraveno) jsou super a stály 43 tisíc Upraveno 9. července 2008 uživatelem Onion
mmmara Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Vi nekdo jestli je v Ceskich Budejovicich obchod s Prim, novima nebo starima ? Musin se podivat jak vipadaji. A jestly maji pro mne cenu US$ 2300, co mje skoro jako Omega Seamaster Co-ax! Nemyslim si, že by v Budějkách byl obchod stejně jako kdekoliv v republice. Pokud chceš vidět hodinky musíš kontaktovat Prim emailem nebo tam zavolat a někdo by se ti měl ozvat a být schopen se s tebou dohodnout na nějaké schůzce.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Odesláno 9. července 2008 Kamile, jsi vedle jak ta jedle... Samozřejmě mám legendární Explorer, který se někdy označuje jako Explorer I. Na tvé fotce je Explorer II, který se mi také nelíbí. Jinak Orlíky mají své kouzlo a mě by se velmi líbily, kdyby: -měly plné dýnko -hmota vykrytí ruček měla stejnou barvu, jako "svítící" potisk ciferníku -svítivost potisku byla výrazně vyšší -otočná luneta byla přesněji vyrobená. Já tě jen trochu zlobil... Explorer II mě taky neuchvátily, asi budou za chvíli na prodej. Orlíky: - plné dýnko nepoteřbuji, stejně to není vidět - vykrytí ruček je světlejší, ale nevadí mi to, víc to ladí s kovovými okraji - svítivost nestojí za nic, vlastně je téměř nulová, zkusím PRIMA, třeba už to umějí - moje luneta je v pořádku
ZI Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Odesláno 17. července 2008 Trošku OT: Myslíš Příručku pro průzkumníka? Jenomže přesnější by byla příručka pro vojenského potápěče, protože v jejich výzbroji prokazatelně byly.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se