Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdarec, nikce jsem nenašel téma čištění hodinek, možná blbě hledám. Jedná se mi o čištění zvenu, nikoli strojek. Vlastním cca 4 roky hodinky ocel pouzdro i tah. Ikdyž nejsou mechanicky poškozené, jsou divné, zašlé. Jak jim vrátit původní jiskru?

Díky

Odesláno
Ja to riesim kupou novych...

:lol2: :lol2: :lol2:

Tomu říkám rada... , hledal jsi špatně, o čištění pouzder, leštění, obnovení kartáčovaného povrchu... se tady píše poměrně pravidelně. Nicméně jeslti chceš nějak rozumně poradit tak bych doporučoval foto těch částí, který chceš dát do pořádku.

Odesláno

Momentálně nemám u sebe foťák, ale hodinky jensou mechanicky poškozeny. Chtělo by to přeleštit. Dále kovový tah má v záhybech stoletý prach, pot, atd. Blbě se tam dostává, myslel jsem zda není nějaká lázeň, či tak. Čím přeleštit přístupné části?

Jejsou to hodinky za desetitisíce, takže nic náročného, ale mám k ním citový vztah, takže bych je chtěl naparádit.

Návštěvník YPO
Odesláno
Momentálně nemám u sebe foťák, ale hodinky jensou mechanicky poškozeny. Chtělo by to přeleštit. Dále kovový tah má v záhybech stoletý prach, pot, atd. Blbě se tam dostává, myslel jsem zda není nějaká lázeň, či tak. Čím přeleštit přístupné části?

Jejsou to hodinky za desetitisíce, takže nic náročného, ale mám k ním citový vztah, takže bych je chtěl naparádit.

je spousty možností, které se odvíjejí od materiálu a povrchové úpravy - nejjednodušší a nejlevnější je vzít si zubní kartáček manželky, zubní pastu a vydrhnout to - pokud to nebude stačit tak existují spousty různých brusných nesmyslů a utěrek - odkazy jsou někde na foru

Odesláno

Tah můžeš důkladně vyčistit kartáčkem, podřený kartáčovaný povrh obnovíš třeba spodní stanou takovýhle houbičky na nádobí - pevně přitlačíš na povrch a opakovaně táhneš ve směru těch původních rýh, Leštěný povrch leštící pastou ( v podstatě stačí třeba silichrom ) ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ultrazvuková pračka taky není k zahození. Akorát celé hodinky jsem se tam strčit ještě neodvážil. Ale na kovové tahy je to perfektní. Stačí teplá voda a kapka Jaru.

Odesláno

Musim obecne rict, ze na cisteni/odmasteni jako takove je best of karacek na zuby a gel na prani pradla..., nebo jar....na lesteni pak zmineny silichrom, neoxyd.... ale hodinkam z kvaltniho nerzu ci uslechtileho kovu staci jen ta jarova voda. Ultrazvuk dobry, ale ze by predvedl neco vic nez kartacek na zuby jsem si nevsim...mel jsem v lazni cele hodinky- samo vodotesne :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...