BUBÁK Odesláno 24. července 2008 Nahlásit Odesláno 24. července 2008 (upraveno) Vit Blazejovsky napsal: Mam dotaz . Jaky mate nazor (zkusenost) s kalibrem 73 o Prim? Děkuji Psal jsi, že máš objednaný Orlík - limitku, nebo ne? Tam je tzv. Prim 74 kalibr neboli ETA 2895-2. Prim 73 kalibr je ETA 2824-2. Jsou to švýcarský strojky, takže pohoda, v základní verzi je 2824 cca. za 60 doláčů, čím je stroj víc vyladěný a dekorovaný, tím je cena vyšší. Víc najdeš třeba zde: http://www.ofrei.com/page_183.html Upraveno 24. července 2008 uživatelem BUBÁK
Milil Odesláno 3. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2008 Onion napsal: a muze mi nekdo ze znalcu kteri prisli na to proc jsou Orliky Orlikama vysvetlit, proc maji v dolni casti ciferniku stylizovaneho neco co by mohlo pripominat drak letadla nebo nejakeho jineho letaciho "it" ? Myslím, že to přeci jen bude mít souvislost s těmi Orlickými horami. To budou dva kopce, nic letícího Si myslim
Onisan Odesláno 4. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2008 Sám název Orlické přehrady je odvozen od ORLA ... První zvěsti o tomto místě pochází z doby Václava II kde na místě dnešního zámku byl vybudována pevnůstka... dřevěná.. a protože byla vysoko na skále, nad údolím... byla vybudována jako orlí hnízdo... odtud se pak Orlíku říkalo Orlík
Olda Odesláno 4. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2008 NIGHTinGALE napsal: Možná se pletu, ale já vždy myslel, že název hodinek vznikl podle jedné známé postavy "českých" dějin. (Napoleon II - Napoleon František Karel Josef zvaný Orlík). http://farnost.zruc.info/histkacov/napoleon.html BUBÁK napsal: Jo, ale na armádním stranickým výboru v 60.tých letech, by to asi neprošlo. Taky jsem doufal v zakuklenou ideologickou diverzi. Když Orlík v armádě tak tenhle nebo tenhle.
Vit Blazejovsky Odesláno 10. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2008 Chci se zeptat jakou lze ocekavat deni sekundovou odchilku u kal. PRIM 74 ? dik
typograf Odesláno 11. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2008 Vit Blazejovsky napsal: Chci se zeptat jakou lze ocekavat deni sekundovou odchilku u kal. PRIM 74 ? dik Odkládáním hodinek na noc vždy do té správné polohy jsem dosáhl odchylky nula.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se