Přejít na obsah

Hodinářství kde přijímají bitcoin

distar

Doporučené příspěvky

Zůstaň v klidu,

dokud nebudu muset kalkulovat obrat 2021 podle toho, jaká bude nálada na trhu s btc a
komoditní trh se bude řídit podle poptávky a nabídky komodit a derivátů, tak bude dobře.

(no, dobře, bude kalkulovatelně ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Před hodinou, distar napsal:

Proc myslis? Nechci, aby to vypadalo, ze jsem nejaky propagator kryptomen, ale paradoxni je, ze jsem prvni zminku o btc zaznamenal tady na foru nekdy v roce 2013. Tehdy me to minulo, neco malo jsem o tom sice precet, ale zdalo se mi to slozity. Az v roce 2015 prisel na nasi provozovnu clovek a ptal se, jestli muze za sluzbu zaplatit bitcoinem, rekl jsem, ze jo, ale nevim jak to udelat, tehdy slo asi o 1200,-korun. Stahl mi do telefonu penezenku, stal vedle me, zadal 0,1btc a poslal, nez jsem se podival na svuj display, uz to tam bylo, proste hned...v dobe, kdy neexistovali bankovni okamzite platby. Cumel jsem a fascinovalo me to, tak jednoduche to je? A co ted s tim? Do pokladny dej normalni penize a bitcoin si nech, nebo ho prodej, delej si co chces rika😄 Teprve tehdy sem se zacal opravdu zajimat jak, co, kdy a kde. Stahnul novy wallet, ulozil seed, prevedl castku do nove srajtofle a zaclo to...no a dnes je vsechno mnohem dale, a porad me bavi ta svoboda, ze treba o pulnoci muzu kamaradovi poslat jakoukoli castku okamzite, at je vedle me, nebo treba na Aljasce a nikdo se me nepta, proc tam ty penize posilam, na co a kde jsem je vzal. 

Ale máš velký kus pravdy, a celou nemá nikdo.

Já jsem holt ta "stará škola" které zvažuje, že vyšší úrovně lidstvo dosáhne tím, že efektivněji vyrobí větší množství užitečných statků (předmětů, znalostí a tak) dlouhodobého užití.
Tzn vrazím úsilí do Pražského hradu a on stojí dosud. Jednorázové pomůcky jsou plusem a přínosem,  pokud tento trend podporují - mobilní tf nemusí vydržet tak dlouho, jak ten hrad, pokud s jeho pomocí zefektivníme jinou takto užitečnou činnost.

A právě nemůžu najít místo, kam kryptoměny v této představě umístit. Protože transfer zboží a peněz je nezbytnou součástí obchodu, protože obchod je tím, co podporuje specializaci a produktivitu práce, o tom žádná  Ale samoúčelné přesouvání z hromádky na hromádku beru jako ztrátu času.
Zbohatnu a založím fabriku, firmu, super, něco se dějě.
ALE
Zbohatnu a jezdím po světě, užívám si. No, podporuje to práci ostatních, pouští to peníze dál,  ale nic moc po mně nezbude kromě uhlíkové stopy a promarněných zdrojů...

To jsem docela ujel mimo, jen chci naznačit, že raketový růst ceny bitcoinu pomůže jednotlivcům k obohacení, zjednodušení jejich aktivit, ať se na ně díváme jak chceme,
ale v podstatě je to cesta  jak si utrhnout ze systému víc, než vložím a spravedlivě zasluhuji.  (kdybych měl v kompu deset dvacet bitcoinů, byl bych smířlivější, nezapírám ;o)

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Datel napsal:

Zůstaň v klidu,

dokud nebudu muset kalkulovat obrat 2021 podle toho, jaká bude nálada na trhu s btc a
komoditní trh se bude řídit podle poptávky a nabídky komodit a derivátů, tak bude dobře.

(no, dobře, bude kalkulovatelně ;o)

😊👍chapu, ale jak uz jsem psal drive, se zvysujici adopci se snizi vykyvy, tak jako dnes treba ve vztahu CZK/EUR, USD 

Odkaz ke komentáři

Ale máš velký kus pravdy, a celou nemá nikdo.

