Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Uz dlhsiu dobu skusam najst bronzovky s datumovou lupou, bud klasika zvonka, alebo moze byt aj pod sklom. 

Inspiraciam v tvare puzdra, cifernika, ruciciek by som sa zatial chcel vyhnut, uvidime, co sa objavi.

Take Mühle-Glashütte S.A.R. Rescue-Timer Bronze su prikladom toho, coho by som sa zhruba chcel drzat. Samozrejme nemusia byt presne tieto, ale aspon tu ziadnu zjavnu inspiraciu nevidim. 

Dalsia moznost je Beeman, toto bude dalsi krok:)

Ak mate nejake tipy, rad uvitam. Cenovo do 1000€, skor menej, ale clovek nikdy nevie, ze ano:)

18-46-59-IMG_1249.jpg

• po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Když vidím to původní zadání tak si říkám, proč jsi nešel cestou microbrand a následně nevyměnil jen sklo za safír s lupou, případně nenechal jen dolepit kyklopa. Bronzovky přeci dělá Zelos, Boldr, Spinnaker, a hromady dalších... a za ty peníze mohly být možná i osazené SWISS strojkem... s NH35 jsi to mohl mít za polovic :)

Odesláno (upraveno)

No ano, říkal jsem si že by na zakázku byl určitě schopný udělat do číselníku díru navíc a nalepit kyklopa :) Ale nechtěl jsem vyvolávat polemiku Beeman / Honami - vážím si všech co se pustí do něčeho z vlastní vůle, vloží do toho vlastní kapitál a energii... a nechci kazit radost a prudit :D

Ale zpět k tomu zadání - 1050 EUR se prodávají jedny z pro mě nejpěknějších bronzovek ChW C60 Ombré- osazeno SW200 - profi zpracování s krásnými detaily kam se podíváš... a ten cenový rozdíl proti variantě Honami s NH35 je skoro nulový - dolepit kyklopa je otázka "pár kaček"... 

Pokud šlo o korunku ba pozici 4, tak šlo jít cestou Zelos Mako 2 - opět jen dolepit kyklopa... ve výsledku i s meteoritem a pořádnou lumi, atd... to mohlo být levnější :)

image.png.246acc54f0313bb001681c25302e78f8.png

image.png.cd6bf5214de768227c4a29f82ac70367.png

Upraveno uživatelem Snekofon
Odesláno

Já věřím, že @Harwey zvážil všechny varianty a možnosti, vč. dodatečného nalepení kyklopa nebo výměny sklíčka, ale zvolil podle mě originální řešení s individuální personifikací a může říct, že má jediné takové hodinky na světě. Jen ten číselník mi silně připomíná čínskou produkci jako San Martin, SteelDive apod, kde taky nabízejí možnost vlastního loga. Ale třeba se pletu a i kdyby, tak to není nic proti ničemu.

Odesláno

Poriadnu lumi mam, je to full lumi cifer.

Zelos, Boldr som mal.

chw ani omylom, cim viac log tym viac chw...od zaciatku sa mi priecia, anglicky swiss made, masirka okolo, blablabla....:)

Uz ste skusali nalepit kyklopa? Ze prask a enonuno sedi perfektne a zvacsuje? Samozrejme tu kyklopa mam, nie je to to spravne orechove, ina vzdialenost od datumu a uz je to moc a rozmazane. Plus velkost. Treba sa pohrat a najst vacero typov.

Ked mozem podporit miestnu vyrobu, tak radsej domaci trh.

Preco kupovat seriovku, aj ked microbrand, tu mam 1/1.

Puzdro je komplet zmensene a upravene podla poziadavky, standardne je o par mm vacsie. Plus dalsie male upravy, kvoli mojej jesitnosti:)

Odesláno

Souhlas, @Harwey má nejpěknější HONAMI co zatím tady na fóru proběhly. Je to bezesporu 100% originál. Ale souhlasím s tím, že právě ciferník a ručky celkově koncept HONAMI z mého pohledu táhnou dolů - to použití techniky tisku na číselníku + standardních indexů a ruček z Číny trochu kazí dojem. A obecně projekt Honami dle mého trpí i tím, že narozdíl od Beemana nám nedává možnost být při tom jak se to rodí - s Beemanem to člověk prožívá, fandí a hned má na produkt jiný náhled, než když se najednou vyrojí prezentace typu i toto je možné poskládat z našich komponent... přitom ten život, to hledání správných cest a úskalí ten projekt musí provázet také... .

Odesláno (upraveno)

Zdarte,

osobně musím tyhle Honami pochválit. Fakt je ten, že toto ocení majitel, který si je nechá upravit k obrazu svému.  Každý to cítí jinak a něco, nad čim se jeden pozastavuje, je druhému úplně jedno, protože ten zase lpí na nějaké jiné blbosti ;o) (jenom přesvědčit někoho jak krásné jsou mé Bottle caps by mohl být nesplnitelný úkol  ;o)

s "babama" to ostatně není jinak, že.
Například ta nejlepší vyšla zrovna na mně, ale proč bych o jejích přednostech přesvědčoval jiného, že ;o)
popravdě, už má také lehkou patinu a vintage look, ale s tím jsem v projektu musel počítat

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno
  V 5. 11. 2021 v 12:56, Datel napsal:

...popravdě, už má také lehkou patinu a vintage look, ale s tím jsem v projektu musel počítat

Rozšířit  

Hoď ji do prodejního vlákna, třeba se jí za slušnou cenu někdo rád ujme, samozřejmě pokud si ji nechceš nechat ve sbírce jako neprodejný klenot. ;)

Odesláno

Co to ma spolocne s hodinkami, vy dvaja???

Datel furt dokola tie svoje blaboly okolo bab...a nic extra hodnotne dalej. Nechaj si to do svojho vlakna..clovek si v dobrej viere otvori ignore list....a zas to necha v povodnom stave.

Odesláno (upraveno)

tak nic ve zlém, hodinky jsem pochválil srdečně a přidal jsem obecný příměr právě proto,
že to - podle mne - něco společného má.  Ve smysl že každému se líbí něco jiného a je to tak fajn

A dík z komentář ke kyklopovi, že to není jenom tak to správně usadit  ne každý bude pasovat.
Dost dlouho jsem to chtěl nějak udělat, a nechám to tak, ušetřil jsi mi shánění a možná zklamámí...

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno

Momentalna situacia a moznosti boli take, ze Doriaan bol spravna volba.

Chapem aj to, ze k vyrabanemu puzdru by sa hodil aj home made cifer a rucky. Chcel som plasticke indexy a oramovanie datumky, z moznosti som si vybral tento

IMG_20211105_180640.jpg

Odesláno

Vyroba a potlac na full lumi bol tiez oriesok, co prave ten cinsky cifer povysuje. Nechcel som mercedes rucky, lebo by bol ohen na streche:) a tieto zlate PVD pekne koresponduju s puzdrom a trnovkou na remeni.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...