Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

I když je to staré vlákno, tak mi konečně osvětlilo co konkrétně jsou ladičkové hodinky zač. 

Když jsem si čet, že někdo prodává ladičky, tak jsem netušil o co jde a jako muzikant jsem se samozřejmě musel podívat, jelikož by se to mohlo hodit.

Ovšem funkce "ladička" ty hodinky k mému smustku nemají :D 

Nicméně z profi hlediska si musím rejpnout. Jestliže strojek má frekvenci 360Hz a dnešní komorní a je 442-444Hz, tak je to označení dost nepřesný. I kdyby se v době vynálezu těchto hodinek ladilo 440Hz i míň tak je to značníě obrazné pojmenování, protože v praxi je slyšet rozdíl i jen pár Hz. Natož potom několik desítek. Takže prakticky ty hodinky ladičkou být můžou, ale neladí a nýbrž fis a to ještě hodně nízko  :baaasmiley:

Odesláno
  V 28. 1. 2014 v 16:40, Arcim napsal:

I když je to staré vlákno, tak mi konečně osvětlilo co konkrétně jsou ladičkové hodinky zač. 

Když jsem si čet, že někdo prodává ladičky, tak jsem netušil o co jde a jako muzikant jsem se samozřejmě musel podívat, jelikož by se to mohlo hodit.

Ovšem funkce "ladička" ty hodinky k mému smustku nemají :D

Nicméně z profi hlediska si musím rejpnout. Jestliže strojek má frekvenci 360Hz a dnešní komorní a je 442-444Hz, tak je to označení dost nepřesný. I kdyby se v době vynálezu těchto hodinek ladilo 440Hz i míň tak je to značníě obrazné pojmenování, protože v praxi je slyšet rozdíl i jen pár Hz. Natož potom několik desítek. Takže prakticky ty hodinky ladičkou být můžou, ale neladí a nýbrž fis a to ještě hodně nízko  :baaasmiley:

:) 

no, nezbývá, než si zkusit ladičky položit na noční stolek. Je to (spolu s pohledem na plynulý chod vteřinovky) kouzelné. (a děsně otravující :lol2: )

Odesláno

To je pravda. v ruce jsem je nikdy neměl, ale už z těch videí si člověk musí dávat pozor aby mu nezačala odkapavat slina z koutku jak je to hypnotizující  :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...