Já jsem holt ta "stará škola" které zvažuje, že vyšší úrovně lidstvo dosáhne tím, že efektivněji vyrobí větší množství užitečných statků (předmětů, znalostí a tak) dlouhodobého užití.
Tzn vrazím úsilí do Pražského hradu a on stojí dosud. Jednorázové pomůcky jsou plusem a přínosem,  pokud tento trend podporují - mobilní tf nemusí vydržet tak dlouho, jak ten hrad, pokud s jeho pomocí zefektivníme jinou takto užitečnou činnost.

Naprosto souhlasim👍

Odkaz ke komentáři

... jen chci naznačit, že raketový růst ceny bitcoinu pomůže jednotlivcům k obohacení, zjednodušení jejich aktivit, ať se na ně díváme jak chceme,
ale v podstatě je to cesta  jak si utrhnout ze systému víc, než vložím a spravedlivě zasluhuji.  (kdybych měl v kompu deset dvacet bitcoinů, byl bych smířlivější, nezapírám ;o)

Uplne nesouhlasim. To ze jsem early adopter neznamena, ze kdokoli, kdykoli nemuze zacit pouzivat bitcoin, nebo snad, ze je pozde. Hodnota dolaru za poslednich 100let jde stabilne dolu, i za stejne mnozstvi nasich statnich penez nakupujes porad mene a mene”veci” Kdyz mas na BU 1mil korun na konci roku mas realne jen 970tis, u statnich dluhopisu je to blede v modrem, akcie jsou na topu, reality v bubline...v BTC vidim uchovani hodnoty, nechci aby banka parazitovala na mych penezich a 1 BTC je porad 1 BTC

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, distar napsal:

Uplne nesouhlasim. To ze jsem early adopter neznamena, ze kdokoli, kdykoli nemuze zacit pouzivat bitcoin, nebo snad, ze je pozde. Hodnota dolaru za poslednich 100let jde stabilne dolu, i za stejne mnozstvi nasich statnich penez nakupujes porad mene a mene”veci” Kdyz mas na BU 1mil korun na konci roku mas realne jen 970tis, u statnich dluhopisu je to blede v modrem, akcie jsou na topu, reality v bubline...v BTC vidim uchovani hodnoty, nechci aby banka parazitovala na mych penezich a 1 BTC je porad 1 BTC

...z dlouhodobeho hlediska si myslim, ze jsme porad na uplnem zacatku a aktualni “hodnota” bitcoinu je tedy irelevantni

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Liqid napsal:

Ale taky se můžeš jednou ráno probudit a přečíst si, že EU zakázala btc a rázem máš je pár bezcenných dat....

A jak by to prosim zakazali? Nejake restrikce byt muzou, ale zakazat to z principu nelze

Odkaz ke komentáři

Nějak jsem nikdy nepochopil víru v dlouhodobý růst hodnoty něčeho, co není nositelem žádné hodnoty, je jen prostředek transakce a je nahraditelné nekonečnou řadou svých vlastních klonů, které svou existencí a vznikáním dalších a dalších xxxcoinů zcela popírají deflační charakter... pro mě je BTC jen tulipán... ale kdybych jich pár měl, tak bych si rád koupil pěkné hodinky 🤣

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Datel napsal:

no tady se to rozjelo a tikají tu větší bomby než nějaké LE hodinky ;o)

Jak říkají Cimrmani - "Sám jsem v tom neměl úplně jasno..."

To jsem taky necekal, chtel jsem jen toho obchodnika s hodinkami a takovou cocku dostavam 🤨😊

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Snekofon napsal:

Nějak jsem nikdy nepochopil víru v dlouhodobý růst hodnoty něčeho, co není nositelem žádné hodnoty, je jen prostředek transakce a je nahraditelné nekonečnou řadou svých vlastních klonů, které svou existencí a vznikáním dalších a dalších xxxcoinů zcela popírají deflační charakter... pro mě je BTC jen tulipán... ale kdybych jich pár měl, tak bych si rád koupil pěkné hodinky 🤣

To nema ani zlato. Spousta jinych kojnu vznikla az po uspechu btc, proc? Protoze spekulanti a podvodnici, vetsina jich zanikne az prijde spravny cas

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Snekofon napsal:

Hodnotu bitcoinu dava duvera lidi, ma presne takovou hodnotu jakou duveru od lidi ma

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, distar napsal:

A jak by to prosim zakazali? Nejake restrikce byt muzou, ale zakazat to z principu nelze

Zakážeš těžbu, obchodování a držení. V Číně už něco takové řešili. Pokud by se platby btc hodně rozmohly, tak se to bez regulací neobejde.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Liqid napsal:

Zakážeš těžbu, obchodování a držení. V Číně už něco takové řešili. Pokud by se platby btc hodně rozmohly, tak se to bez regulací neobejde.

Zakazat tezbu nejde planetarne. Nez se bitcoin obchodoval na burze, obchodoval se mezi lidmi. Zakázat drzeni? Nemozne. Regulace nebyly, jsou a budou. Jsem jednoznacne PRO. Pomuze to adopci

Upraveno uživatelem distar
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, distar napsal:

To nema ani zlato. Spousta jinych kojnu vznikla az po uspechu btc, proc? Protoze spekulanti a podvodnici, vetsina jich zanikne az prijde spravny cas

Zlato je pro šperkařský průmysl a elektrotechniku jen stěží nahraditelná komodita - na rozdíl od BTC - proto až přijde správný čas zanikne i BTC

před 6 minutami, distar napsal:

Hodnotu bitcoinu dava duvera lidi, ma presne takovou hodnotu jakou duveru od lidi ma

Ano stejně jako tulipány 🥀

Každopádně - kdo v tom točí své legálně vydělané prachy a pak si pomocí toho kupuje hodinky, ať tak činí dál, nikomu tím neškodí....

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, distar napsal:

Zakazat tezbu nejde planetarne. Nez se bitcoin obchodoval na burze, obchodoval se mezi lidmi. Zakázat drzeni? Nemozne. Regulace nebyly, jsou a budou. Jsem jednoznacne PRO. Pomuze to adopci

Přidáš to ke klimatické dohodě, pže těžba jen pálí zdroje a nic nepřináší, rázem máš zákaz ve většině civilizovaného světa. Ano, obchodoval se mezi lidmi, ale jakou měl hodnotu? Kolik lidí do toho půjde, pokud ho budeš muset shánět někde na darkwebu a bude to trestný čin?

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, Snekofon napsal:

Zlato je pro šperkařský průmysl a elektrotechniku jen stěží nahraditelná komodita - na rozdíl od BTC - proto až přijde správný čas zanikne i BTC

Ano stejně jako tulipány 🥀

Každopádně - kdo v tom točí své legálně vydělané prachy a pak si pomocí toho kupuje hodinky, ať tak činí dál, nikomu tím neškodí....

Ver, ze zlato ve sperkarstvi a elektrotechnice zaujima jen male procento. Vetsina slouzi k necemu jinemu. Hodnotu ma diky sve omezene nabidce a 1000lete historii jako platidlo ci uchovatel hodnoty. Az se zdokonali technika a proces trzby, vytezi se i to, co dnes nejde. Horsi bude, kdyz takovy Elon Musk natrefi na nejakej meteor plny zlata, jeho vzacnost asi vezme za sve. 

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Liqid napsal:

Přidáš to ke klimatické dohodě, pže těžba jen pálí zdroje a nic nepřináší, rázem máš zákaz ve většině civilizovaného světa. Ano, obchodoval se mezi lidmi, ale jakou měl hodnotu? Kolik lidí do toho půjde, pokud ho budeš muset shánět někde na darkwebu a bude to trestný čin?

Tvl, pekne po me jedete😊

To je peknej mytus to paleni energie...Nekdo si dal praci a spocital, ze energie vsech bankovnich domu je mnohonasobne vetsi nez kolik spali tezba btc. Abys provedl dukaz, ze jsi provedl transakci, musis vynalozit urcitou praci, neni to perpetum mobile. Vidis, pises ve vetsine civilizovaneho sveta, presto staci jediny pc, fleshka, dokonce obycejny papir a btc zije stale

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...